Anna BullingerAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Bullinger-ről van szó. A Anna Bullinger-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Bullinger-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Bullinger-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Bullinger-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Bullinger-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Bullinger (* 1505 in Zürich , mint Anna Adlischwyler ; szeptember 17-, 1564-ben ugyanott) egy vallási Oetenbach kolostor , késbb felesége és elkötelezett lelkész oldalán a reformer Heinrich Bullinger .

Élj és cselekedj

eredet

Anna Adlischwyler Elisabeth Stadler ( 1529) és Hans Adlischwyler ( 1512) von Rapperswil lánya volt . Apja 1491 óta volt Zürich városának polgára, fzte Hans Waldmann polgármesternek , Trinkler zu Kappel apátnak és egy hivatalos "Zum Elsässer" borozónak .

Apáca az Oetenbach kolostorban

Adlischwyler fiatal nként 1523-ban került az Oetenbachi domonkos kolostorba. Az elz évben Huldrych Zwingli ott hirdette "Isten szavának világosságáról és bizonyosságáról"; ez fokozatosan az apácákat vezette oda a reformáció útjára . Miután a nagy fraumünsteri apátságot 1524- ben átadták a városnak, az Oetenbach-kolostort a hatóságok is feloszlatták 1525-ben. Azok az apácák azonban, akik meg akarták tartani vallási fogadalmukat, Oetenbachban maradhattak, köztük Anna Adlischwyler is.

Heinrich Bullinger reformer felesége

Heinrich Bullinger , akkor a kappel am Albis ciszterci kolostor tanára hamarosan érdekldni kezdett a fiatal n iránt. 1527-ben ezt írta az akkor 23 éves fiatalembernek: "Igen, fiatal vagy, és Isten nem adott neked ilyen alkalmatlan testet, és nem azért teremtett, hogy örökké kegyelmes hölgy legyél, és ne csinálj semmit, vagy ne hozz gyümölcs ". Azt tanácsolta neki, olvassa el néhányszor a levelet, majd döntsön. 1527. október 27-én a zürichi Grossmünsterben találkoztak, és megígérték, hogy feleségül veszik. Titokban tartották fogadalmukat, mert Elisabeth Stadler-Adlischwyler, Anna anyja, a két házasság gondolatát irtózatosnak találta.

Ennek ellenére Anna Adlischwyler elször nem akarta elhagyni a kolostort, és elmondta Heinrich Bullingernek. Egy második, türelmetlenebb levélben ez utóbbi kijelentette, hogy Isten azt akarja, hogy a férfiak és a nk házasodjanak. Peter Simlert és Huldrych Zwinglit a házassági bíróságra küldte az ügy rendezésére. Ez döntött Bullinger mellett; Mindazonáltal Adlischwyler még két évig az Oetenbach kolostorban tartózkodott, amíg édesanyja meghalt. Aztán feleségül vette Heinrich Bullingert.

Az 1531. október 11- i kappeli csata során , amelyben Huldrych Zwinglit meggyilkolták, Anna Bullingernek és gyermekének el kellett menekülnie Bremgarten városából , ahol Heinrich Bullinger mellett lakott. Ennek eredményeként Heinrich Bullingert Zürichbe hívták, hogy Huldrych Zwingli utódjaként néppapként és a Grossmünsterben antisztáljon . Anna Bullingernek nyílt háza volt a vendégek számára. Több mint 30 ember gylt össze rendszeresen az asztaluknál. Számos fiatal mentorának tartották; sok levél arról tanúskodik, hogy nagyra értékelték.

gyermekek

Heinrich és Anna Bullinger tizenegy gyermeke született: Anneli (* 1530), Elisabeth (* 1532), Heinrich (* 1534), Hans Rudolf (* 1536), Christof (* 1537), Hans (* 1539) és Diethelm (* 1541) ); Hans és Diethelm egyaránt 1541-ben halt meg. Veritas (* 1543), Dorothea (* 1545) és Felix (15471553). A felntt gyermekek egy kivételével teológusok, teológusok feleségei vagy lelkészek lettek.

halál

Anna Bullinger 1564. szeptember 17-én, 59 éves korában halt meg a pestisben . Csak férje szövege maradt fenn: « Anna Bullingerin vagy Adlischwylerin, gyermekeim anyja, pestisben halt meg 1564. szeptember 25-én, és egy nagy Lych-el (kísérettel) temették el a székesegyházba a Herr Bibliander u-hoz (1564. szeptember 26.) Aescher városi hivatalnok és orvosa, Petrus vértanú (1562. november 12.) között [] Sok ember csodálatos utódjaival, az egész hely bosszúálló és erényes tagjaival. »

Becsület

Anna Bullinger-Adlischwylert a Gesellschaft zu Fraumünster megtisztelte az éves ni megtiszteltetés alkalmával a Sechseläuten 2017 rendezvényen . Emléktáblája a zürichi Zwingliplatz 4. címen található.

irodalom

Opiniones de nuestros usuarios

Ivan Szegedi

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Anna Bullinger, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Endre Vincze

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Anna Bullinger

Margit Sánta

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anna Bullinger-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anna Bullinger-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anna Bullinger itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Noemi Toldi

A Anna Bullinger szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anna Bullinger szóló cikk teljes és jól elmagyarázott