AnkershagenAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Ankershagen-ről van szó. A Ankershagen-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Ankershagen-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Ankershagen-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Ankershagen-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Ankershagen-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

címer Németország térkép
Ankershagen község címere
Ankershagen
Németország térképe, Ankershagen község helyzete kiemelve

Alapadatok
Állapot : Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia
Kerület : Mecklenburgi tóvidék
Iroda : Penzliner Land
Magasság : 58 m tengerszint feletti magasságban NHN
Terület : 28,19 km 2
Lakos: 507 (2020. december 31.)
Népsrség : 18 lakos / km 2
Irányítószám : 17219
Körzetszám : 039921
Rendszám : MSE, AT, DM, MC, MST, MÜR, NZ, RM, WRN
Közösségi kulcs : 13 0 71 005
Irodai adminisztrációs cím: Warener Chaussee 55a
17217 Penzlin
Weboldal : www.ankershagen.de
Polgármester : Thomas Will
Az Ankershagen község helye a Mecklenburgi -tóvidéken
Brandenburg Landkreis Rostock Landkreis Vorpommern-Rügen Landkreis Vorpommern-Greifswald Landkreis Vorpommern-Greifswald Landkreis Ludwigslust-Parchim Beggerow Borrentin Hohenbollentin Hohenmocker Kentzlin Kletzin Lindenberg (Vorpommern) Meesiger Nossendorf Sarow Schönfeld (bei Demmin) Siedenbrünzow Sommersdorf (Landkreis Mecklenburgische Seenplatte) Utzedel Verchen Warrenzin Datzetal Friedland Galenbeck Basedow (Mecklenburg) Basedow (Mecklenburg) Faulenrost Gielow Kummerow (am See) Malchin Neukalen Alt Schwerin Fünfseen Göhren-Lebbin Malchow Nossentiner Hütte Penkow Silz (Mecklenburg) Walow Zislow Mirow Priepert Peenehagen Wesenberg (Mecklenburg) Wustrow (Mecklenburgische Seenplatte) Blankensee (Mecklenburg) Blumenholz Carpin Godendorf Grünow (Mecklenburg) Hohenzieritz Klein Vielen Kratzeburg Möllenbeck (bei Neustrelitz) Schloen-Dratow Schloen-Dratow Userin Wokuhl-Dabelow Beseritz Blankenhof Brunn (Mecklenburg) Neddemin Neuenkirchen (bei Neubrandenburg) Neverin Sponholz Staven Trollenhagen Woggersin Wulkenzin Zirzow Ankershagen Kuckssee Penzlin Möllenhagen Altenhof (Mecklenburg) Bollewick Buchholz (bei Röbel) Bütow Eldetal Fincken Gotthun Groß Kelle Kieve Lärz Leizen Melz Priborn Rechlin Röbel/Müritz Schwarz (Mecklenburg) Sietow Stuer Südmüritz Grabowhöfe Groß Plasten Hohen Wangelin Jabel Kargow Klink Klocksin Moltzow Moltzow Torgelow am See Vollrathsruhe Burg Stargard Burg Stargard Cölpin Groß Nemerow Holldorf Lindetal Pragsdorf Bredenfelde Briggow Grammentin Gülzow (bei Stavenhagen) Ivenack Jürgenstorf Kittendorf Knorrendorf Mölln (Mecklenburg) Ritzerow Rosenow Stavenhagen Zettemin Altenhagen (Landkreis Mecklenburgische Seenplatte) Altentreptow Bartow (Vorpommern) Breesen Breest Burow Gnevkow Golchen Grapzow Grischow Groß Teetzleben Gültz Kriesow Pripsleben Röckwitz Siedenbollentin Tützpatz Werder (bei Altentreptow) Wildberg (Vorpommern) Wolde Groß Miltzow Kublank Neetzka Schönbeck Schönhausen (Mecklenburg) Voigtsdorf Voigtsdorf Woldegk Dargun Demmin Feldberger Seenlandschaft Neubrandenburg Neustrelitz Waren (Müritz)térkép
Errl a képrl

Ankershagen község a Mecklenburg-tóvidéken , Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia területén , a Müritz Nemzeti Park északi szélén .

