Anna Andersch-MarcusAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anna Andersch-Marcus-ről van szó. A Anna Andersch-Marcus-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anna Andersch-Marcus-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anna Andersch-Marcus-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anna Andersch-Marcus-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anna Andersch-Marcus-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anna Andersch-Marcus ; és Anna Kienau (* május 29. 1914-es a Kiel ; 11-április 2005-ös a Jerochán az Izrael ) német üvegfest . Sírja Jeruzsálemben van.

Élet

Anna Andersch-Marcus, született Nagel, a francia és félig zsidó Christian Henry Nagel, valamint protestáns felesége, Friederike, született Peter nev lánya volt.

1931 és 1935 között a mszaki és a kézmves fiskolára járt Kielben Werner Lange (18881955) mellett, majd átállt a berlini grafikai mszaki iskolába .

Négy hónap elteltével nemcsak zsidó származásuk miatt, hanem azért is, mert 1933 óta elutasította a hitleri tisztelgést , és a náci diákföderációban a nácik tanulmányi tilalmat írtak el; az SS 20 kifejez fametszetüket elkobozta és "bolsevik" mvészetként elpusztította; felvették a " fekete listára ". A Német Mvészek Szövetsége kizárta ket. Munkahelyi feladatokkal rendelkez barátok és más mvészek támogatásával 1938-ig életben maradhatott Berlinben, beleértve a Todt Szervezetet , st az SS- ket is, akiknek "házlátogatásai" fenyegették és megpróbálták megfélemlíteni ket; Ebben az idben vette magánórákat 1935-1938 az állat fest és rajzolóként Jakob Friedrich Bollschweiler (1888-1938). Miután 1938-ban Anna Kinau néven sietsen el kellett hagynia Berlint , Dessauba költözött férjéhez , ahol festként és díszlettervezként dolgozott a színházban, amíg 1939-ben Hamburgba nem költöztek .

1939 szeptembere és 1968 között Hamburg-Finkenwerderben lakott . 1941-ben náciellenes diáktevékenységének felsorolásával ellátott aktája Berlinbl Finkenwerderbe érkezett, majd férje családja 1941 decemberében gyermekeivel együtt utcára tette. ezután egy primitív sürgsségi lakásba költözött gyermekeivel.

Anna Kinau rendri felügyelet alatt élt, és nem hagyhatta el Finkenwerdert. A finkenwerderi halászok megvédték azzal, hogy rült mvészként ábrázolták és tolerálták, és gondoskodtak arról, hogy mégiscsak letelepedhessen. 1943-ban a Hasselbrookban letétbe helyezett bútorokat, háztartási cikkeket és képeket elégették . Az örökölt pénzt lefoglalták és papírjaik eltntek. A háború végén semmi sem maradt, de a háború után számos megbízást kapott a megszálló hatalmaktól, és jövedelmeit további festményekkel biztosíthatta. Templomok és zsinagógaablakok ablakfestésével annyi sikert aratott, hogy Németország-szerte ismertté vált

Hamburgban önálló kiállításokra került sor 1960- ban Winterhude nyilvános könyvtárában , 1968- ban pedig a Cafe Latin galériában .

A kezdeti grafikai munka után késbb fleg tájképi és építészeti képek készültek absztrakt formákkal és szigorúan tektonikus kompozíciókkal; kipróbálta a gouache festést is .

1955-ben és 1961-ben részt vett hamburgi mvészek kiállításain olaj- és temperaképekkel . Ezenkívül számos mvészeti munkát végzett falfestés és ablaktervezés terén Hamburg területén.

1969-ben Izraelbe költözött. De költözése után is részt vett egy közös kiállításon Hofgeismarban 1983- ban a Galerie am Markt-ban.

Izraelbe költözése után többek között üvegfestként élt Jeruzsálem muszlim negyedében, mieltt Jerochamba költözött a Negev sivatagban .

2001-ben volt egy kiállítás, amely Norderstedt templomainak egyetlen festett üvegablakát mentette meg , ezen ablakok mvészének mveivel, amelyek az ostoba és bölcs szüzeket mutatták be.

Kortárs tanúként szerepelt a Hitler és a nk dokumentumban (Külkapcsolatok Intézete, 2001), és elmondta, hogyan kapott titokban megbízásokat Leni Riefenstahltól, miután eltiltották a munkától .

1937-ben feleségül vette diáktársát, Carl-Adolf Kinau-t (született 1910; ismeretlen), fiát, Gorch Fockst . 1939-ben és 1941-ben megszülettek Anna és Jan gyermekek. Miután férjét katonának hívták, ennek eredményeként a házasság felbomlott.

1949-ben feleségül vette Martin Andersch-t (19211992), grafikust , típusmvészt és Alfred Andersch testvérét . Dirk Andersch fiuk (1950. február 6., Hamburg) fest és marató lett .

Anna Andersch-Marcus harmadik házasságában élt Shlomo Marcusszal, Josef Eschelbacher unokájával , és megtért a zsidó hitre .

Mvek (válogatás)

irodalom

  • Ulrike Wolff-Thomsen: Schleswig-Holstein ni mvészek lexikona . Kiadó: Städtisches Museum Flensburg. Heide, Boyens & Co. ISBN 3-8042-0664-6 . 38. o.
  • Kinau Anna itt: Ralph Busch: Finkenwerderbe sem mert elmenni. Liskor - Emlékezés, 6. évfolyam, 2. évf. Hamburg Society for Jewish Genealogy eV 2017. ISSN  2509-4491 . P. 23 f.

web Linkek

Commons : Anna Andersch-Marcus  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Dr. Matthias Gretzschel: Anna Andersch-Marcus festmvész haláláról . 2005. április 16 ( Abendblatt.de [hozzáférés: 2018. június 13.]).
  2. Izraeli Mvészeti Információs Központ | Izraeli Múzeum, Jeruzsálem. Letöltve: 2019. március 17 .
  3. ^ Válságban lév mvészet - mvészek listája. Letöltve: 2019. március 17 .
  4. Finkenwerder kulturális dolgozói a Harmadik Birodalom idején - Finkenwerder történeti mhelye. Letöltve: 2019. március 17-én (német).
  5. VILÁG: Gyönyör hölgyek, finom vonal . 2001. június 28 ( welt.de [hozzáférés: 2019. március 20.]).

Opiniones de nuestros usuarios

Linda Berecz

Ez egy jó cikk a Anna Andersch-Marcus_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Petronella Gombos

Jó cikk a Anna Andersch-Marcus

Dora Mészáros

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anna Andersch-Marcus