AnlamaniAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anlamani-ről van szó. A Anlamani-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anlamani-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anlamani-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anlamani-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anlamani-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anlamani neve
Trón neve
Hiero Ca1.svg
ra szorongás n / a
Hiero Ca2.svg
Ankhkars
az egyiptomi hieroglifákban
Tulajdonság neve
Hiero Ca1.svg
én mn
n
én n
rw
Hiero Ca2.svg
Anlamani
az egyiptomi hieroglifákban

Anlamani (szintén Analamani ) núbiai király volt, aki Kr. E. 600 körül élt . . BC uralkodott.

igazoló dokumentumok

Anlamani patronok , Nuri, British Museum

Anlamani legismertebb egy sztélé , hogy találtak egy templomban Kawa . Ezen a sztélén az uralkodó arról számol be, hogy meglátogatta Kawát, és hogy anyja, Nasalsa is odajött fiához. Anlamani használt húga a sistrum játékos a Amun templomok az ország ( név szerint nem említett, de Malotarachta van gyanítható) és végül beszámol az ellen harcol nomádok fenyegetett Kawa.

Ezenkívül a Barkal- hegy uralkodójának két gránitszobra ismert, és a nevét Meroe- tól egy háztömbön találták meg . Anlamanit egy Nuri piramis Nu 6- ban temették el . Temetkezési kamrájában egy nagy, vallási szövegekkel díszített szarkofág volt (ma: Kartúmi Nemzeti Múzeum, Szudán 1868).

cím

Lásd még

irodalom

  • Dows Dunham , MF Laming Macadam: A Napata királyi család neve és kapcsolatai. Journal of Egyptian Archaeology 35 (1949), 139-149

web Linkek

Commons : Anlamani  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Megjegyzések

  1. ^ Derek A. Welsby / Julie R. Anderson (szerk.): Szudán, si kincstárnokok , London, 2004, 168. o., 148. sz.
elz Hivatal utód
Senkamanisken Núbia királya
Kr. E. 600 körül Chr.
Aspelta

Opiniones de nuestros usuarios

Bettina Tamás

A hozzám hasonlók számára, akik a Anlamani keresnek információt, ez egy nagyon jó választás.

Andras Biró

Örömmel találtam ezt a cikket a Anlamani., Örömmel találtam ezt a cikket a Anlamani.

Diana Halász

Nagyszerű poszt a Anlamani., Nagyszerű poszt a Anlamani.

Denes Oláh

Ebben a Anlamani szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni