Anna GavaldaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Gavalda-ről van szó. A Anna Gavalda-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Gavalda-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Gavalda-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Gavalda-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Gavalda-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Gavalda (született December 9-, 1970-ben a Boulogne-Billancourt ) francia író és újságíró . Könyveinek teljes példánya csak Franciaországban körülbelül ötmillió.

élet és karrier

Anna Gavalda három testvér mellett ntt fel az országban. Irodalmat tanult Párizsban, és novellákkal vált híressé, bárcsak bárki várna rám valahol a kis Le Dilettante kiadóban Párizs 13. kerületében. E történetek hatalmas sikere után, amelyekért 2000-ben megkapta a Grand Prix RTL-Lire-t, két gyermek édesanyja felhagyott francia tanárként egy magániskolában.

Els regényének , amelyet szerettem, önéletrajzi hivatkozása van: Chloé, akit férje elhagyott két gyermekével, néhány napot apósával tölt el vidéki házában. Megpróbálja megvigasztalni, hogy meséljen egy régóta tartó saját szerelemrl. A regényt 2009-ben forgatták Daniel Auteuil- nel . Második együtt vagyunk, kevésbé vagyunk egyedül cím regénye bestseller lett Franciaországban. Négy teljesen különböz ember együttélését írja le egy lakásban. Ebbl a regénybl Audrey Tautou- val készült film .

Harmadik regénye, a La consolante 2008. március 11-én jelent meg a Le Dilettante gondozásában , és azonnal az Amazon France bestseller listáján állt . Utolsó Gavalda a francia Loisirs francia könyvklub kezdeményezésére írt más felhasználókkal az állítólag els világ Facebook-on - Roman .

Anna Gavalda most ír az Elle magazinnak, és két gyermekével együtt a párizsi Melun egyik farmján él . Nem olvas újságot, nem hallgat rádiót és nem rendelkezik televízióval.

Mvek

Novellák

 • Bárcsak várna valaki valahol . Történetek. (Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part) 2000 ISBN 3-596-15802-8
 • Ceux qui savent comprendront . 2000
 • Nouvelles à chute . Collardif Magnard, 2004
 • Holnaptól minden más lesz . (La vie en mieux) Ina Kronenberger fordítása. Hanser, München, 2017, ISBN 978-3-44625049-9

Regények

Gyerekek könyvei

Fordítások

Filmadaptációk

Díjak és jelölések

 • 1998 Melun város íróversenyének díja
 • 1998 Prix Icare d'Issy-les-Moulineaux
 • 1998 Prix de la Ville de Saint-Quentin
 • 2000 Grand Prix RTL-Lire (bárcsak bárki várna rám valahol)
 • 2005 jelölt a Német Ifjúsági Irodalmi Díjra (35 kiló remény)

web Linkek

Commons : Anna Gavalda  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. ^ Delphine Peras: Anna Gavalda - La Discrète. In: lexpress.fr , 2008. április 1., hozzáférés: 2014. augusztus 9. (francia)
 2. Katrin Hummel: Minden emberben van egy regény. In: faz.net , 2014. július 26., hozzáférés: 2014. augusztus 9
 3. Kronenberger a VdÜ fordítói adatbázisában, 2019

Opiniones de nuestros usuarios

Melinda Csordás

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Anna Gavalda. Nekem tetszik

Kamilla Bereczki

Ebben a Anna Gavalda szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Daniella Illés

Nagy felfedezés ez a cikk a Anna Gavalda és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Anna Gavalda és az egész oldal