Anna Barbara a Stettensches Institut AugsburgbólAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból-ről van szó. A Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Az Anna Barbara von Stetten Intézet (röviden: Stetten Institute) egy gimnázium és középiskola a Augsburg . A magántulajdonban lév iskolába való belépés lányoknak van fenntartva .

történelem

Mivel Amman -born Anna Barbara von Stetten házas korában húsz éve, 1774 az ügyvéd Johann Ferdinand von Stetten, aki csak négy évvel késbb meghalt, és a felesége elhagyta egy nagyvonalú örökölt. 1803-ban Anna Barbara von Stetten megírta végrendeletét, amelyben elrendelte egy "leányiskola", egy bentlakásos iskola és egy hozomány létrehozását , amelyre 1806-ban került sor - egy évvel halála után, 1805. február 19-én: az akkori Annaplatz (ma Martin-Luther-Platz ) iskola nyílt, két tagozaton 21 tanulóval. 1809-ben az iskolát a bajor állam "felsbb ni oktatási intézetként" ismerte el . Az intézmény oktatási koncepciója a filantropisták oktatási ideáljára épült, eltekintve egy kis pietisztikus befolyástól. Az erkölcsrl és szorgalomról szóló tágabb téren folytatott fokozott oktatás. Általában a tanítás teljes egészében arra irányult, hogy felkészítse a lányokat háromszoros sorsukra, nevezetesen háziasszonyokra, feleségekre és anyákra. A tánc, a rajz, a festészet tantárgyai . A hímzés és a francia nyelv, mint az elegáns oktatás pillanatai, nem taníthatók általában. A tantárgyakánon a kézmvesség és a háztartás dominált: Egy egész napos órán csak 1,5 órát biztosítottak a vallás, etika, helyesírás, anyanyelv, földrajz, természettudomány és fizika tantárgyak számára, további órát pedig a számtanra és az írásra. a két osztály alsó részén .

1966. július 1-jén megtörtént az új iskolaépület megalapozásának ünnepsége a mai "Am Katzenstadel" helyszínen. Az els tanítási napra az új helyiségekben, 1969. szeptember 15-én került sor - ekkor már 745 diák vett részt az A. B. von Stettensche Intézetben. 1988. december 3-án új bentlakásos épületet avattak, amelyet idközben más célra használtak. 2004-tl nyelvészeti és tudományos-technológiai G8 gimnázium.

Ismert tanárok és hallgatók

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. a b A. B. von Stettensches Institut: Iskolatörténet: 1754 - 1862 - Letöltve: 2011. december 26.
 2. a b A. B. von Stettensches Institut: Schule - Letöltve : 2011. december 26.
 3. a b Bajor Állami Oktatási és Kulturális Minisztérium: Iskolakeresés - A. B. von Stettensches Institut Augsburg (Gimnázium) - Letöltve: 2011. december 26.
 4. a b Bajor Állami Oktatási és Kulturális Minisztérium: Iskola keresése - A. B. von Stettensches Institut Augsburg (Realschule) - Letöltve: 2011. december 26.
 5. A. B. von Stettensches Institut: School Management - Letöltve : 2011. december 26.
 6. Karin Meiners: A nvé válás különleges módja. A modellek hatásáról a lányok felsoktatásának fejldésére a 17. század óta Frankfurt am Main; 1982, 78ff.
 7. Meiners 1982, 78. o
 8. Meiners 1982, 79. o
 9. Meiners 1982, 81. o
 10. Meiners 1982, 82. o
 11. A. B. von Stettensches Institut: Iskolatörténet: 1950 - 1969 - Letöltve : 2011. december 26.
 12. A. B. von Stettensches Institut: Iskolatörténet: 1986 - 1997 - Letöltve : 2011. december 26.
 13. Iskolai információk

Opiniones de nuestros usuarios

Roberta Faragó

A Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Zoltan Máté

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Piroska Nagy

Ezt a bejegyzést a Anna Barbara a Stettensches Institut Augsburgból-ről pont ezt kerestem.