Anna Barbara Walch-KünkelinAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Barbara Walch-Künkelin-ről van szó. A Anna Barbara Walch-Künkelin-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Barbara Walch-Künkelin-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Barbara Walch-Künkelin-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Barbara Walch-Künkelin-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Barbara Walch-Künkelin-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Barbara Walch-Künkelin (született March 10-, 1651-ben a Leutkirch ; November 20-, 1741-es számon a Schorndorf ) felesége volt az akkori polgármester Schorndorf és a hagyomány szerint, vezette a felkelés Schorndorfer nk , aki vezette a város 1688-ban az átadás eltt a franciák megrizték.

Élet

Anna Barbara Künkelin 1651. március 10 -én született Leutkirchben Anna Barbara Agricola néven. 1676 -tól Augsburgban a nagybátyja, keresked és polgármester vezette a háztartást, míg 1679 -ben feleségül vette a Schorndorf hentest és a földesúr Johann Heinrich Walchot, aki Schorndorfban töltötte be a polgármesteri tisztséget. Huszonöt évvel idsebb volt Barbaránál, és els két házasságából nyolc gyermeke született. A Barbarával kötött házasság azonban gyermektelen maradt.

1688-ban Anna Barbara Walch hallottam, hogy a Schorndorf Fortress helyett Stuttgart , az volt, hogy át kell adni a francia általános Mélac , aki dühöngött nagy része a Pfalz és Württemberg során a Pfalz War . Ezt tárgyalták Schorndorfban. A hagyomány szerint Walba Barbara nem akarta elfogadni az átadást, és Johann Günther Krummhaar városparancsnokkal együtt zavargott a schorndorfi asszonyokkal, akik megrohamozták a városházát és megakadályozták a város átadását . "Schorndorf asszonyaként" vonultak be a történelembe.

Miután férje, Walch 1689 -ben meghalt, ugyanebben az évben, alig néhány hónappal késbb, feleségül vette Johann Georg Kün (c) kelin üzletembert , aki els férje utódja volt hivatalában. Vele született 1691 -ben az egyetlen gyermekük, aki mindössze öt hónap múlva meghalt. Johann Georg fia, els házasságából, Georg Thomas Künckelin (16801720) folytatta a késbbi Kinckel bárók származását . Johann Georg Künkelin 1728 -ban halt meg, Anna Barbara Künkelin 90 éves korában, 1741 novemberében halt meg. Háza Schorndorfban, a történelmi piactéren, közvetlenül a palmscheni gyógyszertár mellett található .

Végrendeletében alapítványt rendelt a tübingeni teológus hallgatók számára , akiknek szülei Schorndorf állampolgársággal rendelkeztek vagy állami tisztséget töltöttek be. Friedrich Wilhelm Joseph Schelling filozófus , akinek apja 1791 és 1801 között volt dékán Schorndorfban, részesült ebbl az ösztöndíjból .

hatás

Anna Barbara Walch-Künkelint a schorndorfi nk vezetjeként, a városban pedig megmentként és hsnként tartják számon. Az utca és az iskola mellett Schorndorf legfontosabb rendezvényterme is a nevét viseli, a Barbara-Künkelin-Halle. A történelmi Barbara Künkelin színésznje vezeti az óváros túráit is.

Künkelin Barbara -díj

1983. október 3 -án Fritz Abele, Schorndorf város díszpolgára adományozta a Barbara Künkelin -díjat, amely a társadalmi felelsségvállalás vagy személyes bátorságuk miatt kiemelked nknek járó díj. A díj három f gondolata az otthoni ápolás, a józan ész kérdése a politikában és a nk szerepe a politikában és a társadalomban. A nyeremény 5000 euró. A nyertesek között Marie Marcks és Ruth Braun is szerepel .

Kitüntetések

  • Künkelin városháza Schorndorfban
  • Künkelin általános iskola Schorndorfban
  • Barbara-Künkelin-Strasse Schorndorfban
  • Barbara-Künkelin-Halle Schorndorfban
  • Künkelin Barbara -díj

irodalom

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Honlapja Barbara Künkelin díj Alapítvány - kuenkelinpreis.de; megtekintve: 2015. szeptember 16
  2. Lásd az alapszabály 2. § -át. Letöltve: 2018. március 23
  3. A díjazottak listája a kuenkelinpreis.de oldalon; megtekintve: 2015. szeptember 16

Opiniones de nuestros usuarios

Cintia Bodor

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anna Barbara Walch-Künkelin., Helyes

Karola ádám

A Anna Barbara Walch-Künkelin szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anna Barbara Walch-Künkelin szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Marta Gombos

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Anna Barbara Walch-Künkelin, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Istvan Gombos

A Anna Barbara Walch-Künkelin nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van