Az önkormányzatot a Penzliner Land Office irányítja , amely Penzlin városban található . 2010. július 25. óta a helyet hivatalosan "Schliemanngemeinde Ankershagen" -nek nevezik.

földrajz

Ankershagen közvetlenül a Müritz Nemzeti Parknál található, egy kelet-nyugati irányú gleccser- morénai gerincen , amely a vízgyjtt képezi a Balti-tengerbe és az Északi-tengerbe öml vizek között : a patakok észak felé folynak a Balti-tengerbe és délen a az Északi -tenger ( Havel / Elba ).

A Havel nem messze emelkedik Ankershagen -tl, majd több mint 300 kilométert folyik, amíg el nem éri az Elbát. Szigorúan véve, a Havel emelkedik a három forrás tavak Born , Trinnen és Mühlensee , ami régebben része egy sokkal nagyobb Ice Age Rinnensee , a déli végén, amely megtalálható a keskeny Granzin (szláv határ), azaz a a Käbelicksee tartalmazza. A malom mködtetése érdekében a szerzetesek valószínleg már a kora középkorban áthatoltak a Mühlensee keleti szélén, amely így a Balti -tengerbe vezet. Annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljanak a malomra, a déli malomtavat egy még ma is jól látható gáttal zárták le. Mivel ez mocsaras talajon van, a pecsét nem volt teljesen sikeres. A víz, amely ma a falazott Havel -forrásból árad, a Mühlensee déli végérl e gát alatt szivárog. Tehát ez lefolyik a Balti- és az Északi -tengerben. Ennek a Rinnensee -nek a széleit számos, akár 38 méter tengerszint feletti magasságú domb szegélyezi, amelyek mindegyike az erdben található, és a tetején viszonylag lapos. A legészakibb a Warensberg (102,2 m tengerszint feletti  magasság ), melynek neve a germán idkbl származik - akár Wotan isten, akár a Warnen törzsétl . A Mühlensee -tl keletre az erd egyik dombjának van egy (valószínleg modern - egyszeren túl jól megrzött) négyszög dombja . Másrészt a többi domb, amelyet a gazdák szántóföldként és legelként használnak, nem lapul el, még az sem, amelyen a király bölcsje fekszik.

Kerületek

Ankershagen, Bocksee , Bornhof, Friedrichsfelde és Rumpshagen kerületek Ankershagenhez tartoznak .

sztori

A bronzkori megalitikus sírok és sírok a Kr.e. 3. évezredrl tanúskodnak. Az emberek jelenléte. Két Bornhof és Bocksee van egy gyjtemény a sírhelyeket . Friedrichsfelde -tl mintegy 500 méterre délre található a Königswiege nev , különösen kiemelked talicska . A legenda szerint egy király nagyon régen itt temette el kedvenc lányát egy aranybölcsben.

Ankershagent elször 1252 -ben említik egy dokumentumban. A középkori Ankershagen kastély romjai és a mellette lév udvarház a von Holstein család székhelye volt évszázadokon keresztül . A hely a Mecklenburg-Schwerin (Nagy) Hercegség része volt . A védfalat 1997 -ben részben felújították. 1980 -ban felállították a Heinrich Schliemann Múzeumot az egykori paplakban, ahol Schliemannnak formáló gyermekkora volt.

Bornhofot elször a 18. század elején említették egy tejüzem létrehozásával.

Rumpshagen: A birtok tulajdonosai a von Voss és a von Gundlach családok voltak . A felújított barokk kastély, a Rumpshagen 1768 -ból származik. 1945 után az udvarházat lakóépületekre és a közigazgatás székhelyeként használták; 2000 után privatizálták és felújították.

politika

Önkormányzati tanács és polgármester

Az önkormányzati tanács (a polgármestert is beleértve) 8 tagból áll. A 2019. május 26 -i önkormányzati képvisel -választás a következ eredményeket hozta:

Párt / jelentkez százalék Ülések
WG mezgazdasági termelk szövetsége vidéken 82,53 7
A Helms egyéni jelentkezi 6,85 1

A közösség polgármestere Thomas Will, t a szavazatok 80,07% -ával választották meg.

címer

Ankershagen címer
Blazon : "Kék hullámos csík arany színben, kísérve: felül öt (2: 3) zöld tölgyfalevél, alul piros háromszög alakú pajzs, benne aranyhorgony."

