Anna BrantingAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Branting-ről van szó. A Anna Branting-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Branting-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Branting-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Branting-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Branting-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Matilda Charlotta Branting , született Jäderin, (született November 19-, 1855-ben a stockholmi ; December 11-, 1950-ben a stockholmi ) volt svéd író és újságíró .

Élet

Anna Branting szülei Stockholm Rendörparancsnok Erik Jäderin (1804-1876) és felesége, Charlotta Holm (1826-1886), a geodesist testvérek Edvard Jäderin és Axel Jäderin , egyik alapítója a napilap Svenska Dagbladet . Branting a Stockholmi Állami Általános Iskolában szerezte tanulmányait. Iskola befejezése után 1884 és 1885 között dolgozott a Tiden magazinnál , majd 1886 és 1892, valamint 1913 és 1917 között a Social-Demokrats szociáldemokrata napilap színházi bírálójaként , és René álnéven írt . Idközben a Stockholmstidningen napilapnál dolgozott 1892 és 1909 között.

Irodalmi munkája tragikus regényeket és novellákat tartalmaz, amelyek a házasság hségével, a nk munka- és fenntartási igényével, valamint a házassági konfliktusokkal foglalkoznak. Néha a halál és az elszigeteltség az egyetlen választás, amelyet a társadalom a nknek nyújt. A történetekben kifejtett nézeteket néha brutálisnak és naivnak kritizálták. A Lena, en bok om fruntimmer (Lena, egy könyv a nkrl) cím könyv már 1893-ban megjelent . Az elvált Lenáról mesél, aki egy érzéki baráttal (Mrs. Linder) találkozik. A könyv élénken leírja, hogy nézett ki akkoriban a hagyományos társadalmi élet. A Staden (1901) regényben az írókat és barátokat, Axel Wallengrent és Emil Kléent ábrázolja, akik az 1890-es években gyakran voltak a Brantings vendégei.

Branting 18771883 között Gustav Vilhelm von Kræmer hadnagyot , 1884-ben pedig Hjalmar Brantinget vette feleségül .

1922-ben Anna Branting volt az els svéd n, akit kitüntettek a legmagasabb rangú francia kitüntetéssel Franciaországban, és a Becsület légiójának lovagjává vált .

Kitüntetések

 • 1922 A becsület légiójának lovagja (Franciaország)

Mvek

Regények

 • Lena, en bok om fruntimmer , 1893
 • Staden. En sedeskildring ur stockholmslifvet , 1901
 • Fåfänglighet. En bok , 1910
 • Valérie , 1912
 • Jungfrun går jägarspår , 1930

További

 • Sju vértanú. Berättelser från den husliga härden af René , novellák, 1894
 • Romresan , útleírás, 1907
 • Kultúra és alkohol: några ord i en viktig fråga , politikai könyv, 1902
 • Min res resa: boken om Hjalmar och mig , Biogradfie, 1945

irodalom

 • NS Lundström: Svenska kvinnor i public verksamhet . 1924.
 • John Landquist: Svenskt Biografiskt Lexikon . szalag 6 . Stockholm 1926.
 • Lena Svanberg: Anna Branting . Legenda, Stockholm 1988, ISBN 978-91-582-1345-6 , pp. 368 .

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. B a b Anna Branting, Hjalmars maka René
 2. ^ Losman Beata: Anna Branting. Nationalcyklopedin, hozzáférés: 2014. november 24. (svéd).
 3. Poignée de nouvelles, a L'Est républicain napilap , 1922. október 6., in: Newspaper Reader Kiosque Lorrain , kiosque-lorrain.fr, .pdf., P. 1 (alább), elérhet: 2016. március 3.

Opiniones de nuestros usuarios

Paula Bálint

Köszönöm. A cikk a Anna Branting hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Anna Branting

Adrienne Szalay

A Anna Branting szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anna Branting szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Robert Papp

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anna Branting, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anna Branting., Ez egy jó cikk a Anna Branting