Anna BågenholmAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Bågenholm-ről van szó. A Anna Bågenholm-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Bågenholm-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Bågenholm-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Bågenholm-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Bågenholm-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Bågenholm (* 1970 , Vänersborg ) svéd orvos, aki a norvégiai Narvikban zajló síbaleset után körülbelül három órán keresztül klinikailag meghalt hipotermiában , mieltt maradandó károsodás nélkül újraélesztenék. A testhmérséklet csak 13,7 fok, ez a helyzet a legkifejezettebb hipotermia emberekben, hogy már tudományosan dokumentált.

A baleset menete és a mentési intézkedések

Anna Bågenholm, aki akkor a Narvik kórházban dolgozott, 1999. május 21-én két munkatársával síelt. 18 óra 20 perckor súlyos baleset történt: Bågenholm fejjel zuhant be egy 70 cm mély, befagyott patakba, a jégtakaró alá került, ahol teste két szikla közé szorult. Belélegezhetett egy jég és víz közötti légbuborékot, de nem tudott kiszabadulni. Társainak nem sikerült megmenteni a 20 cm vastag jégtl. 18: 27-kor sürgsségi hívást tettek, de csak 19: 40-kor látta a mentcsoport körfrésszel nyitva a jeget, hogy a 19:00 óta eszméletlen Bågenholmot ki lehessen húzni a patakból. Körülbelül 80 percig volt a vízben.

19:56 Bågenholm egy menthelikopter volt, akit újraélesztés alatt vittek a baleset helyszínérl, és 21: 10-kor végezhetett a tromsøi Egyetemi Kórházban . Ekkor a testhmérséklete csak 14,4 fok volt, pupillái merevek voltak, sem szívmködést, sem agyhullámokat nem lehetett kimutatni. Bár Bågenholm klinikailag meghalt, kiterjedt intenzív terápiás intézkedéseket indítottak; összesen 100 orvos és kisegít vett részt Mads Gilbert irányításával . Többek között Bågenholm vérét egy elkerül úton irányították, a testen kívül hevítették, oxigénnel dúsították, majd újra visszatértek. A testhmérséklet 13,7 fokra csökkent. 22: 15-kor azonban újra meg lehetett mérni a szív aktivitását. Amikor az elkerült 12: 49-kor kikapcsolták, a testhmérséklet 36,4 fokra emelkedett. Május 30-án Bågenholm magához tért. Kezdetben nem tudott nyaktól lefelé mozogni, de a következ hetekben komolyabb testi sérülés nélkül felépült. Bågenholm 1999 októbere óta dolgozik ismét orvosként.

A sikeres újraélesztés és az (agy) károsodás hiánya a hosszú keringési elégtelenség ellenére dönt jelentség volt az agy gyors lehlése, miközben a keringés még mködött, és a test lassú újramelegítése. Fontos szerepet játszott az illetékes orvosi elssegély a baleset helyszínén (az elssegélynyújtók orvosok voltak) és a menthelikopterben is, amelynek fedélzetén már volt egy megfelel felszerelés csapat, amely a repülés során nem melegítette Bågenholm testét, de tovább htött. A "Bågenholm-eset" világszerte felhívta magára a figyelmet, és a The Lancet folyóiratban tárgyalták. Az esetet mérföldknek tekintik a hipotermia kezelésében.

Egyéni bizonyíték

  1. Colin Blackstock: A tóban megfagyott n életre kelt. In: Az rz , 2000. január 28.
  2. Klaus von Brinkbäumer: Tökéletes baleset . In: Der Spiegel . Nem. 8. , 2007. o. 64-68 ( online ).
  3. Ulla-Lene Österholm : Hennes hmérséklete nem szükséges i 13,8 fok. In: Aftonbladet , 1999. október 7.
  4. Mads Gilbert, Rolf Busund, Arne Skagseth, Paul ge Nilsen, Jan P Solb: Újraélesztés 13 7 ° C-os véletlen hipotermiából keringési leállítással. In: A Lancet. 355, 2000, 375-376. Oldal, doi : 10.1016 / S0140-6736 (00) 01021-7 .
  5. Walter deGregorio: Feltámadt a hideg halál . In: Die Zeit , 2000. március 16.

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Patrik Szűcs

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anna Bågenholm., Helyes

Diana Turi

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Anna Bågenholm szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Bernadett Balog

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Anna Bågenholm. Nekem tetszik

Regina Török

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anna Bågenholm talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anna Bågenholm szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Adrienne Szanyi

Nagy felfedezés ez a cikk a Anna Bågenholm és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Anna Bågenholm és az egész oldal