Anna Bergmann (rendez)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Bergmann (rendez)-ről van szó. A Anna Bergmann (rendez)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Bergmann (rendez)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Bergmann (rendez)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Bergmann (rendez)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Bergmann (rendez)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Bergmann (* 1978 ) német színházi rendez. 2017-ben kinevezték a Karlsruhe Badisches Staatstheater ügyvezet igazgatójává a 2018/2019-es szezontól. az els n ebben a helyzetben.

Élet

Anna Bergmann az NDK-ban, Stendal közelében , Klädenben ntt fel . Berlinben él.

Profi háttér

Rendezi képzést végzett a berlini Ernst Busch Drámai Mvészeti Akadémián . A Berliner Arbeiter Theater színre betegség a fiatal (és Antje von der Ahe és Gunnar Solka ), Das Katchen von Heilbronn (a Dorothea Arnold, Mareile Moeller és Marc Benjamin Puch ), Tom Lanoyes Mamma Medea (a Brigitte Zeh , Simon Böer , Elisabeth Degen , Jenny Caron ) és Alkestis (Elisabeth Degen mellett).

Bergmann színre a Német Nemzeti Színház Weimar finn és reggeli, a Állami Színház Tübingen a Minna von Barnhelm és Isten egy DJ, az Saarland Állami Színház Saarbrücken Ármány és szerelem , az Oberhausen Színház A három madár a Göttingen John Osborne Look Back in A harag és a Városi Színház Konstanz Lessing Emilia Galotti-ja Claudia Hübschmann - nal a fszerepben.

Ezen kívül különféle berlini színházakat rendezett. Bergmann, akinek tanárai között volt Manfred Karge és Peter Zadek , idközben tanfolyamokat tartott a francia François Veyrunes-nál.

2006-ban a Sera Moore Williams Crash németországi premierjét rendezte az Oldenburgi Állami Színházban , majd 2008-ban Shakespeare sok mindent elárult a semmirl . Az Ulrike Syhas Gewerbe 2007-es világpremierje után Bergmann Ibsen Die Frau vom Meer cím darabját állította színpadra a Stadttheater Heidelbergben , 2007-ben pedig a Lübeck Színházban Ingmar Bergman szi szonáta és Ödön színpadi adaptációját Horváth Kasimir und Karoline .

2009-ben az opera Pillangókisasszony által Giacomo Puccini , majd ismét a Oldenburg Állami Színház és a kiigazítás és lebonyolítása Vicki Baum emberek a szálloda a Schauspielhaus Bochum (a Maja Beckmann és Peter Lohmeyer ). A 2010 színre a világpremierje a Juliane Kanns Fieber a Ruth Reinecke a Maxim Gorki Theater in Berlin . 2011-ben például a müncheni Voldszínházban Ödön von ismeretlen a Szajnából , a Lübeck Yerma Színházban , az Oldenburgi Tolstois Anna Karenina Állami Színházban és a bécsi Burgtheaterben a Die Froschfotzenlederfabrik világpremierje . A Burgtheater színdarabjai mellett Strindberg Miss Julie- t is megrendezte a bécsi der Josefstadt Színházban . Ennél a produkciónál a Nestroy Színházi Díj legjobb jelöléséért jelölték.

2015-ben színre az opera Bohémélet által Giacomo Puccini és a komédia Drei Schwestern által Csehov a Karlsruhe Állami Színház . A Svédországban , színre Szentivánéji álom és a Bitter Tears of Petra von Kant a Malmö Állami Színház, valamint a saját verzióját Bizet Carmen az Uppsala 2017 . Amellett, hogy a Carmen és a Bohémélet , Bergmann szintén színre La Douce a Berlini Állami Operaház és a A bvös vadász Klagenfurtban.

2017-ben bejelentették, hogy Bergmann 2018-ban a Karlsruhe Badisches Staatstheater ügyvezet igazgatója lesz . az els n ebben a pozícióban, és egyike azon kevés nknek, akik vezeti pozícióval rendelkeznek a színházi világban. Azt tervezi, hogy a nket engedi rendezni. 2018. október 6-án nyitotta meg els évadját az Állami Színházban Nora, Hedda és nvéreik eladásával .

2019-ben Bergmann Persona -adaptációját meghívták a berlini Theatertreffenbe a berlini Deutsches Theatre és a Malmö Stadsteater.

recepció

2011-ben a Süddeutsche Zeitung Bergmannt a német színházi üzlet kirobbanó Miss Csodájának nevezte.

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. a b c Christine Dössel: Radikálisan nies. In: sueddeutsche.de . 2018. április 20. Letöltve: 2018. május 6 .
  2. Hírek - Aktuális kérdések - Badisches Staatstheater Karlsruhe. In: Staatstheater.karlsruhe.de. Letöltve: 2018. május 6 .
  3. ^ Berliner Festspiele: Theatertreffen - Személy. Letöltve: 2019. május 19 .
  4. ^ Süddeutsche Zeitung 2011. március 18

Opiniones de nuestros usuarios

Fatime Kocsis

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Bergmann (rendez)., Azt hittem, már mindent tudok a Anna Bergmann (rendez)., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anna Bergmann (rendez).

Tamas Miklós

A Anna Bergmann (rendez) nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Galina Kovács

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anna Bergmann (rendez) talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anna Bergmann (rendez) szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Imre Kozma

Nagy felfedezés ez a cikk a Anna Bergmann (rendez) és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Anna Bergmann (rendez) és az egész oldal