Anna Dorothea, Saxe-WeimarAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Dorothea, Saxe-Weimar-ről van szó. A Anna Dorothea, Saxe-Weimar-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Dorothea, Saxe-Weimar-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Dorothea, Saxe-Weimar-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Dorothea, Saxe-Weimar-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Dorothea, Saxe-Weimar-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Princess Anna Dorothea Szász-Weimar (született November 12-, 1657-ben a weimari , június 24-, 1704-ben a Quedlinburg ) volt az fejedelemasszony az a Quedlinburg kolostor .

Élet

Anna Dorothea, Saxe-Weimar volt Johann Ernst II, Saxe-Weimari herceg és felesége, Christine Elisabeth, Schleswig-Holstein-Sonderburg hercegn (16381679) lánya.

1681 és 1684 között a quedlinburgi kolostor prófétája volt . Amikor Anna Sophie II von Hessen-Darmstadt apátn 1683-ban meghalt, Anna Dorothea von Holstein-Gottorp holstein hercegnt nevezték ki utódjának. De a védszent befolyásolásával Johann Georg III szász választófejedelem . , és a kollégiumok káptalanjának befolyásolásával Anna Dorothea elérte, hogy 1684. szeptember 4-én maga választotta meg új apátnnek, és I. Lipót császár 1685. január 29- én megersítette.

Apátni ideje alatt 1698-ban a kolostor védnöksége megváltozott. Az átvétel a lengyel királyi trónt választófejedelem augusztus ers - követte apját védszentje - felfalta ilyen nagy pénzösszegeket, hogy augusztusban a Strong kénytelen volt a védnökséget 340000 tallér a Brandenburgi választófejedelem Friedrich III. (1701 -tl Poroszországban király ) eladó.

Ez a változás sok változást hozott magával, mert az apátnnek nemcsak a hatalma volt szigorúan korlátozva, hanem a kolostor is számos vagyont veszített. Tehát nem meglep, hogy Anna Dorothea nem értett egyet ezzel a változtatással, csakúgy, mint a quedlinburgi polgárok. Anna Dorothea tiltakozott ez ellen az eladás ellen, és nem volt hajlandó védnökséget adni Kurbrandenburgnak. A brandenburgi választófejedelem ekkor Quedlinburgot 1698 januárjában megszállta a katonaság, és ugyanezen év szeptemberében a város végül tisztelgett, és valamivel késbb a kolostor papjai is. Az új védnökkel, de Quedlinburg város tanácsával is Anna Dorothea gyakran ellentmond a lelkészi posztok betöltésével.

1703-ban Anna Dorothea egészségi állapota annyira meggyengült, hogy ugyanebben az évben Karlsbadba utazott , hogy felépüljön; de sikertelenül. Az apátn 1704. június 24-én halt meg 46 éves korában Quedlinburgban. Koporsója most a weimari történelmi temetben található királyi kriptában van .

irodalom

elz Hivatal Utód
Anna Sophie II. Quedlinburgi apátn
1684 - 1704
Hajnal

Opiniones de nuestros usuarios

Csaba Gáspár

Ez a bejegyzés a Anna Dorothea, Saxe-Weimar segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Jozsef Mayer

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anna Dorothea, Saxe-Weimar

Klaudia Orsós

Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Dorothea, Saxe-Weimar., Örömmel találtam ezt a cikket a Anna Dorothea, Saxe-Weimar.

Denes Nagy

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anna Dorothea, Saxe-Weimar-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anna Dorothea, Saxe-Weimar-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anna Dorothea, Saxe-Weimar itt. Ezért adom neked az öt csillagot