Anna Boleyn (1920)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Boleyn (1920)-ről van szó. A Anna Boleyn (1920)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Boleyn (1920)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Boleyn (1920)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Boleyn (1920)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Boleyn (1920)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Film
Eredeti cím Anna Boleyn
Gyártó ország Németország
eredeti nyelv német
Kiadási év 1920
hossz 118 perc
Rúd
Rendez Ernst Lubitsch
forgatókönyv Hanns Kräly ,
Fred Orbing
Termelés Paul Davidson,
a Projektions-AG Union, a
Messter-Film GmbH munkatársa
zene Eduard Prasch (Kapellmeister),
Hans Landsberger (zeneigazgató)
kamera Theodor Sparkuhl
Foglalkozása

Az Anna Boleyn egy német történelmi film , 1920-ban Ernst Lubitsch hat felvonásában . VIII. Henrik angol király és Anne Boleyn második házasságának történetét meséli el .

cselekmény

Anna Boleyn évek múlva hajóval tér vissza Franciaországból hazájába, Angliába. Nagybátyjával, Norfolk hercegével él, és itt találkozik gyermekkori kedvesével, Heinrich Norrisszal, aki most VIII. Henrik király szolgálatában áll lovagként. Inkább ünnepeken tölti napjait férjeivel, mint feleségével, Katharinával. Anna Boleyn-t a királyn névnapján kell bemutatni neki, mivel a várakozó hölgyek egyikévé akar válni. Mivel a király nem jelenik meg, Katharina nem hajlandó vendégeket fogadni. A norfolki herceg kivezeti unokahúgát a királyn kamrájából, amikor a király rövid idn belül bejelenti magát - amikor az ajtót sietsen becsukják, Anna Boleyn ruhája beszorul, ezért a királynak ki kell szabadítania és azonnal beleszeret a fiatal nbe .

Anna Boleyn a királyn szobalányává válik, és a király elrelépései üldözik. A szíve Heinrich Norrisé, de úgy véli, Anna szereti a királyt, aki valójában Anglia koronáját ajánlja neki. Feleségétl, Katharinától azért vált el, mert az nem férfi trónörökösnek adott életet, és mivel a pápa nem akarja megadni beleegyezését, spontán elszakad a pápától és leteszi az anglikán közösség alapkövét . A lakosság ellenállása ellenére feleségül veszi Anna Boleynt, aki röviddel azeltt elutasította Heinrich Norris szerelmi esküjét, mert most már kés. Még mindig szereti, de hséges a királyhoz. Amikor a király eltnik egy tavaszi fesztivál ideje alatt, és titokban szórakozik egy fiatal nvel, az udvar t keresi. Anna Boleyn és Heinrich Norris az erdben találkoznak, és elutasítja szerelmi esküit. Az ördögi udvari költ, Marc Smeton látja, hogy Anna Boleyn ell érkezik, és meg akarja közelíteni, ahogy is gondolja, de elájul a rémülettl. VIII. Henry lelkiismeret-furdalással tér vissza feleségéhez, aki terhes.

A nagy elvárások ellenére Anna Boleyn nem a kívánt trónörököst hozza világra, hanem egy lányt, akit Elisabethnek hívnak. VIII. Henrik elvesztette minden érdekldését a felesége iránt, és új szerett talál Anna Boleyn sógornjében, Johanna Seymour-ban. Bár Anna Boleyn VIII. Henrikért harcol, elveszíti. Marc Smeton egy házasságban házasságtörként, Heinrich Norrist pedig titkos szeretjeként ábrázolja. A norfolki herceg ösztönzésére elfogják, de állítólag Heinrich Norris is megmenti becsületét egy tornán. Súlyosan megsérült, és Anna Boleyn érzelmi reakciója kétségbe nem vonta VIII. Henryt a bnösségében. Anna Boleynt elfogják. Marc Smeton a tárgyaláson vallomást tett ellene, de a lány azt válaszolta, hogy csak azért akart bosszút állni rajta, mert a n elutasította az ellegeit. Ezután Smetont megkínozzák, és "bevallja", hogy kapcsolatban állt Anna Boleynval. Felakasztják, és Anna Boleynt is kivégzik VIII. Henrik parancsára.

Termelés

Az épületeket és dekorációkat Kurt Richter és Ferdinand Bellan kapta. A kellékekért Hans Poelzig volt a felels, a jelmezek Ali Huberttl származnak .

A filmet 1920. július 20. és október 25. között forgatták. A bels felvételek helyszíne az Ufa-Messster és az Ufa-Union stúdió volt Berlin-Tempelhofban . Itt többek között átépítették az oltárral, kórus standokkal és apszissal ellátott Westminsteri apátságot , létrehoztak egy régi angol negyedet, egy tornaterületet és a város kapujától az apátságig tartó bekötutat. A kültéri felvételek születtek meg a Ufa szabadtéri helyszín Berlin-Tempelhof és Liepnitzsee közelében Wandlitz . Összesen több mint 4000 statiszta vett részt a forgatáson.

1920. november 27-én Anna Boleyn kitiltotta a fiatalokat a cenzúrától . A film premierjére 1920. december 3-án került sor a weimari Reform-Lichtspiele és a hamburgi Lessing Színházban .

Amikor 2006-ban Anna Boleyn megjelent DVD-n, a filmet Javier Pérez de Azpeitia zenéje kísérte . A restaurált film az eredetihez hasonlóan virírozott .

kritika

A kortárs kritikusok dicsérték "hogy itt olvasható össze a kézirat és a rendezés elbvöl száz képben, így a fantázia és a mesterkéz olyan tömegjeleneteket hoztak létre, amelyek felejthetetlen benyomásokat hagynak maguk után". adagolva ", így más bírálók. A film "sokkal jobb volt, mint a" Sumurun- film ", mert a cselekmény világosabb felépítés, a tömeges és az egyes jelenetek ügyesen összefonódnak.

A lexikon a nemzetközi film eddig Anna Boleyn , mint köszönheten kiváló készítmény és a kiváló ábrázolása Emil JANNING a [...] figyelemre méltó munkát a némafilm korszak. A hivalkodó és ízléses ruhák (Ali Hubert), és egy bonyolult képet tartalmaz. "

internetes linkek

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Fritz Podehl: Anna Boleyn (forgatási jelentés). In: A film. 5. évfolyam, 40. szám, 1920. október 2., ZDB -ID 575768-x .
  2. ^ AF: Anna Boleyn. In: A film. 5. évfolyam, 51. szám, 1920. december 18.
  3. a b A Napok könyve. 1. köt., 51. szám, 1920. december 31., ZDB -ID 130697-2 .
  4. Klaus Brüne (Szerk.): Nemzetközi filmek lexikona. 1. kötet: A - C. Kiadja a Catholic Institute for Media Information eV Rowohlt, Reinbek bei Hamburg 1990, 153. o. Lásd még: Anna Boleyn. In: Nemzetközi filmek lexikona . Filmszolgáltatás , hozzáférés: 2017. november 6 .Sablon: LdiF / Karbantartás / Hozzáférés 
  5. ^ Dieter Krusche: A filmek lexikona. A némafilmektl a mai napig . Bertelsmann, Gütersloh 1977, 30. o.

Opiniones de nuestros usuarios

Kamilla Erdős

A Anna Boleyn (1920) szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Anna Boleyn (1920) szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Emese Markó

A Anna Boleyn (1920) nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Michael Benedek

Nagy felfedezés ez a cikk a Anna Boleyn (1920) és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Anna Boleyn (1920) és az egész oldal