Ann-MargretAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Ann-Margret-ről van szó. A Ann-Margret-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Ann-Margret-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Ann-Margret-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Ann-Margret-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Ann-Margret-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Ann-Margret (született április 28-, 1941-es , mint Ann-Margret Olsson a Valsjöbyn , Krokom község ) egy svéd - amerikai énekes és színészn . Több Emmy- és Golden Globe- díjat kapott.

Élet

Kezdetek

Ann-Margret az Anna és Gustav Olsson svéd házaspár egyetlen gyermeke.

Miután az apa néhány évig villanyszerelként dolgozott az Egyesült Államokban, az egész család végül 1946-ban emigrált és Illinoisban telepedett le . 1949-ben Ann-Margret amerikai állampolgárságot kapott.

Gyerekként ének, tánc és zongorázás órákat kapott. 1957-ben egy televíziós tehetségkutató verseny során fedezte fel az The Original Amateur Hour amerikai televíziós show menedzsere , amely segített neki els televíziós szereplésében. Az él zenés msor felvételei 1959 elején jelentették meg els lemezbemutatásukat. Ugyanakkor Ann-Margret elvégezte a középiskolát, és színészetet tanult Chicagóban . Két diáktársával megalapította a The Suttletones csoportot, amely hétvégén fellépett a chicagói klubokban, majd késbb Las Vegasban és Los Angelesben is . Egy évvel késbb Ann-Margret abbahagyta tanulmányait, hogy teljes mértékben a show-üzletnek szentelje magát.

Show karrier

A Warner Brothers-szel aláírta els lemezszerzdését, és két kislemezt és egy nagylemezt rögzített, amelyek sikertelenek voltak. Sikeresebb volt a karácsonyi programban való szereplése, amelynek eredményeként az RCA Records és a 20th Century Fox felajánlotta neki a lemezt és a filmszerzdést. Míg az els RCA lemez, a Lost Love még mindig flop volt, az I Just Don't Understand cím film 1961 szeptemberében bekerült a Billboard toplistájának els 20 helyébe .

Els filmbemutatója az Alsó tízezer filmben 1962-ben a legjobb ni fiatal csillag kategóriában elnyerte a Golden Globe- ot. Az egyetlen lemezzel járó további sikerek azonban nem akartak beállni, ellentétben az LP kiadásokkal, amelyekre továbbra is nagy volt a kereslet. Tehát 1964-ben Al Hirtrel létrehozták a Szépség és a szakáll albumot , Lee Hazlewood pedig 1969-ben a The Cowboy & the Lady albumot .

Második State Fair cím filmje, a Fair of Love cím zenés film feldolgozása 1945-tl, szintén sikeres volt, ezért inkább a színészi tevékenység felé fordult. Pat Boone és Bobby Darin oldalán ötvözhette ének- és tánctudását. 1963-ban szerepelt a Bye Bye Birdie cím filmben , amely az Elvis Presley hype paródiája . A filmzenét a két film lett bestseller. Ann-Margret Elvis Presley-vel játszott és énekelt az 1964-es Las Vegas-i Tolle Nights cím zenés filmben . A film kereskedelmi sikere miatt az idén a 8. helyre került a sztárok rangsorában, amelyet az amerikai Quigley kiadóvállalat irányít, akik filmjeikkel a legnagyobb kasszai profitot érik el. Szintén 1964-ben Alain Delonnal szerepelt a Once Thief cím filmben .

A kritikusok által negatívan értékelt más filmek után híre a hatvanas évek második felében elhalványult. Csak a Cincinnati Kid pókerfilm hozta el a sikert mind a közönség, mind a kritikusok számára 1965-ben. Az 1966-os The Swinger cím film mélypontnak tekinthet. A film- és lemezipar elvesztette iránta az érdekldését, ez volt az új hippi generáció ideje. 1967-ben az RCA kiadta az utolsó kislemezt Ann-Margrettel, majd feloszlatta a lemezszerzdést. Karrierjét Las Vegas-i fesztiválokkal, saját televíziós msorokkal és tengerentúli filmekkel folytatta.

Visszatért Hollywoodban 1971-ben, komoly és igényes mellékszerepben a Szerelem mvészete cím filmben Jack Nicholson oldalán , amely Oscar-jelölést és újabb Golden Globe-ot kapott.

Hollywoodi karrierje mellett Las Vegasban is sikeres énekesn volt, és nézi rekordokat döntött Sammy Davis Jr. Miamiban .

