Anna Emilie von Anhalt-Koethen-PlessAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless-ről van szó. A Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Emilie von Anhalt-Köthen (született May 20-, 1770-ben a Pleß , február 1-, 1830-ban a Fürstenstein ) volt hercegnje Anhalt-Köthen és örökösn a Pleß osztály .

Élet

Anna Emilie Friedrich Erdmann von Anhalt-Köthen-Pleß herceg (17311797) egyetlen lánya volt , akit Louise Ferdinande- nal (17441784), II. Stolberg-Wernigerode gróf Henrich Ernst lányával kötött házasságából .

Anna Emilie 1791. május 21-én Pless-ben vette feleségül VI . Hans Heinrich grófot . von Hochberg , báró von Fürstenstein (17681833). Anna Emilie testvérei, Ferdinand , Heinrich és Ludwig gyermektelen halála után Anna Emilie fia, Hans Heinrich X. von Hochberg vette át Pless irányítását.

Anna Emilie közeli barátja volt Charlotte Schleiermachernek, Friedrich Schleiermacher filozófus nvérének , és anyagilag támogatta ezt a családot.

A Drei Annen bánya egyik névadója .

utódok

Anna Emilie-nek a következ gyermekei voltak házasságukból:

  • Luise (18041851)
27 1827 gróf Eduard von Kleist (17951852)
32 1832 Ida von Stechow ( 18111843 )

Lásd még

irodalom

  • W. John Koch: Fürstensteini kastély: Egy sziléziai nemes székhely emlékei , 2006, 18. o
  • Alexander von Daniels: Kézikönyv a német császári és államjogi történelemhez: német id szerint 2 ; 3. kötet, 538. o

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Andreas Arndt, Wolfgang Virmond, Hermann Fischer (szerk.): Friedrich Schleiermacher: Critical Complete Edition: Levelezés és életrajzi dokumentumok. Levelezés 1802-1803: (1246-1540 betk) , 5. rész, 6. kötet, Walter de Gruyter, 2005, 37. o.

Opiniones de nuestros usuarios

Csilla Polgár

A Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Martin Mészáros

Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless., Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless.

Emilia Toldi

Tetszik az oldal, és a Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless szóló cikk az, amit kerestem

Miklos Vas

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anna Emilie von Anhalt-Koethen-Pless szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes