Ankum-Bersenbrücker vasútAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Ankum-Bersenbrücker vasút-ről van szó. A Ankum-Bersenbrücker vasút-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Ankum-Bersenbrücker vasút-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Ankum-Bersenbrücker vasút-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Ankum-Bersenbrücker vasút-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Ankum-Bersenbrücker vasút-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Ankum - Bersenbrück
Az Ankum-Bersenbrücker Eisenbahn GmbH logója
Az Ankum-Bersenbrücker Eisenbahn GmbH logója
Útvonal száma : 9160
Útvonal hossza: 5,32 km
Mér : 1435 mm ( szabványos nyomtáv )
Csúcssebesség: 30 km / h sebességgel
Szolgáltató / teherállomás - az útvonal kezdete
5.3 Ankum
   
4.4 Els homoktengely
   
3.4 Hp Walsum
Állomás utasforgalom nélkül
2.1 Ahausen
BSicon .svgBSicon eABZgl.svgBSicon exSTR + r.svg
2.0 régi útvonal
BSicon .svgBSicon eABZg + l.svgBSicon exSTRr.svg
0,88
   
Vonal Oldenburgból
Állomás, állomás
0,0 Bersenbrück
Útvonal - egyenesen elre
Útvonal Osnabrückig

Az Ankum-Bersenbrück Eisenbahn GmbH (ABE) Németország egyik legkisebb vasúttársasága. Kleinbahn Ankum-Bersenbrück GmbH néven alapította 1913. május 21-én a porosz állam , Hannover tartomány , az akkori Bersenbrück körzet és Ankum önkormányzata . A társaság 1940 óta vezeti a jelenlegi vállalatot. A társaság részvényei Ankum önkormányzathoz (51%), Bersenbrück (38%) és Bersenbrück városhoz (11%) tartoznak.

történelem

Kezdetben az oldenburgi állami vasút irányítását a Deutsche Reichsbahn végezte , amíg 1933-ban át nem adták Hannover tartomány állami kisvasúti hivatalának. Amikor utódja, az Alsó-Szászországi Állami Vasúti Hatóság 1959-ben feloszlott, a Bentheimer Eisenbahn AG 1989 végéig átvette az ABE támogatását. 1990-tl 2016 végéig a mveleteket a Verkehrsgesellschaft Landkreis Osnabrück irányította. amely korábban az ABE partnere volt.

Az els világháború kezdete megakadályozta az 5 km hosszú Ankum - Bersenbrück vonalon a forgalom megindulását 1914-ben, ahol a kapcsolatot az Oldenburg - Osnabrück fvonallal kötötték meg. Csak 1915. augusztus 2-án közlekedhettek tehervonatok, amelyek 1917. november 16-tól ideiglenes utasokat szállítottak. A rendszeres utasforgalom néhány hónappal a háború befejezése után, 1919. augusztus 1-jén kezddött.

1939-ben 48 103 embert és 11 521 tonna árut szállítottak.

A közúti forgalom ersöd versenye miatt az ABE 1962. szeptember 30-án feladta a vasúti személyforgalmat. Az utasforgalmat egy privát buszüzemeltet vette át a vasúti társaság megbízásából, amely további vonalakat nyitott meg. 1992-ben autóbuszkedvezményeket hozott a Verkehrsgemeinschaft Osnabrück Nord-hoz. A mindig szerény teherforgalmat 1963. november 4-én vitték át a német szövetségi vasútra .

1995-ben az útvonal a B 214 északi és déli oldalától 0,88 és 2,25 kilométer között elfordult, így a Bersenbrück és Ahausen közötti fút felett két szint keresztezdést kihagytak.

2013 elején Bersenbrück közös önkormányzata javasolta a GmbH átalakítását önkormányzati üzemmé.

2013. szeptember közepén az EIU-t Ankum-Bersenbrücker Eisenbahn-Gesellschaft-ról nevezték el , korlátozott felelsséggel az Ankum-Bersenbrücker Eisenbahn GmbH-val szemben .

A Weser Ems Eisenbahn 2018 óta üzemelteti az útvonalat EVU-ként.

jármvek

A mveletek megkezdésekor két gzmozdony volt, az egyik egy kéttengelyes Hanomag mozdony . A flotta személygépkocsiból és kombinált postai / poggyász autóból állt. 1933-ban Wismar vasúti buszt vásároltak, ami az utasforgalom növekedéséhez vezetett.

Képtár

irodalom

  • Gerd Wolff: Német kis- és magánvasutak. 9. kötet: Alsó-Szászország 1 . Eisenbahn-Kurier, Freiburg 2005, ISBN 3-88255-668-4 , p. 380-387 .
  • Lothar H. Hülsmann: Az Ankum-Bersenbrücker vasút. Forgalmi elzmények Ankum - Bersenbrück térségében . Verlag Uhle & Kleimann, Lübbecke 1982, ISBN 978-3-922657-25-5 .
  • Michael Schumann: Ankum - Bersenbrücker Eisenbahn: Kisvasút - nagy célok , in: Lok-Magazin, 12/2018. Szám, 56. o.

internetes linkek

Commons : Ankum-Bersenbrücker Eisenbahn  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Gerd Wolff: német kis- és magánvasutak. 9. kötet: Alsó-Szászország 1 - Weser és Ems között. 385. o
  2. http://www.noz.de/lokales/69287768/ankum-bersenbruecker-eisenbahn-gmbh-soll-gemeindewerk- Werden ( Memento 2013. április 29-tl a webarchívumban archive.today ) A GmbH átalakítása

Opiniones de nuestros usuarios

Simon Szalay

A Ankum-Bersenbrücker vasút szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Szabolcs Puskás

Köszönöm. A cikk a Ankum-Bersenbrücker vasút hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Ankum-Bersenbrücker vasút

Endre Balázs

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Ankum-Bersenbrücker vasút-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Ankum-Bersenbrücker vasút-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Ankum-Bersenbrücker vasút itt. Ezért adom neked az öt csillagot