1972-ben súlyos balesetet szenvedett, amikor fellépett a Tahoe-tóban . Egy színpad emelete leesett vele a mélybe. Csak több mtét állíthatta vissza az arcát. Tizenhárom héttel késbb visszatért a színpadra.

A következ években Jacques Deray és Claude Chabrol filmjeiben játszott Franciaországban és Angliában, Tony Richardson Henry Fielding filmjében , Joseph Andrews kalandjai (1977) .

A lány talán a legnagyobb sikert 1975-ben Tommy , a film változata a rockopera által a The Who , amelyben az anyja Roger Daltrey játszott Tommy. Énekelt, táncolt és elnyerte harmadik Golden Globe-ját, és ismét jelölték a legjobb színészn Oscar-díjára. játszotta mellett Anthony Hopkins a pszichológiai thriller a Magic , a nyugati vígjáték Kaktusban Jack a Kirk Douglas és Arnold Schwarzenegger , és a házas dráma középkor rült mellett Bruce Dern .

A hetvenes évek végén Ann-Margret ismét megalapozhatta a zenei piacot, három kislemezzel felkerülve a diszkós listákra. Sikeresen folytathatta karrierjét a 21. században. Az 1980-as években vezet szerepekben látták Jon Voight , Walter Matthau , Gene Hackman , Glenda Jackson , Alan Alda és Roy Scheider mellett . játszotta akció thriller, mint 52 Pick-up , hogy Elmore Leonard , valamint a családi drámák, komédiák házas, romantika filmek. Televíziós színésznként is sikeres volt. Tizenegy gyermek haldokló anyjaként jelent meg a Mi lesz a gyerekekkel és 1984-ben a Tennessee Williams Blakee DuBois-ként szerepl Endstation Sehnsucht darabjának feldolgozásában . Eladása kritikai elismerést kapott, és ismét aranygömböt nyert és Emmy- jelölést kapott .

Az 1990-es években, elször játszottam a szerelem tárgya Jack Lemmon és Walter Matthau a zenei Newsies majd a klasszikus film egy rült Pár (film) . Továbbra is keresett televíziós színészn maradt, és továbbra is szerepelt a filmekben. Tehát z. B. 1999-ben Oliver Stones minden kibaszott vasárnapon és 2004-ben a New York Taxi cím vígjátékban . 2006-ban volt látható, mint az anya Jennifer Aniston a szétválasztás az akadályokat , és a Tim Allen film Télapu 3 . 2010-ben Ann-Margret az Emmy- díjat kapta Rita Wills vendégszerepéért a Law & Order: Special Victims Unit televíziós sorozatban . Ezután a 2011-es Lucky- filmben, Colin Hanks vezet színész édesanyjaként , a Papa 2018-as filmben, valamint a Kominsky-módszer (2018) és a Boldog! (2019)

1995-ben az Empire Magazine felmérésében a filmtörténelem száz legvonzóbb színészének a tizedikévé választották , a Playboy pedig az évszázad legszexisebb filmsztárjainak listáján a tizenharmadik helyet választotta meg . Ann-Margret 1973 óta rendelkezik csillaggal a hollywoodi hírességek sétányán , a 6501 Hollywood Boulevard címen. 2008. december 2-án megkapta az Északi Csillag Rendet , a Svéd Királyság második legmagasabb érdemrendjét.

Magánélet

Ann-Margret ben feleségül fickó színész Roger Smith származó május 8, 1967-tl haláláig a június 4, 2017 . Maguknak nem voltak közös gyermekeik, de a n az els házasságukból nevelte fel gyermekeit.

Diszkográfia (1961-2018)

Albumok (1961-2016)

album szerkeszt Megjelenés dátuma
És itt van RCA Victor 1961
Rodgers és Hammerstein Állami Vásár Pontfeljegyzések 1962
A Vivacious RCA 1962
Felfelé menet RCA Victor 1962
3 nagyszer lány RCA / RCA Victor 1963
Legényparadicsom RCA Victor 1963
David Merrick a Broadway slágereibl mutat be slágereket RCA Victor 1964
Szépség és a szakáll RCA Victor 1964
Dalok a Swingerbl és más Swingin 'dalokból RCA Victor 1966
A cowboy és a hölgy LHI Records 1969
Dames a tengeren NBC 1971
Ann-Margret MCA Records 1980
Ann-Margret 1. kötet TNT lézer 1992
A legjobb kis whorehouse Texasban Fynsworth sikátor 2001
Isten szeretet: az evangéliumi ülésszakok Art Greenhaw Records 2002
Ann-Margret karácsonyi énekének gyjteménye Art Greenhaw Records 2004
Isten szeretet: az evangéliumi ülésszakok 2 Art Greenhaw Records 2011
Az örömkeresk Sony Music 2016

