AnlhiacAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anlhiac-ről van szó. A Anlhiac-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anlhiac-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anlhiac-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anlhiac-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anlhiac-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anlhiac
Anlhac
Anlhiac címer
Anlhiac (Franciaország)
Anlhiac
vidék Nouvelle-Aquitaine
Osztály Dordogne
Kerület Nontron
Kanton Isle-Loue-Auvézère
Közösségi társulás Isle-Loue-Auvézère en Périgord
Koordináták 45 ° 19 '  N , 1 ° 8'  E
magasság 141-333 m
terület 11,86 km 2
Lakosok 275. szám (2017. január 1.)
Nép srség 23 lakos / km 2
Irányítószám 24160
INSEE kód
Weboldal Anlhiac

Anlhiac - Kilátás a városra a St-Pierre-aux-liens templommal

Anlhiac ( okszitán Anlhac ) az a hely, és több apró falvak (falvak) meglév és tanyák közösség 275 lakosú (január 1-tl 2017-ig), a dél-francia osztályán Dordogne a régióban Nouvelle-Aquitaine .

elhelyezkedés

Anlhiac jó 44 km (vezetési távolság) északkeletre Périgueux-tól és jó 46 km-re északnyugatra Brive-la-Gaillarde-tól , a történelmi Périgord tartományban , körülbelül 235 m tengerszint feletti magasságban. d. Az éghajlat mérsékelt, és az Atlanti-óceán és a Közép-Hegység hegye egyaránt befolyásolja .

Népességfejldés

év 1800 1851 1901 1954 1999 2017
Lakosok 700 857 718 415 300 275

A 19. század második fele óta a népesség folyamatos csökkenése elssorban a szltermesztés filoxéra-válságának és a mezgazdaság növekv gépesítésének, valamint az ezzel járó munkahelyek elvesztésének tudható be .

gazdaság

A helyet és környékét a mezgazdaság évszázadok óta uralta; az emberek többsége a szántóföld és a kert termésébl élt , mint önellátó ; az állattenyésztést és a szltermesztést is gyakorolták. Kézmvesek, kiskereskedk és mindenféle szolgáltatók telepedtek le a faluban. Az 1960-as évek óta a turizmus nem elhanyagolható szerepet játszik az önkormányzat gazdasági életében nyaralók ( gîtes ) bérbeadása formájában .

sztori

Az Ulhac régi helynév els említése 1365- bl származik; 1446-ban elször jelenik meg az Anlhacum név .

tereptárgyak

Környéke
  • A 19. században épült guimaleti malom alig 2 km-re délkeletre, az Auvézère partján áll ; szinte romos állapotban van.

web Linkek

Commons : Anlhiac  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Anlhiac - térkép a magasságra vonatkozó információkkal
  2. Périgueux / Anlhiac - klímatáblák

Opiniones de nuestros usuarios

Adrienn Csikós

A Anlhiac nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Mihaly Márkus

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anlhiac

Szabolcs Tolnai

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Anlhiac, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt