Anna Catharina BischoffAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Catharina Bischoff-ről van szó. A Anna Catharina Bischoff-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Catharina Bischoff-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Catharina Bischoff-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Catharina Bischoff-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Catharina Bischoff-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Catharina Bischoff (született March 23-, az 1719 ben Strasbourgban ; eltemetve August 30-, 1787-ben a Basel ), más néven "Lady / Múmia a Barfüsserkirche" volt a felesége Pastor Lucas Gernler. 1975-ben vált ismertté, amikor mumifikálódott holttestét a bázeli Barfüsserkirche egyik aknájában találták meg .

störténet

A 19. században egy felújítás után francia eredet sót tároltak a Barfüsserkirche-ben. Meglazult, beszivárgott a földbe, ozmotikus folyamatokon keresztül emelkedett a homokk oszlopokba, és azzal fenyegetzött, hogy felrobbantja ket. Mivel a csaknem 800 éves templom teljes szerkezetét veszély fenyegette, a templomot 1975-ben alaposan felújították. Az épületfelújítás mellett a Basel-Stadt régészeti talajkutatás mentési feltárást végzett, amelynek során több száz eltemetett személyt tártak fel és dokumentáltak.

A felfedezés

1975. október 20-án a dolgozók egy tégla temetkezési kamrára bukkantak a kórus eltt, amelyben két teljesen megrzött fakoporsó feküdt egymással, alatta csontok. A fels nagyobb koporsóban egy ni csontváz feküdt, az alsó kisebbikben egy n szinte teljesen mumifikálódott holtteste feküdt, akit "Lady / Mummy from the Mezítlábas templomból" kellett ismerni.

Els vizsgálatok

A nt egy egyszer fenykoporsóban temették el. A ruházat egyes részeit és a hajmaradványokat megrizték. A múmia jó állapotban volt, csak a fejét és a lábát vázolták. A bal kéz a jobb karját a csukló fölé tette. Magassága 142 centiméter volt, így a n még a történelmi idkre is alacsony volt. Számos brred teljes testre utal.

Bruno Kaufmann antropológus els vizsgálata 1976-ban kimutatta, hogy a rothadást mérgez higany-szulfid akadályozta meg , amely az egész testben, de mindenekeltt a tüdben mutatható ki, és amely felels annak teljes mumifikációjáért. A temetkezési kamra és a koporsó éghajlata szintén gátolta a test mikrobák általi lebomlását.

Új kutatás

2015 óta a múmiát modern elemzéssel vizsgálták Gerhard Hotz irányításával a bázeli Természettudományi Múzeumban . A számítógépes tomográfiai elemzések a hasi aorta és a kövekkel töltött epehólyag ateroszklerózisát tárták fel , ami magas zsírtartalmú hús és sok szénhidrát fogyasztására utal. Élete során a magas cukortartalmú étrend és a rossz szájhigiénia következtében a fels állkapcsa minden fogát elvesztette, az alsó állkapocsban pedig a szuvas elüls és szemfogak maradtak fenn .

A tüdben és más szervekben lev higany bizonyítékai az 1970-es években arra késztették az orvostörténészeket, hogy a n higany inhalációs terápián esett át, ez az akkoriban általános kezelési módszer, amelyet azonban csak súlyos szifiliszben szenved betegeknél alkalmaztak . A modern elemzési technológiával mért higany-expozíció azonban nem éri el azt a küszöbértéket, amely higany-mérgezést jelentene. Anna-Catharina Bischoff testében higany volt, de a jelenlegi adatok alapján nem bizonyított, hogy ez is halálhoz vezetett-e. Tehát nem világos, mibe halt bele. A további vizsgálatoknak meg kell majd mutatniuk, hogy ennek oka a szifilisz következménye volt, vagy a szifilisz és a higany expozíciójának kombinációja volt.

Azt, hogy Anna Catharina hogyan fertzdött meg, ma már nem lehet meghatározni. A nemi aktuson kívül egyéb lehetségek közé tartozik a fürdzk fertzése szennyezett eszközökkel vagy a közeli strasbourgi szifilisz-kórházban, ahol férjét kísérte a betegek látogatására. Bizonyíték van egy "izzadókamrára" is, ahol higanygzzel történ belégzést végezhettek. A betegek - a szaunához hasonlóan - egy ftött helyiségben ültek és beszívták a mérgez füstöt. Átmeneti javulás után gyakran végzetes higanymérgezés történt.

