Anna Erzsébet a pfalziAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Erzsébet a pfalzi-ről van szó. A Anna Erzsébet a pfalzi-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Erzsébet a pfalzi-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Erzsébet a pfalzi-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Erzsébet a pfalzi-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Erzsébet a pfalzi-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Elisabeth von der Pfalz (* július 23-, 1549-es a Simmern ; szeptember 20-, 1609-ben a Lützelstein ) volt grófn Pfalz a Simmern és hercegn a Pfalz, és a házasság egymás tartománygróf a Hesse-Rheinfels és a grófn Pfalz a Veldenz .

Élet

Anna Elisabeth III. Friedrich választófejedelem lánya volt . von der Pfalz (15151576) Marie-val (15191567), Casimir von Brandenburg-Kulmbach rgróf lányának lányával kötött házasságából .

Az els házassága volt január 18, 1569 in Heidelberg, tartománygróf Philip II Hesse-Rheinfels (1541-1583). Hozománya 32 000 gulden volt. 1568 és 1571 között Anna Elisabeth számára építették a Philippsburg-palotát, mint leend özvegyi rezidenciát .

Anna Elisabethet népszertlennek tartották férje szülföldjén, aki a pompa és a kálvinista vallás iránti szeretete miatt hamarosan teljesen tle függvé vált , és ez utóbbi miatt állandó üldöztetésnek és sértésnek volt kitéve. 1581-ben a szabad országúton gyilkolta meg egy bérgyilkos, akit a pfalzsi Erzsébet evangélikus választón választott , karon ltt, és lóval túlltt . Sem férje, sem Anna Elisabeth rokonai nem vállalták ezt az ügyet, amelyet csak Wilhelm von Hessen-Kassel földgrave közremködésével lehetett rendezni . A mvészetkedvel földgravina arra kényszerítette férjét, hogy egy bonyolult reneszánsz udvart vezessen zenével, színházzal és ünnepségekkel, amelyet Philip testvérei kritikusan tekintettek.

Anna Elisabeth 1583-ban adós volt egy frankfurti zsidóval. Az adósságok ellentételezéseként testvérével, Johann Kasimirrel együtt dolgozott annak biztosításában, hogy a zsidókat ismét a Pfalzon keresztül kísérjék. Halála után férje, kapta a hivatalok Braubach és Rhens mint Wittum és a hesseni részesedése a Boppard bor szokások. Braubach-ban a Martinskapelle-t kibvítették udvari egyházába.

Anna Elisabeth 1599-ben, 50 éves korában, Braubachban kötött házasságot gróf Johann August von Lützelstein nádorral (15751611). Wittumod tehát egyenl részekben esett vissza Hesse három uralkodó vonalához.

Elisabeth Annát, akinek két házassága gyermektelen maradt, második férje oldalán temették el a lützelsteini templom kriptájában. Síremlékén látható, hogy férjével térdel, nyolc si címerrel és két felirattal.

irodalom

  • Christoph von Rommel: Hessen története. 5. kötet, Krieger, 1835, 812. o.

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Hessian History and Regional Studies Egyesület: A Hessian History and Regional Studies Egyesület folyóirata. 1895. évi 20. évfolyam, 14. o
  2. ^ Friedrich Rehm: Kézikönyv mindkét Hesse történetéhez. 2. kötet, Elwert, 1846, 66. o
  3. ^ Eckhart G. Franz: Hesse háza: európai család. Kohlhammer, 2005, 58. o
  4. ^ Wolfgang Treue: Landgraviate Hessen-Marburg. 4. rész, 2. kötet, Mohr Siebeck, 2009, 96. o
  5. ^ Konrad Wilhelm Ledderhose: Hozzájárulások Hessen-Casselischen Lande egyházi állapotának leírásához. Árvaházi Kiadó, 1781, 115. o
  6. http://www.rhein-lahn-evangelisch.de/dekanate/nassau/braubach.html

Opiniones de nuestros usuarios

Levente László

A Anna Erzsébet a pfalzi szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anna Erzsébet a pfalzi szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Erna Soós

Végre egy cikk a Anna Erzsébet a pfalzi, ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anna Erzsébet a pfalzi

Lucia Marton

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anna Erzsébet a pfalzi, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anna Erzsébet a pfalzi., Ez egy jó cikk a Anna Erzsébet a pfalzi

Valentina Király

A Anna Erzsébet a pfalzi nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van