Anna Arfelli GalliAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Arfelli Galli-ről van szó. A Anna Arfelli Galli-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Arfelli Galli-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Arfelli Galli-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Arfelli Galli-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Arfelli Galli-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Arfelli Galli (született szeptember 9-, 1933-as a Ravenna ; May 1-, 2019-re a Macerata ) volt, egy olasz orvos és pszichológus , egyetemi tanár a fejldési és oktatási pszichológia a University of Macerata .

élet és munka

Anna Arfelli tanult orvostudomány és a sebészet, valamint a klinikai pszichológia , a Bolognai Egyetem , ahol lett ismert a gestalt-elmélet segítségével tanárn Renzo Canestrari egyik Olaszország egyik híres Gestalt pszichológusok . A férjéhez, Giuseppe Gallihoz hasonlóan az olasz gestalt-pszichológia "Bologna iskolájához" tartozott. Klinikai képzése magában foglalta a csoportterápiás képzést is Alice von Platen és Augusto Ricciardi csoportelemzkkel és Giampaolo Lai pszichoanalitikussal .

Az 1957-ben elfogadott és Canestrari által irányított disszertációja már egy fejldéslélektani témával, nevezetesen a baba mosolyával foglalkozott. A fejlesztési pszichológia és a tanárképzés ezután a további oktatási és kutatási tevékenység két f témájává vált. Anna Arfelli Galli fejlesztési pszichológiát és oktatáspszichológiát oktatott a Macerata Egyetemen 1971-tl , elször oktatóként, 1991-tl 2003-ig rendes egyetemi tanárként. 2003-ban történt nyugdíjazása után Anna Arfelli Galli 2012 végéig a Macerata Egyetem Fejlesztési Pszichológiai és Oktatási Kutatóközpontjának igazgatója volt. Legfrissebb publikációi fként a gestalt-elmélet fejldéslélektani kutatásával foglalkoznak. Ebbl a célból bemutatta a könyv formájában a Gestaltpsychologie und Kinderforschung (2013) áttekintést is.

Anna Arfelli Galli 2013-ban elnyerte a nemzetközi társadalom tiszteletbeli tagságát a getalt- elméletért és annak alkalmazásáért .

Publikációk (válogatás)

web Linkek

dagad

  1. ^ Anna Arfelli Galli halálát gyászolva. In: Társaság a Gestalt-elméletért és alkalmazásai. Letöltve: 2019. május 3. (Angolul Anna Arfelli Galli tiszteletbeli tagja volt ennek a társaságnak.)
  2. ^ Renzo Canestrari: Gestalt-pszichológia tudományos képzésemben és a bolognai iskola kezdetén. (PDF; 112 kB) (Az interneten már nem érhet el.) In: Gestalt Theory . 2010. december 31. (1), 7984. Oldal , az eredetibl 2015. április 2-án archiválva ; megtekintve 2019. május 3-án (angol nyelven, reprodukálva a gth.krammerbuch.at oldalon).
  3. La reazione del sorriso del lattante. Értekezés. 1957.
  4. lásd: Paola Nicolini, Barbara Pojaghi (szerk.): Il rispetto dell'altro nella formazione e nell'insegnamento. Írta: Anna Arfelli Galli. Emlékkönyv vki tiszteletére. Verlag EUM, 2006, ISBN 88-6056-008-X .
  5. Centro di ricerca in psicologia dello sviluppo e dell'educazione , lásd unimc.it
  6. ^ Gerhard Stemberger : Dicséret: Anna Arfelli Galli - a GTA tiszteletbeli tagja. (PDF; 353 kB) (Az interneten már nem érhet el.) In: Gestalt Theory . 35. (3), 2013, 211216. Oldal , az eredetibl 2014. augusztus 25-én archiválva ; megtekintve 2019. május 3-án .

Opiniones de nuestros usuarios

Henriette Erdei

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anna Arfelli Galli-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anna Arfelli Galli-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anna Arfelli Galli itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Karoly Sós

A Anna Arfelli Galli nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Agnes Szalay

A Anna Arfelli Galli szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Anna Arfelli Galli szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.