ID

Sírjának kiemelked helye - Johann Rudolf Wettstein polgármestertl csupán három sírra volt - azt sugallta, hogy a felsbb osztályba tartozik; ezt a helyzetet különben a klérus tagjai vagy a magas méltóságok számára fenntartották.

Az egyházi levéltár dokumentumai azt mutatták, hogy a kórus eltti aknát 1843 októberében egyszer már kinyitották; abban az idben a templom termét átalakították a kereskedk raktárává. Amikor a munkások eltávolították a 11-es számú sírlapot, felfedeztek egy sírt, amelynek alatta három koporsó volt. 2016-ban Marie-Louise Gamma és Diana Gysin, a bázeli állampolgárok kutatási projektjének munkatársai a Blendinger site manager feljegyzéseiben fedezték fel a dönt fontosságú szöveget, amely megfejtette és átírta a történelmi forrásokat.

Blendinger a következképpen írta le a sírlemezen található szöveget:

Sírk N 11 tégla sír, 3 koporsót tartalmaz. Itt Istenben a tiszteletbeli befektet és a szuverén nyugszik. Isaak Byschoff úr, Alt Spittel Meister, boldogan hunyt el 1709. november 2-án. Kora 67 évvel kevesebb ... hónap. Örömteli feltámadásra számít Krisztus Jézusban. Itt istenben a tiszteletreméltó és erényes Catharina Gysendorfferin asszony, Isaak Bischoff úr, Spittel Meister házas háziasszonya nyugszik. Csak meghalt 1697. augusztus 9-én. - Korod 41 év alatt. Boldog feltámadásra számítva
(105)

A 105-es szám a Barfüsserkirche 1771-bl származó sírk-indexére vonatkozott, amelyben 110 családi sír és az eltemetettekrl szóló információ szerepel. A JJ 3233. Számú aláírással ellátott StABS épületfájlok alatt tárolják a Basel-Stadt Állami Levéltárban . Bischoff kórházmester családi sírjának 105. pozíciója szerint az unokáját, Catharina Bischoff Annát 1787 augusztusában temették el.

Blenderer azt is kijelentette:

NB.
E k alatt volt egy fallal körülvett sír (talaj nélkül), amelyben 2 fekete ember és egy sárga koporsó volt, mind jó állapotban. A két fekete koporsóban hím holttest volt, a sárgában ni holttest. Mindannyian jól meg voltak rizve, és úgy néztek ki, mint a múmiák, mert testük csak kiszáradt, ruhájuk még mindig ráncos volt. A haj, a fogak és a körmök még épek. Miután kivitték és megvizsgálták ket, azonnal visszaeresztették ket a sírjukba, de földdel eltakarták.

Ez volt az els alkalom, hogy az elhunyt neve elérhet volt. Blenderer leírása a kis ni holttestrl megfelel Anna Catharina Bischoff múmiájának, amelyet 1975-ben másodszor tártak fel.

genealógia

A bolzanói Eurac Múmiakutatási Kutatóintézet kutatócsoportjának sikerült elkülönítenie a múmia mitokondriális DNS-ét és kimutatni az U haplocsoport egy változatát. Ez megteremtette a tudományos azonosítás alapját. A múmia most él leszármazottait a ni vonalon keresztül kellett megtalálni, hogy nyálukat összehasonlíthassák a múmia DNS-ével. A Bázeli Citizens Kutatási Projekt genealógiai csapata vállalta ezt a fáradságos munkát, és létrehozta a ni vonal családfáját. A genealógiai információk egyházi nyilvántartásokból, házassági könyvtárakból és internetes fórumokból származnak.

Justina Froben, aki 1512-ben született és Johann Froben bázeli könyvnyomtató lánya, a múltban hét generáció se volt . Tle Diana Gysinnek és Marie-Louise Gammának sikerült egy 15 generáción át tartó zavartalan ni vonalat rekonstruálnia, amely a 16. század elejétl Rosemary Probst-Ryhinerig vezetett. Mivel Anna Catharina Bischoff leszármazottja a 19. században az USA-ba emigrált, ott meghatározható volt egy második vonal.

