Anklamer piacAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anklamer piac-ről van szó. A Anklamer piac-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anklamer piac-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anklamer piac-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anklamer piac-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anklamer piac-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

A Anklamer Markt in Anklam ( Mecklenburg-Vorpommern ) volt a központja a város a középkor óta. Ma heti piacként szolgál.

A szökkúttal rendelkez tér memlék.

történelem

A Hanza és Lilienthal város Anklam a 12331 lakosú (2019) els említése 1243 mint oppidum (település), és 1264-ben, mint egy civitas (város).

A csaknem négyzet alakú, nagyon nagy (kb. 1 hektáros) téren a 13. századtól az 1842-ben elpusztult régi városháza állt középen . Ma itt található a piaci szökkút. A szélén áll a lebombázott gótikus Nikolaikirche . Közvetlenül a mai Lilienthalcenter eltt állt a Waren szobrászmvész, Walther Preik 1982-tl származó Lilienthaldenkmal , amelyet a 2000-es években mozgattak meg ; most az egykori lópiac közelében van.

A városfejlesztési támogatás részeként a teret a 2003/2004-es kis verseny után a Schreckenberg und Partner (Bréma) tervei szerint átalakították és felújították. Korábban az ásatások biztosították az egykori városháza alapjainak helyét. A piac nyugati oldalán az 1970-es évekbl származó ötemeletes lakó- és kereskedelmi épületet 2005-ben lebontották, és új épületeket építettek.

A tér a Frauenstrasse, Burgstrasse, Peenstrasse, Nikolaikirchstrasse, Steinstrasse, Badstüberstrasse, Hohe Strasse és Keilstrasse útvonalakon keresztül érhet el.

Jelents épületek

(Válogatás, D = memlékvédelem)

 • 1. szám: 3-sch. Lakó- és kereskedelmi épület 4 szintes. Tornyok sarok hangsúlyként; étteremmel
 • 2. szám: 3 réteg újabb lakó- és kereskedelmi épület
 • 2a. Sz .: 4-sch. újabb lakó- és kereskedelmi épület étteremmel
 • 2b. Szám: 3 réteg újabb lakó- és kereskedelmi épület
 • Nikolaikirchstrasse No. 7: Korábbi tégla-gótikus Nikolaikirche ( D ), beépített 1280 végéig a 14. században, szétbombázott 1945 rögzítésével városfejlesztés része finanszírozás 1995-1996, felújított 2007-2014 és újjáépítése által a város; ma az IKAREUM-tal - a Lilienthal Repülési Múzeummal
 • 3. szám: 3-sch. Városháza a 1950/52 ( D ) a mániákus tet és gerinc torony, mint egy órát torony; a volt 2 szintes. 1400 körüli gótikus városháza lépcss oromzattal és nagy tettoronnyal a mai tér közepén volt.
 • 3a. Sz .: 3 réteg Volksbank Vorpommern eG
 • Burgstrasse 45. szám: 3 szintes. Sarokház, mint lakó- és kereskedelmi épület
 • 4. szám: 3-sch. Lakó- és kereskedelmi épület 4 szintes. Barokk nyeregtets risalit és a magas manzárdtets ; A griff gyógyszertár
 • 5. sz .: 4-sch. Nyeregtets lakó- és kereskedelmi épület az 1970-es évekbl
 • 6. sz .: 3-sch. Lakó- és kereskedelmi épület az 1970-es évekbl, 4 szintes. Gable rizalit
 • 7. szám: 4-sch. Lilienthalcenter Anklam az 1990-es évekbl

Emlékmvek

 • Marktbrunnen (szintén Greifenbrunnen ), bronzszobor, amelynek pomerániai griffje Anklam címerállata; 1988: Walther Preik
 • Akadályok Anklamban :
  • Markt 7, korábban Markt 23 Cläre Klara Silbermann (18961940) és Erich Silbermann (18871940) számára, mindkettt meggyilkolták a belzeci gettóban.

web Linkek

Commons : Markt (Anklam)  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

irodalom

 • Nordlicht Verlag (szerk.): Festschrift - Anklam 750 éve: A múlt és a jelen pillanatai. Karlshagen / Anklam, 2014. március.

Egyéni bizonyíték

 1. Anklam építészeti emlékeinek listája
 2. ^ Anklam város városfejlesztési támogatása 19911996. BIG Städtebau (Szerk.), 1996.

Opiniones de nuestros usuarios

Ida Polgár

A hozzám hasonlók számára, akik a Anklamer piac keresnek információt, ez egy nagyon jó választás.

Gina Kecskés

Nagy felfedezés ez a cikk a Anklamer piac és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Anklamer piac és az egész oldal

Bela Rózsa

Tetszik az oldal, és a Anklamer piac szóló cikk az, amit kerestem

Dora Gombos

A Anklamer piac nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van