Anna Elizabeth KlumpkeAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Elizabeth Klumpke-ről van szó. A Anna Elizabeth Klumpke-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Elizabeth Klumpke-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Elizabeth Klumpke-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Elizabeth Klumpke-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Elizabeth Klumpke-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Elizabeth Klumpke is Anna Elisabeth Klumbke , Anna Klumpke (született október 28-, 1856-ban a San Francisco ; február 9-, 1942 ) volt, egy amerikai fest . A mfaj- és portréfestként különösen sikeres mvész több évtizedig Franciaországban élt, ahol, mint szülhazájában, akadémiai stílusban festett alkotásaiért többször is díjakat kapott. Legismertebb portréi között szerepel Rosa Bonheur festmvész portréja , akivel ideiglenesen élt és birtokát kezelte.

élet és munka

Anna Elisabeth Klumpke San Francisco-ban született 1856-ban német származású szülktl. Hét fiatalabb testvére volt, köztük Dorothea Klumpke, késbb csillagászként ismert, és Augusta Déjerine-Klumpke neurológus . Szülei 16 éves korában elváltak. Édesanyja, Dorothea Mathilda Klumpke festmvész ( 1922. május), majd testvéreivel Európába költözött, ahol kezdetben három évig Németországban éltek. 1877-ben végül Párizsba költöztek. Ott Anna Elisabeth Klumpke 1878 és 1880 között részt vett az Académie Julianban . Itt festést tanult Tony Robert-Fleury és Jules-Joseph Lefebvre mellett .

1882 és 1925 között rendszeresen felszámolta a párizsi Salon des artistes français- t, ahol 1885-ben megtisztel ( megtisztel említést ) kaptak. A mvész munkája olajfestményeket, akvarelleket és pasztelleket tartalmaz. A tájakon és az állatmotívumokon kívül készített néhány mfaji jelenetet ( Gretchen a forgó keréknél ), különösképpen pedig akadémiai stílusú portrékat (az anya portréja , 1889).

Sikeres mvészként számos kiállításon vett részt, és többször díjakat kapott munkájáért. Például munkáit Franciaországon kívül mutatta be müncheni, berlini, bécsi és pittsburghi kiállításokon. 1886-ban Versailles -ban ezüstérmet , 1888-ban az Académie Julian aranyérmet , 1889-ben pedig a párizsi világkiállítás bronzérmét kapott . Ugyancsak 1889-ben megkapta a Washhouse-ban készült festményeikért a Philadelphiában mköd Pennsylvania Képzmvészeti Akadémia legfinomabb alakfestésének ( a legjobb karakterábrázolás ) árát . 1891-ben visszament az Egyesült Államokba és Bostonban telepedett le, hogy mtermet nyitjon a Boylston Streeten . Keresett portréfestként számos megbízást kapott, rendszeresen részt vett kiállításokon és pozitív kritikákat kapott.

Klumpke fiatal kora óta rajongott a nála 34 évvel idsebb Rosa Bonheur festmvészért, akivel elször Párizsban, 1889-ben találkozott röviden. 1898-ban írásban felvette a kapcsolatot Bonheurral, és szándékában állt festeni róla portréját. Ennek érdekében ugyanabban az évben Franciaországba utazott, és meglátogatta Bonheurt a stúdió apartmanjában, a Fontainebleau közelében , Thomery városában , a Château de By- ban . Intenzív barátság kezddött a két n között, így a festmény befejezése után felhagyott terveivel, hogy visszatérjen az Egyesült Államokba. Klumpke egy évig maradt a Rosa Bonheur házában, amíg 1899-ben meghalt. Végrendeletében Bonheur t jelölte ki örökösének és a birtok adminisztrátorának, így a következ években elhunyt barátja mtermében maradt. Rosa Bonheur emlékére iskolát alapított ott, ahol festészetet tanított nknek . Ezen kívül megírta Rosa Bonheur emlékiratait, amelyeket 1908- ban Párizsban a Flammarion adott ki Rosa Bonheur címmel : sa vie, son uvre . 1933-ban Rosa Bonheur számos mvét adományozta a francia államnak, amelyek ma a Château de By-i Musée de l'Atelier de Rosa Bonheur- ban láthatók .

Bonheur halála után is Klumpke sikeresen festként dolgozott tovább. A St. Louis-i világkiállításon 1904-ben bronzérmet kapott, 1924-ben pedig a francia becsület légiójának lovagjává tették . 1932-ben visszament San Franciscóba, és megírta emlékiratait, amelyeket 1940- ben Wright és Potter mvészének emlékirataként adtak ki Bostonban. Az egyik utolsó kiállításon való részvétele a San Francisco-i Golden Gate 1939/1940 nemzetközi kiállításon volt. Anna Elisabeth Klumpke 1942-ben szülvárosában, 85 éves korában hunyt el. Urnáját a San Francisco Columbariumban temették el .

Közgyjteményekben mködik

Publikációk

  • Rosa Bonheur: sa vie, son uvre. Flammarion, Párizs 1908.
  • Mvész emlékiratai. Wright és Potter, Boston 1940.

irodalom

internetes linkek

Commons : Anna Elizabeth Klumpke  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Klumpke, Anna (elnyben részesített) ULAN teljes felvétel-megjelenítés (Getty Research)
  2. ^ Anna Klumpke The Metropolitan Museum of Art, New York.
  3. Ath a b c d e f g h i Kathleen Adler: Amerikaiak Párizsban, 1860-1900. 2006, 248. o.
  4. a b c d e f Klumpke, Anna Elisabeth . In: Hans Vollmer (Hrsg.): A képzmvészek általános lexikona az ókortól napjainkig . Alapította Ulrich Thieme és Felix Becker . szalag 20 : Kaufmann - Knilling . EA Seemann, Lipcse 1927, p. 556 .

Opiniones de nuestros usuarios

Berta Novák

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Elizabeth Klumpke., Azt hittem, már mindent tudok a Anna Elizabeth Klumpke., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Elizabeth Klumpke.

Gyula Lakatos

A Anna Elizabeth Klumpke szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anna Elizabeth Klumpke szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Noemi Bihari

Ez egy jó cikk a Anna Elizabeth Klumpke_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Dalma Gergely

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anna Elizabeth Klumpke, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anna Elizabeth Klumpke., Ez egy jó cikk a Anna Elizabeth Klumpke