A DNS-mintákat mindkét családból elemeztük . Mindkett a múmia DNS-ének több mint 99,8 százalékos egyezést mutatott. Ez azt bizonyította, hogy Anna Catharina Bischoff, aki 1719. március 23-án született Strasbourgban, 1787. augusztus 30-án temették el.

Anna Catharina Bischoff veje, Christian Friedrich Pfeffel von Kriegelstein útján a vonal közvetlenül Boris Johnson angol politikushoz vezet ; dédanyja Marie Luise von Pfeffel volt.

A BBC World News csapata 2018 januárjában a bázeli Természettudományi Múzeum médiaeseményére utazott, hogy beszámoljon a prominens politikus sérl.

Kapcsolat Boris Johnsonnal
házasság 1738 1759. 8 1808 36 1836 1881 1906 1936 1963
w Anna Catharina Bischoff
17191787
Anna Katharina
Gernler 17391776
Carolina von Tettenborn
17891811
Karoline von Rothenburg
18051872
Hélène Arnous de Rivière
18621951
Marie Louise von Pfeffel
18821944
Yvonne Eileen Williams
1907-1987
Charlotte Fawcett
* 1942
m Lucas
Gernler 17041781
Christian Friedrich Pfeffel von Kriegelstein
17261807
Christian von Pfeffel
17651834
Karl Max von Pfeffel
18111890
Hubert von Pfeffel
18431922
Stanley Fred Williams
1880-1955
Osman Johnson Kemal
1909-1992
Stanley Johnson
* 1940
Boris Johnson
* 1964

Anna Catharina Bischoff sei

A szülk
Hans-Jakob Bischoff (* 1683. december 12., 1733); Augusta Margaritha Burckhardt (* 1697. január 24., 1735. december 28.)

Anyai nagyszülk
Catharina Burckhardt-Krug (16591714); Johann Rudolf Burckhardt (16541730)

Apai nagyszülk
Catharina Bischoff-Gysendörfer (16561697); Isaak Bischoff (16421709)

Befelé
törvények Theodorf Gernler (1670-1723), Valeria Gernler-Ortmann (1677-1746)

Anna Catharina Bischoff leszármazottai

Theodor Gernler (* 1738. november 25., Strasbourg, 1740 uo.)
Anna Katharina (* 1739, 1776 Versailles-ban), Christian Friedrich Pfeffel von Kriegelsteinnel (17261807)
Valérie Gernler (* 1741 Strasbourgban, ismeretlen)
Augusta Maria Gernler (* 1744 Strasbourgban, 1804 Bázelben)
Salome Gernler (* 1744 Strasbourgban, 1746 Strasbourgban)
Lukas Gernler (* 1749 Strasbourgban, 1750 ugyanott)
Johann Lukas Gernler (* 1751. november 22. Strasbourgban, ismeretlen)

Élet

Anna Catharina Bischoff, Isaak Bischoff bázeli kórházmester unokája egy régi bázeli családból származott. 1719. március 23-án született Strasbourgban öt testvér közül a legidsebbként, akik közül csak nvére, Anna Margaretha maradt életben. Szülei Johann Jakob Bischoff (1683-1733) svájci református lelkész és Augusta Margaretha Burckhardt (1697-1735) voltak. A gazdag család Strasbourg közepén lakott egy kétszintes házban, tíz szobával és szobalánnyal. Apja 1733-ban halt meg 49 éves korában, amikor Anna Catharina csaknem 14 éves volt. Ugyanebben az évben az özvegy Augusta Margaretha Bischoff-Burckhardt két kiskorú lányával visszatért szülvárosába, Bázelbe. Eltte azonban Anna megismerte leend férjét, Lucas Gernlert (17041781), aki 15 évvel idsebb volt. 1732 és 1733 között apja helyettes lelkésze volt Wolfisheimben , ahol az istentiszteleteket tartották. Késbb utódja lett.

A pár 1738-ban Baselben házasodott össze, majd visszaköltözött Strasbourgba. Anna Catharina összesen hét gyermeknek adott életet, de csak két lánya maradt életben. Augusta egyedülálló maradt, a másik Anna Katharina Gernler (17391776) feleségül vette Christian Friedrich Pfeffel von Kriegelstein német történészt és diplomátát. Versailles - ban hunyt el 1776-ban , 37 évesen.

