Anna Charlotte, LorraineAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Charlotte, Lorraine-ről van szó. A Anna Charlotte, Lorraine-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Charlotte, Lorraine-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Charlotte, Lorraine-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Charlotte, Lorraine-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Charlotte, Lorraine-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Charlotte hercegn Lorraine (* May 17-, 1714-ben , November 7-, 1773-ban a Mons ) volt apáca a Remiremont és Sainte-Waudru Mons és Koadjutrix az esseni kolostor és a Thorn kolostor (Limburg) .

életrajz

Anna Charlotte Élisabeth Charlotte de Bourbon-Orléans-tól és Leopold von Lorraine - tól született . Egyike volt annak a négy gyermeknek, akik felntté váltak. A nvérével szemben, aki három évvel idsebb volt nála, ntlen maradt.

1723-ban apja XV. Lajos királyhoz akarta . feleségül venni, aki még mindig menyasszonyt keresett. A leend francia királyn azonban Maria Leszczyska lengyel hercegn is volt . Henriette Louise von Bourbon francia hercegn a lengyel n, mint a király menyasszonya mellett döntött. Anna Charlotte szülei nagyon fel voltak háborodva, mert azt gondolták, hogy egy francia nnek kell királynvé válnia. 1726-ban a fiatal I de Bourbon Louis herceg, mint vlegény szóba került , de az esküvi terveket ismeretlen okokból elhagyták.

1738. május 10-én Anna Charlotte a Remiremont-apátság apátnje lett . Ezt a címet csak különösen magas nemesség nk kapták meg, ami állítólag különös büszkeséggel töltötte el ket.

Anyja 1744-es halála után bátyjához, Franz Stephan von Lothringenhez került, aki 1745-tl 1765-ben bekövetkezett haláláig a Szent Római Birodalom császára volt . Anna Charlotte a bécsi Schönbrunni kastély egyik lakásában élt .

November 7-én hunyt el 59 éves korában Mons-ban , a mai Belgiumban .

Családfa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16. II. Lotharingiai Ferenc
 
 
 
 
 
 
 
8. Miklós Ferenc, Vaudémont
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17. Christina von Salm grófn
 
 
 
 
 
 
 
4. V. Lotharingiai Károly
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18. II. Lotharingiai Henrik
 
 
 
 
 
 
 
9. Claude Françoise de Lorraine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
19. Margarita Gonzaga
 
 
 
 
 
 
 
2. Lotharingiai Leopold József
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20. Ferdinánd császár II.
 
 
 
 
 
 
 
10. Ferdinánd III. (HRR)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21. Mária Anna bajor
 
 
 
 
 
 
 
5. Ausztria Eleanor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22. II. Gonzagai Károly
 
 
 
 
 
 
 
11. Eleanora Magdalena Gonzaga
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23. Maria Gonzaga
 
 
 
 
 
 
 
1. Anne Charlotte, Lorraine
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24. IV. Henrik francia
 
 
 
 
 
 
 
12. XIII. Lajos. Franciaországból
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25. Maria de 'Medici
 
 
 
 
 
 
 
6. Philippe I. de Bourbon, d'Orléans herceg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26. Fülöp III. Spanyolországból
 
 
 
 
 
 
 
13. Osztrák Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27. Osztrák Margit
 
 
 
 
 
 
 
3. Elisabeth Charlotte de Bourbon-Orléans
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28. V. Frigyes pfalzi
 
 
 
 
 
 
 
14. Karl I. Ludwig, a pfalzi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29. Elisabeth Stuart
 
 
 
 
 
 
 
7. Pfalzi Liselotte
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30. Wilhelm V., Hessen-Cassel
 
 
 
 
 
 
 
15. Charlotte Hessen-Kasselbl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31. Amalie Elisabeth von Hanau-Munzenberg
 
 
 
 
 
 


irodalom

  • Teresa Schröder-Stapper: Fejedelmi apátok: Korai újkori kánonok a rokonság, a helyi hatalmak és a császári társulás között . Böhlau, Köln / Weimar 2015, ISBN 978-3-412-22485-1 , p. 521 .
  • Pierre Heili: Anne-Charlotte de Lorraine, 1714-1773: abbesse de Remiremont et de Mons: une princesse européenne au siècle des Lumières: catalogue l'exposition placée sous la présidence d'honneur de Mgr Otto de Habsbourg-Lorraine, 18 avril -1996. május 26 . Kiadások Gérard Louis, 1996.

web Linkek

Commons : Anna Charlotte von Lorraine  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Georg Schreiber, Schönbrunni kastély: Lakói és látogatói , Ueberreuter Carl, 2001, ISBN 3-800-03795-5
  2. Johann Sporschil, Az Osztrák Monarchia felemelkedésének, növekedésének és nagyságának története , 1845. évi 6. kötet, 139. o., Lábjegyzet


Opiniones de nuestros usuarios

Viktoria Deák

Jó cikk a Anna Charlotte, Lorraine

Dorina Bakos

A Anna Charlotte, Lorraine szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Karolina Dudás

A Anna Charlotte, Lorraine szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anna Charlotte, Lorraine szóló cikk teljes és jól elmagyarázott