Anna Deavere SmithAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Deavere Smith-ről van szó. A Anna Deavere Smith-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Deavere Smith-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Deavere Smith-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Deavere Smith-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Deavere Smith-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Deavere Smith (született szeptember 18-, 1950-ben a Baltimore (Maryland) ) egy amerikai színészn , drámaíró és egyetemi tanár . volt a címzettje a Dorottya és Lillian Gish-díj óta 2012 óta MacArthur Fellow 1996 óta , és Barack Obama elnyerte vele a Nemzeti Humán érem 2012 . Legismertebb szerepe Nancy McNally nemzetbiztonsági tanácsadó a West Wing-ben és Gloria Akalitus a Jackie nvérben .

Élet

Anna Deavere Smith lánya egy alap iskola igazgatónje és a kávé keresked , hogy négy fiatalabb testvére. A baltimore-i nyugati középiskolában végzett , majd 1971-ig az Arcadia Egyetemen tanult . Képzmvészeti mesterét az Amerikai Konzervatórium Színházától kapta .

Színész karrier

Smith a színdarabok széles skálájában vesz részt, tevékenységének kezdetén a New York-i Shakespeare Fesztivál Windsor vidám feleségei cím darabban volt látható . Dokumentumszínháza folyamatosan ismert , fleg Twilight: Los Angeles, 1992 cím darabja , amelyben az 1991-es Crown Heights zavargásokat és az 1992 -es Los Angeles-i zavargásokat szerkesztette. Amellett, hogy színpadi megjelenés, Smith is tekinteni, mint egy televíziós és filmes színészn 1970 óta volt Hazel a sampon lány az All My Children for sok éven át . A The West Wing (20002006) eltt belépett a fehér házba Dave-be (1993) és a Hello, Mr. President (1995) -be . 2009 és 2015 között hét évadon át látta t a Nurse Jackie cím dráma sorozatban, mint kórházi adminisztrátort . 2014-ben volt a mentor egy epizód a dokumentumfilm -sorozat mesterkurzus .

2017-ben felvették a Filmmvészeti és Tudományos Akadémiára (AMPAS), amely minden évben odaadja az Oscart .

Eladó

A Tisch Mvészeti Iskolában a New York-i Egyetem Performance Studies tanszékén tanít . 1999 és 2000 között a Stanford Egyetemen tanított , eltte a Carnegie Mellon Egyetemen . is dolgozik a New York-i Egyetem Jogi és már egy látogató professzor a School of Medicine a Yale Egyetem . Csak három évig alapítója az eredetinek, 1997 és 2000 között, de most ellenáll a Mvészetek és Polgári Párbeszéd Intézetének (németül: Mvészet és polgárok közötti párbeszéd intézete ).

Rezidens mvész

Smith különböz intézményekben tartózkodó mvész volt :

Szerz ( válogatás )

Munka ( válogatás )

Filmográfia

Színház ( válogatás )

  • 1976: Alma, a Tavasz utca szelleme
  • 1985: Hidak építése, nem falak
  • 1994: Alkonyat: Los Angeles, 1992
  • 2008-2010: Engedj meg engem könnyedén

Díjak

A Tüzek a tükörben cím darabjáért Smitht 1993-ban Pulitzer-díjra jelölték , de csak a Drama Desk díjat nyerte el , a következ évben két jelölést kapott Alkonyat: Los Angeles, 1992 cím munkájáért , amelyért Drama Desk-díjat is kapott. . és tisztelték Theatre World Award . Smith lett a MacArthur Fellow 1996 , a Fletcher Alapítvány Ösztöndíj 2006 és a Mátrix Díjat a Nk Egyesülete közleményében a 2008 . az Egyesült Szóló Színházi Fesztivál 2010-ben kivételes szólómvészként tisztelte meg . 2012-ben Barack Obama nyerte meg a Nemzeti Humán érem . 2019-ben Smith-t megválasztották az Amerikai Mvészeti és Tudományos Akadémiára .

Díszdoktorok

A következ intézetek Anna Deavere Smith tiszteletbeli fokozatot ( tiszteletbeli fokozatot ) nyertek el : Spelman Fiskola , Arcadia Egyetem , Bates Fiskola , Smith Fiskola , Skidmore Fiskola , Macalester Fiskola , Occidental Fiskola , Pratt Intézet , Szent Kereszt Fiskola , Haverford Fiskola , Wesleyan Egyetem , Iskola Vizuális mvészetek , Északnyugati Egyetem , Colgate Egyetem , Kaliforniai Állami Egyetem , Észak-Karolinai Egyetem , Wheelock Fiskola , Williams Fiskola , Yale Egyetem és Cooper Union

web Linkek

Commons : Anna Deavere Smith  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Anna Deavere Smith. In: Bölcsészettudományi Nemzeti Alapítvány. Hozzáférés: 2020. augusztus 14 .
  2. "2017. osztály". Hozzáférés: 2017. június 30. https://www.app.oscars.org/class2017/ .
  3. ^ A b Anna Deavere Smith egyetemi tanár , law.nyu.edu. Letöltve: 2014. július 12.

Opiniones de nuestros usuarios

Reka Fülöp

Ebben a Anna Deavere Smith szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni

Martin Pintér

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anna Deavere Smith., Helyes

Nikoletta Márton

Nagyszerű poszt a Anna Deavere Smith., Nagyszerű poszt a Anna Deavere Smith.

Magda Székely

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Anna Deavere Smith_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Erik Sós

Meglepett ez a cikk a Anna Deavere Smith, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Anna Deavere Smith