Anna Franziska BendaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Franziska Benda-ről van szó. A Anna Franziska Benda-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Franziska Benda-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Franziska Benda-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Franziska Benda-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Franziska Benda-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Franziska Benda is Anna Franziska Hattasch vagy Anna Franziska Hatás (megkeresztelt May 26-, 1728-ban az Alt-Benatek , Csehország;   február 15-, 1781-ben a Gotha ) volt Cseh-német énekesn ( szoprán ), a zenész család Benda .

Élet

Anna Franziska Benda volt a legkisebb gyermek, és Hans Georg Benda, valamint felesége, Dorothea Brixi, szövje és szövje egyetlen lánya . Testvérei, Franz Benda , Johann Georg Benda és Joseph Benda már Nagy Frigyes udvari zenekarában hegedültek, amikor a szülk 1742-ben három kisebb gyermekükkel (köztük Benda Viktorral és Georg Anton Bendával ) Csehországból Potsdamba távoztak . Itt Anna Franziska énekórákat kapott testvérétl, Franz Bendától, aki kórusemberként már alapos oktatásban részesült, akárcsak lányai, Wilhelmine Benda, Maria Carolina Benda és Juliane Benda , de Wilhelmine von Prussia (17091758) , testvére is. írta Friedrich II.

1750-ben Anna Franziska Benda követte testvérét, Georg Anton Bendát Gothába, akit nem sokkal korábban ott karmesternek neveztek ki, és akit udvari kamara énekesként is elfogadtak. Tiszta szopránhangját, amellyel szokatlanul hosszú ideig tudta tartani a hangjegyeket, valamint különleges trillázási technikáját kiemelkednek említették a kortárs irodalomban (lásd Irodalom). Georg Anton Benda ezt a tehetséget az olaszországi oktatási útja után (1765) használta fel Xiudo riconosciuto olasz operájának és az olasz áriák eladásának .

1751-ben Anna Franziska Benda feleségül vette Hattasch hegedst, késbb udvari karmestert . Három fia is zenész lett. Állítólag Heinrich Christoph Hattasch alkotta A bagdadi borbély cím operát és más színpadi mveket. Anna Franziska Hattasch énekórákat is tartott, nemcsak testvére, Hermann Christian Benda , Justina Benda és Carl Ernst Eberhard Benda gyermekeinek , hanem ideiglenesen Minna (Charlotte Wilhelmine Franziska) Brandes színésznnek, énekesnek és zeneszerznek, Johann Christian színész és költ lányának is. Brandes .

Lásd még

irodalom

 • A múlt és jelen zene (MGG), második, átdolgozott kiadás, szerkesztette: Ludwig Finscher, 2. rész, Bag-Bi, Bärenreiter Kassel, 1999, 1070. oszlop
 • Franz Lorenz: A Benda zenészek családja (2. kötet: Georg Anton Benda ). de Gruyter, Berlin 1971, ISBN 3-11-003568-5 , 78. és 79. oldal.
 • Christian Hoeppl: Der Rhein: hetilap az irodalom, a mvészet és a társadalmi élet számára , 1860, 392397. Oldal, szintén (online)
 • Bohumír Jan Dlaba : Általános történelmi mvészi lexikon Csehországhoz, részben Morvaországhoz és Sziléziához is. 1815, online és (online) is
 • Carl Friedrich Cramer : Magazin der Musik, 1. kötet , Verlag Musicalische Niederlage, 1783., 771. és 772. oldal, szintén (online)
 • Johann Adam Hiller : Az utóbbi idk híres zenetudósainak és zenészeinek életleírásai, 1. kötet, Verlag Dyk, 1784., 48. o., Szintén (online)
 • Franz Lorenz: A Benda zenészek családja. 1. kötet: Franz Benda . Wilhelm de Gruyter, Berlin 1967.

Egyéni bizonyíték

 1. nézze meg portréját a 81. oldalon Franz Lorenz Franz Bendáról szóló életrajzában
 2. például a S'ella vual rendersi ( sóhajok motívumaival ), nem, nem vedrete mai ( coloratura típus ) a CD- koncertek füzet szerint , lásd DNB
 3. lásd Franz Lorenz, Franz Benda. 79. o.
 4. Charlotte Wilhelmine Franziska Brandes a Carl Maria von Weber teljes kiadásban

Opiniones de nuestros usuarios

Gyorgy Urbán

Jó cikk a Anna Franziska Benda

Zsolt Kádár

Ebben a Anna Franziska Benda szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Paul Galambos

Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Franziska Benda., Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Franziska Benda.