Anna Elisabeth WiedeAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Elisabeth Wiede-ről van szó. A Anna Elisabeth Wiede-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Elisabeth Wiede-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Elisabeth Wiede-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Elisabeth Wiede-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Elisabeth Wiede-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Elisabeth wiede (született December 20-, 1928-as in Berlin ; június 16-, 2009 ) volt a német drámaíró , dramaturg, mfordító.

Szerszámkészít lányaként középiskolába járt, majd szerkesztként dolgozott Münchenben . 1955 -ben férjével, Hacks Péterrel együtt az NDK -ba költözött . A hackekkel együtt 1956 -ban lefordította els mként Bertolt Brecht Berliner Ensemble új államában , a nyugati világ playboyja (dt. The Playboy of the Western World ) cím darabját John Millington Synge -tl . Els gyermekmve a Szamarkandi fenevad volt az 1950 -es években , amely hatalmas sikert aratott. E drámai meséért 1957 -ben a gyermek- és ifjúsági irodalom népszersítéséért díjat kapott az NDK Kulturális Minisztériumától , amelyet pályázaton nyert.

Berlinben Bertolt Brechttel dolgozott, és történeteket írt gyerekeknek, amelyeket antológiákban publikáltak.

Anna Elisabeth Wiede Berlinben, a Schönhauser Allee -n és a Groß Machnow -ban élt .

gyárak

 • Samarkand fenevad , 1957
 • A napóra , 1958
 • A házasságkötés mindig kockázatot jelent 1963 -ban, mint Saul O'Hara
 • Simplizius Simplizissimus kalandjai , 1969
 • Hameln patkányai 1959 (els eladás 1979 Greifswaldban, rendez: Manfred Dietrich , színpad: Mathias Stein)
 • Az igazság barátja Wycherley szerint fordításként és adaptációként (els eladás 1969/70 -es évad Deutsches Theatre Göttingen, NDK els eladás 1986 Greifswaldban, rendez: Manfred Dietrich)
 • A néma Pauline. És más mesetörténetek , Berlin ( Eulenspiegel-Verlag ) 2007
 • Szent Brendan -sziget , 2008

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. ^ Günter Albrecht (szerk.): Az NDK írója. 2. kiadás, VEB Bibliographisches Institut, Leipzig 1975, DNB 770501575 , 188-189.
 2. Untierbändigerin - Anna Elisabeth újra meghalt. In: Frankfurter Allgemeine Zeitung , 2009. június 17.
 3. Horst Laube: Peter Hacks (= Friedrich világszínházi dramaturgja; 68). Friedrich, Velbe , 1972, DNB 740089633 , 12. o. Továbbá: dtv, München, 1976, DNB 780009363 .

Opiniones de nuestros usuarios

Emma Lakatos

Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Elisabeth Wiede., Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Elisabeth Wiede.

Hilda Székely

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anna Elisabeth Wiede, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anna Elisabeth Wiede., Ez egy jó cikk a Anna Elisabeth Wiede

Alexandra Halász

A Anna Elisabeth Wiede nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Csilla Hegedüs

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Anna Elisabeth Wiede íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Anna Elisabeth Wiede

Roberta Szalay

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Elisabeth Wiede., Azt hittem, már mindent tudok a Anna Elisabeth Wiede., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Elisabeth Wiede.