Singles and LPs (19611990)

Single / LP szerkeszt Megjelenés dátuma
Csak nem értem RCA Victor 1961
Olyan jó nekem RCA Victor 1961
Elveszett szerelem RCA Victor 1961
És itt van RCA 1961
Y Aqui Esta RCA Victor 1961
Lassan RCA Victor 1962
Jim Dandy RCA Victor 1962
Amit állítólag tennék RCA Victor 1962
Hold folyó RCA Victor 1962
A Vivacious RCA Victor 1962
Bye Bye Birdie / Vedd el az összes csókot RCA Victor 1963
Én is így voltam RCA Victor 1963
Kölcsönös Csodálat Társaság Gyztes 1963
Nyílt vég interjú Felvett publikációs laboratóriumok 1963
Paradicsom / Mr. Csodálatos RCA Victor 1963
Láz RCA 1963
Nemsokára RCA Victor 1964
Az ember kedvenc sportja RCA Victor 1964
Szépség és a szakáll RCA Victor 1964
Asi Se Baila El "Climb" RCA Victor 1964
Lassan / Sor, Sor, Sor RCA Victor 1964
Mister Kiss Kiss Bang Bang RCA 1966
A swinger RCA Victor 1966
Édesek a világban Gyztes 1966
Aludj a fben / Chico LHI Records 1968
Megfordítottad a fejem LHI Records 1968
Járt a fejembl LHI Records 1969
Az éjszaka áldozatai / Az utca sötét vége LHI Records 1969
Ma AVCO nagykövetség 1970
Szerelmi rohanás Óceán Ariola Amerika 1970
Éjféli üzenet / mit csinálok a férfiakkal MCA Records 1980
Mindenki Nees Valaki Néha Elször amerikai 1981
Szakadt a szerelmesek között / egyszeren nem értem RCA speciális termékek 1985
Nem értem / Viszlát Bye Birdie Gyjtemények 1990
Hagyjuk abba a viccet Gyztes Ismeretlen
Engedj el, Lover / Heartbreak Hotel Gyztes Ismeretlen

Scrapbookok (1984-2018)

album szerkeszt Megjelenés dátuma
Ann-Margret sok hangulata Raven Records 1984
Találatok és ritkaságok Teenager Records 1990
Találatok és ritkaságok 2. kötet Teenager Records 1992
Kedves Ann-Margret - slágerek és ritkaságok Marginal Records 1995
Had szórakoztassalak RCA 1996
Ann-Margret 1961-1966 Bear Family Records 1998
Ann-Margret legjobbja RCA 2001
Legényparadicsom / Felfelé vezet úton Gyjtemények 2002
Viva La Vivacious: Az RCA évek legjobbjai Sanctuary Records, Várzene 2004
És itt van újra Jasmine Records 2014
Az esszenciális Ann-Margret RCA, örökség 2016
A Végleges Gyjtemény Valódi Gone Music 2017
Az alapvet felvételek Primo 2017
Dalok a Swingerbl és más Swingin 'dalokból Meggy piros 2017
A cowboy és a hölgy / negyven / Requiem egy majdnem hölgyért / Demók '69 Fény a tettérben 2017
És itt van Jackpot Records 2018