1781-ben Lucas Gernler 77 éves korában stroke-ban halt meg; számos levelet és egy egyházi énekeskönyvet hagyott maga után. Egy évvel halála után az akkor 62 éves Anna Catharina Bázelbe költözött. Ott valószínleg fiatalabb nvérével, Anna Margareta Geymüller-Bischoff-tal (1724-1804) élt, aki egy gazdag üzletemberhez ment feleségül, egészen haláláig.

Anna Catharina dédunokája, Karl Maximilian von Pfeffel (18111890) késbb feleségül vette Paul von Württemberg törvénytelen lányát, Karoline von Rothenburgot. k ketten Boris Johnson nagyszer, nagyszer, nagyszülei, aki a baseli barfüsserkirche-i hölgy leszármazottainak nyolcadik generációja.

Nyitott kérdések

Egy negyven fs csapat számos olyan területrl, mint az antropológia , a genealógia , az igazságügyi orvostudomány , a molekuláris genetika , az anamnézis és a toxikológia, megalapozta a halottak azonosítását két év alatt. Ezen átfogó pontosítások ellenére a kérdések továbbra is megválaszolatlanok:

 • Mi van a múmia markáns kézpozíciójával
 • Hol van a Blendinger által 1843-ban említett két férfi múmiát
 • Honnan származik az a csontvázas holttest, amelyet 1975-ben találtak a fels koporsóban A koponya 25 év körüli férfitól származik, a csontváz többi része 40 év körüli ntl származik. Lehet Anna Catharina nagymamája, Catharina Gysendörffer, akit 1697-ben temettek el. 41 éves volt. A férfi koponyáját még nem sikerült azonosítani.
 • Levélváltás történt Anna Catharina Bischoff és lánya, Anna Katharina Gernler (17391776) között Ha igen, melyik levéltárban találhatók meg ezek a levelek
 • Van-e Anna Catharina Bischoff és férje, Lucas Gernler portréja

Hogyan zajlik a kutatás

A negyven fs csapat továbbra is kutatást folytat azzal a céllal, hogy megválaszolja a nyitott kérdéseket, és Anna Catharina Bischoff életét és munkásságát könyv formájában széles, érdekld közönség számára elérhetvé tegye. Ez a kutatás a Bázeli Egyetem Történettudományi Tanszékével együttmködésben zajlik . A kutatást a bázeli Természettudományi Múzeum koordinálja.

web Linkek

Commons : Anna Catharina Bischoff  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

irodalom

 • Gerhard Hotz és mtsai: A titokzatos múmiás lelet a bázeli Barfüsserkirche-bl ; Svájci Családkutató Társaság Svájcban; Évkönyv 2018, 45. évfolyam, 3564.
 • Gerhard Hotz (Szerk.): Anna Catharina Bischoff. A múmia a Barfüsserkirche-bl. Egy n életrajzának rekonstrukciója Bázelben a 18. századtól. Christoph Merian Verlag, Bázel, 2020, ISBN 978-3-85616-959-6 .

Egyéni bizonyíték

 1. a tudomány spektruma; Különleges régészet - történelem - kultúra 3/2018, 76ff
 2. Thomas Briellmann jelentés, törvényszéki toxikológus, Bázeli Egyetem
 3. bzbasel.ch, 2018. január 25
 4. www.bzbasel.ch. 2018. január 25
 5. Ez Boris Johnson déd-nagy-nagy-nagy-nagy-nagy-nagymama. Spiegel Online, 2018. január 25
 6. www.bbc.com, 2018. január 28
 7. Természettudományi Múzeum Bázel: teljes családfa
 8. ^ Gerhard Hotz és mtsai: A titokzatos múmiás lelet a bázeli Barfüsserkirche-bl; Svájci Családkutató Társaság Svájcban; Évkönyv 2018, 45. évfolyam, 3564
 9. a tudomány spektruma; Különleges régészet - történelem - kultúra 3/2018, 81. o

Opiniones de nuestros usuarios

Alexander Simon

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Catharina Bischoff., Azt hittem, már mindent tudok a Anna Catharina Bischoff., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Catharina Bischoff.

Valter György

Ez a bejegyzés a Anna Catharina Bischoff segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Dora Galambos

A Anna Catharina Bischoff nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Csaba Baranyai

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anna Catharina Bischoff talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anna Catharina Bischoff szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes