Anna Croissant-RustAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Croissant-Rust-ről van szó. A Anna Croissant-Rust-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Croissant-Rust-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Croissant-Rust-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Croissant-Rust-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Croissant-Rust-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Flóra Barbara croissant-Rust (született December 10-, 1860-ban a Dürkheim , július 30-, 1943-as in München - Pasing ) volt német író .

Élet

Anna Rust Philipp Anton Rust mérnök és sóberendezés -felügyel és felesége, Barbara Rieder (er) lánya volt. Apja áthelyezése következtében 1868 -ban, nyolcéves korában családjával Ambergbe érkezett . A szülk különös jelentséget tulajdonítottak lányaik nyelvi és zenei képzésének. Lina Rust késbb festként vált ismertté Münchenben, Agnes Rust szobrász lett Ambergben.

Apja 1884 -es halála után édesanyjával és két húgával Münchenbe költözött. Nyelv- és zenetanári képzése mellett kapcsolatokat tudott kialakítani a Schwabing mvésznvel és irodalmi színtérrel. Így kezdte írni els mveit: 1887 -ben és 1890 -ben Michael Georg Conrad tette közzé els regényeit az 1885 óta megjelen Die Gesellschaft cím havilapjában . A nap végét a naturalizmus remekmveként dicsérték, de más pártok is élesen bírálták. Ezt más történetek és regények követték, amelyek megvilágították a kispolgári-paraszti milit. volt az egyetlen n, akit befogadtak Conrad Társadalom a modern életbe cím sorozatába, amelyen keresztül Oskar Panizza is ismerte és levelezett (1892. október körül), 1891-tl pedig a Modernes Leben cím folyóirat társszerkesztje . Széles tevékenységi köre és barátai adtak neki elismerést és inspirációt.

28 éves korában 1888 -ban feleségül vette gyermekkori kedvesét, a mérnököt és a tüzértiszt Hermann Croissant. Rajta keresztül házasságban volt kapcsolatban Eugen Croissant íróval és nyelvjárási költvel . A házaspár 1895 -ben Ludwigshafenbe költözött , ahol férjüket egy gázm üzemeltetésével bízták meg. Saját kijelentései szerint ezt az idt az ipari városban nyomasztónak és egyáltalán nem inspirálónak találta. Ezért Hermann Croissant 1905 -ös nyugdíjazása után visszatértek Pasingba , ahol házuk ismét a baráti kör középpontjába került. A kritikusok örömmel fogadták új alkotói idszakát, amely 1906 -tól 1921 -ig tartott, de megtagadták tle a nagyközönség sikerét.

Aztán az író elhallgatott. Egy barátja, Hans Brandenburg író leírta ennek okát egy figyelemre méltó portréban a párról 1946 -ban:

A költ szenvedett a jól megérdemelt siker hiányától, és még inkább a kreativitás gyötrelmétl: , aki szavaiban és formáiban annyira elbvölte a dumálást és a jókedvet, nem örült sem írásának, sem annak, amit írt. csak hagyta az egész tárgyalást a kiadóval, de a férje is elolvasta a javításokat, majd az ötvenedik év után végleg letette a tollat, mintha most tényleg elég lenne a cseszegetésbl. Természetesen fizikai fájdalom, neuralgia és köszvény is sújtotta. De irigység nélkül nyitott maradt minden külföldi munkára, st pár év halála után élettársa halála után mentálisan teljesen éber volt, és ids koráig vendégszeret és társaságkedvel központ volt. "

- Hans Brandenburg: kiflivel

82 éves korában Anna Croissant-Rust 1943. július 30-án halt meg München-Pasingban , ahol a Villa Maria-Eich-Strasse 49- ben lakott , és a Pasing- temet családi sírjában temették el .

gyárak

Thomas Theodor Heine : Illustration to Troop Revue (1895)
Halm Péter : Illusztráció a gyermeksírhoz

"A szenzációs naturalizmus alapján valódi társadalmi empátiájában és azonnali narratív tehetségében elérte a forma és az ábrázolás magas fokát."

 • A gyermek , 1887
 • Kilépés az idbl. Egy müncheni munkásregény , 1890 (Új a munka után és más müncheni történetek , 1893)
 • Versek prózában , 1893
 • A rendíthetetlen ón katona , dráma, 1896
 • Életdarabok , novella és vázlatfüzet , 1896
 • Der Bua, fels -bajor népi dráma , 1897
 • Pimpernellche. Pfalzi történetek , 1901
 • A mi Urunk állatkertjébl. Furcsa emberek és furcsa állatok történetei , 1906
 • A Nann. Népregény , 1906
 • Szögletes kvartett. Furcsa kisvárosi történet , 1908
 • Felsenbrunner Hof. Az uradalom története , 1910
 • Noé bárkája , novellák, 1911
 • OJ Bierbaum az emlékezetben , 1912
 • Nikolaus Nägele és más novellák , 1914
 • A halál. Ciklus 17 képben. Illustr. v. Willi Geiger. München, G. Müller, 1914. Új kiadás 2014: Halál. Willi Geiger 17 fametszetével . Edda Ziegler elszavával. Allitera Verlag , München 2014, ISBN 978-3-86906-623-3 .
 • A régi gazdasszony 1916 -ban
 • Kaleidoszkóp , 1921
 • Unkebunk. Egy regény az 1980 -as évekbl , 1921 -bl
 • Hs Anthony , 1933
 • Így jártam . In: Münchner Zeitung 1935/36, Die Propylaen 20. sz.
 • Történetek. Az élet és a munka bemutatásával , szerk. v. Rolf Paulus, 1987

Egyéni bizonyíték

 1. Michael Bauer: Oskar Panizza. Irodalmi portré. München / Bécs 1984, 124. o.
 2. Lásd: Modern élet. A müncheni modernizmus gyjtkönyve. Közremködik Otto Julius Bierbaum, Julius Brand, MG Conrad, Anna Croissant-Rust, Hans von Gumppenberg, Oskar Panizza, Ludwig Scharf, Georg Schaumberger, R. v. Seydlitz asszony Wedekind. 1. sor, München 1891.
 3. Világ és Szó. 1. év (1946. december). Bad Wörishofen: Drei-Säulen-Verlag 1946, 208
 4. Croissant-Rust Anna sírja a Pasing temetben (Grabfeld 2, helyszín , kép )

irodalom

web Linkek

Wikiforrás: Anna Croissant -Rust  - Források és teljes szövegek
Commons : Anna Croissant -Rust  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Opiniones de nuestros usuarios

Janka Sallai

Tetszik az oldal, és a Anna Croissant-Rust szóló cikk az, amit kerestem

Irma Bódi

Ezt a bejegyzést a Anna Croissant-Rust-ről pont ezt kerestem.

Amanda Márkus

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Anna Croissant-Rust íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Anna Croissant-Rust