Filmográfia

Díjak és jelölések

év Díj kategória növény Eredmény
1962 Grammy-díj A legjobb új mvész Jelölt
1962 Laurel-díjak A legjobb fiatal színészn Nyerte
1962 Golden Globe Az év legjobb újonca Az alsó tízezer (zsebnyi csoda) Nyerte
1963 Laurel-díjak Legjobb színészn egy musicalben Texas kiállítás (állami vásár) Nyerte
1963 Laurel-díjak A legjobb ni sztár Jelölt
1964 Laurel-díjak Vígjáték legjobb színésznje Viszlát madárka Nyerte
1964 Laurel-díjak A legjobb ni sztár Jelölt
1964 Golden Globe Legjobb színészn - musical / vígjáték Viszlát madárka Jelölt
1964 Photoplay-díj Legnépszerbb ni csillag Nyerte
1965 Laurel-díjak Legjobb színészn egy musicalben Nagy éjszakák Las Vegasban (Viva Las Vegas) Jelölt
1966 Laurel-díjak Legjobb színészn egy musicalben Párizs tele van szeretettel (Made in Paris) Jelölt
1967 Laurel-díjak A legjobb ni sztár Jelölt
1971 New York-i filmkritikusok körének díja A legjobb mellékszerepl A szeretet mvészete (testi ismeretek) Jelölt
1972 akadémiai Díj A legjobb mellékszerepl A szeretet mvészete (testi ismeretek) Jelölt
1972 Golden Globe A legjobb mellékszerepl A szeretet mvészete (testi ismeretek) Nyerte
1976 Golden Globe Legjobb színészn - musical / vígjáték Tommy Nyerte
1976 akadémiai Díj A legjobb fszerepl Tommy Jelölt
1978 Golden Globe A legjobb mellékszerepl Joseph Andrews kalandjai (Joseph Andrews) Jelölt
1979 Szaturnusz-díj Legjobb színészn Varázslat-hátborzongató szerelmi történet (varázslat) Jelölt
1981 Zseni díj A legjobb színészn eladása Középkor rült Jelölt
1983 Emmy A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm Mi lesz a gyerekekkel (Ki fogja szeretni a gyermekeimet) Jelölt
1983 Arany Alma-díj Az év ni sztárja Nyerte
1984 Emmy A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm Végállomás Sehnsucht (villamos névre keresztelt vágy) Jelölt
1984 Golden Globe A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm Mi lesz a gyerekekkel (Ki fogja szeretni a gyermekeimet) Nyerte
1985 Golden Globe A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm Végállomás Sehnsucht (villamos névre keresztelt vágy) Nyerte
1987 Emmy A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm A Grenville-tragédia (A két Mrs. Grenvilles) Jelölt
1987 Women in Film Crystal Award Ezt a díjat azok a kiemelked nk kapják, akik munkájukkal hozzájárultak a nk szerepének megersítéséhez és bvítéséhez a szórakoztatóiparban Befogadó
1988 Golden Globe A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm A Grenville-tragédia (A két Mrs. Grenvilles) Jelölt
1988 Északi Csillag Rend (parancsnok) Ez az érem a Svéd Királyság második legmagasabb érdemrendje, és azok a külföldiek és hontalanok kapják meg, akik személyesen kampányoltak Svédország és a svéd érdekek mellett. Befogadó
1993 Emmy A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm Királyn (királyn: egy amerikai család története) Jelölt
1994 Golden Globe A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm Királyn (királyn: egy amerikai család története) Jelölt
1999 Emmy A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm A buli élete: Pamela Harriman története Jelölt
1999 Golden Globe A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm A buli élete: Pamela Harriman története Jelölt
1999 Képernys színészek céhének díja A legjobb színészn minisorozat vagy tévéfilm A buli élete: Pamela Harriman története Jelölt
2001 Grammy-díj Legjobb déli, country vagy Bluegrass gospel album Isten a szeretet: az evangéliumi ülések Jelölt
2002 GMA Dove Award Legjobb country album Isten a szeretet: az evangéliumi ülések Jelölt
2005 CineVegas Nemzetközi Filmfesztivál Centennial Award Nyerte
2006 Golden Boot Award Befogadó
2010 Emmy A legjobb vendégszínészn egy drámasorozatban Jog és rend: SVU Nyerte
2013 Ft. Lauderdale Nemzetközi Filmfesztivál Életmdíj Befogadó
2019 Online Film és Televízió Egyesület Televíziós Díja A legjobb vendégszerepl egy vígjátéksorozatban A Kominsky-módszer Jelölt

web Linkek

Commons : Ann-Margret  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. https://www.emmys.com/bios/ann-margret
 2. https://www.goldenglobes.com/person/ann-margret
 3. Chris Mills: Anna és Gustav Olsson emlékm. findagrave.com, 2012. február 28., hozzáférés: 2020. február 12 .
 4. Ann-Margret életrajza. Weltbild, megtekintve 2020. január 2-án .
 5. Ann-Margret. Kino.de, hozzáférés: 2020. január 2 .
 6. Az Egyesült Államok összes 40 legnépszerbb száma 1961-re. A Top40weekly.com, hozzáférés: 2020. február 12 .
 7. https://www.discogs.com/Al-Hirt-And-Ann-Margret-Beauty-And-The-Beard/master/589829
 8. https://www.discogs.com/Lee-Hazlewood-Ann-Margret-The-Cowboy-The-Lady/master/100437
 9. Top Ten Money Making Stars ( Memento 2014. december 21-tl az Internet Archívumban ) Quigley Publishing, hozzáférés: 2013. január 7. (angol)
 10. Roger Ebert: Interjú Ann-Margrettel 1983. Roger Ebert Interjúk, 1983. április 17., hozzáférés 2020. január 2-án .
 11. Hollywood hírességek sétánya: Ann-Margret. Walkoffame.com, elérhet: 2020. február 12 .
 12. ^ A Polar Star svéd királyi rendje kitünteti Ann-Margretet. gettyimages.de, hozzáférés: 2020. február 12 .
 13. Ann-Margret Smith férje, a sorozat nagyszer Roger Smith meghalt. Abendzeitung-München.de, 2017. június 6., hozzáférés: 2020. február 12 .
 14. ^ Ann-Margret diszkográfiája. discogs.com, hozzáférés: 2020. február 12 .
 15. ^ Awardsandshows.com: Grammy Awards 1962 Letöltött január 2, 2020 .
 16. Laurel Awards 1962. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 17. Gyztesek és jelöltek 1962. Goldenglobes.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 18. Laurel Awards 1963. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 19. Laurel Awards 1963. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 20. Laurel Awards 1964. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 21. Laurel Awards 1964. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 22. Gyztesek és jelöltek 1964. Goldenglobes.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 23. Laurel Awards 1965. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 24. Laurel Awards 1966. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 25. Laurel Awards 1967. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 26. ^ New York Film Critics Circle Award 1971. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 12 ..
 27. The 44. Academy Awards 1972. Oscars.org, hozzáférés: 2020. január 2 .
 28. Gyztesek és jelöltek 1972 Goldenglobes.com, megajándékozzuk február 11, 2020 .
 29. Nyertesek és jelöltek 1976. Goldenglobes.com, hozzáférés: 2020. február 11 ..
 30. ^ The 48th Academy Awards 1976. Oscars.org, hozzáférés: 2020. február 11 .
 31. Nyertesek és jelöltek 1978. Goldenglobes.com, hozzáférés: 2020. február 11 ..
 32. Saturn Awards 1979. Imdb.com, hozzáférés: 2020. január 2 .
 33. Genie Awards 1981. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 11 ..
 34. 35. Emmy Awards jelöltek és nyertesek 1983. Emmys.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 35. Golden Apple Awards 1983. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 11 ..
 36. 36. Emmy Awards 1984. Emmys.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 37. Nyertesek és jelöltek 1984. Goldenglobes.com, hozzáférés: 2020. február 11 ..
 38. Gyztesek és jelöltek 1985. Goldenglobes.com, megajándékozzuk február 11, 2020 .
 39. 39. Emmy Awards jelöltek és nyertesek 1987. Emmys.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 40. ^ Women in Film Crystal Award 1987. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 41. Gyztesek és jelöltek 1988. Goldenglobes.com, megajándékozzuk február 11, 2020 .
 42. 45. Emmy-díj jelöltjei és nyertesei 1993. Emmys.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 43. Nyertesek és jelöltek 1994. Goldenglobes.com, hozzáférés: 2020. február 11 ..
 44. 51. Emmy-díj jelöltjei és nyertesei. Emmys.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 45. Gyztesek és jelöltek 1999. Goldenglobes.com, hozzáférés: 2020. február 11 ..
 46. ^ Az 5. éves színészi céh díja. Sagawards.org, hozzáférés: 2020. február 11 .
 47. ^ A 44. éves Grammy-díj. grammy.org, hozzáférés: 2020. február 11 .
 48. ^ CineVegas Nemzetközi Filmfesztivál. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 49. Golden Boot Awards 2006. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 12 ..
 50. 62. Emmy Awards 2010. jelöltjei és nyertesei. Emmys.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 51. Ft. Lauderdale Nemzetközi Filmfesztivál 2013. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 11 .
 52. ^ Online Film & Television Association Television Award 2019. Imdb.com, hozzáférés: 2020. február 11 .

Opiniones de nuestros usuarios

Gertrud Czakó

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Ann-Margret, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Kati György

Jó cikk a Ann-Margret

Endre Deák

Köszönöm ezt a bejegyzést a Ann-Margret, pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Ann-Margret, pont erre volt szükségem.

Gabi Virág

Nagy felfedezés ez a cikk a Ann-Margret és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Ann-Margret és az egész oldal

Piroska Kántor

A Ann-Margret nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van