A címert és a zászlót Heinz Kippnick Schwerin heraldikus tervezte . 2002. június 11-én a zászlóval együtt jóváhagyta a Belügyminisztérium, és Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia állam címerének 263. szám alatt vette nyilvántartásba.

A címer okai : A címerben a szimbólum a hullámos rúddal a közeli Havel -tavi tavakra utal, a makklevelekkel pedig a környék kiterjedt erdterületére. A horgony, a horgonyból érkezk 1342 -ben ellenrizhet pecsétképe, az azonos nev hely állítólagos alapítójának állít emléket.

zászló

A zászló sárga, zöld és sárga csíkos a zászlókend hossztengelyén. A sárga csíkok mindegyike egynegyedet, a zöld csík a zászlóruha hosszának felét foglalja el. A zászló közepén, a zászló magasságának kétharmada az önkormányzati címer. A zászló hossza 5: 3 arányban van a magassággal.

Hivatalos pecsét

A hivatalos pecséten az önkormányzati címer látható, "SCHLIEMANNGEMEINDE ANKERSHAGEN LANDKREIS MECKLENBURGISCHE SEENPLATTE" felirattal.

Látnivalók

Lásd még Ankershagen építészeti emlékeinek listáját

A memória az felfedezje a Troy már tartott a Heinrich Schliemann Múzeum 1980 óta . A gyermekek számára egy trójai faló alakú játékeszközt állítottak fel a múzeum eltt, amelyet az egykori paplakban, Schliemann szüli házában állítottak fel .
 • Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia egyik legnagyobb krisfa a múzeum eltt áll, jobbra a múzeum gazdasági épülete.
 • Az Ankershagen templom egy korai gótikus ktemplom, téglából formázott részekkel . A négyszögletes kórus kupola alakú bordázott boltozatával rendelkezik. A hajót korán kéthajós csarnoktemplommá alakították át, négy öböllel. A bordázott boltozat három négyszögletes oszlopon nyugszik. Az ablakokat csak eredeti formájában rzik meg a keleti falban. Keskenyek, kerek ívekkel és ogival panelekkel. A torony nyolcoldalú félvázas toronnyal rendelkezik . Díszít frízek vannak a hajóban és a kórusban. A lakberendezési tárgyak közé tartozik egy 1618-ból származó fa keresztség szerelvényekkel, a falon fent egy életnagyságú feszület , amelynek teste a 15. századból származik.
 • Kétszintes, tizenegy tengelyes Rumpshagen kastély nyeregtets középs rizalittal és manzárdtetvel ; Különlegesség: dekoratív törött üveg a vakolatban; 1945 után lakások és közösségi szobák, ma egy jól felújított ház.
 • Kis falusi templom Rumpshagenben 1779 -bl, mezbl és téglából.
 • Információs pont a Friedrichsfelde -i Müritz Nemzeti Park bejáratánál

Személyiségek

 • Otto Held (18181897), uradalmi tulajdonos, országgylési képvisel, Ankershagenben született.
 • Heinrich Schliemann (18221890) gyermekkorát Ankershagenben töltötte.
 • Johann Heinrich Voß (17511826), 1769 és 1772 között magántanárként dolgozott Ankershagenben.

irodalom

 • Christa Kostolnik: A mecklenburgi falu története Ankershagen: a trójai kutató, Heinrich Schliemann szülvárosa. 1. kiadás. Kiadói kiadású könyvjelzk a STEFFEN MEDIA GmbH-tól, Friedland, 2011. ISBN 978-3-941681-19-4 .

web Linkek

Commons : Ankershagen  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. Statistisches Amt MV - A kerületek, hivatalok és önkormányzatok népességének állapota 2020 (XLS fájl) (hivatalos népességi adatok a 2011 -es népszámlálás frissítésében) ( segítség ebben ).
 2. Christa Kostolnik: Az "üvegfalu" Rumpshagen története, A von Gundlach nemes üvegcsalád büszke felemelkedésétl és tragikus bukásától . In: Ortschronik és Genealogy . 1. kiadás. kiadás könyvjelzi, Friedland, Ankershagen 2015, ISBN 978-3-941681-83-5 , p. 16 f . ( d-nb.info [hozzáférés 2021. június 23.]).
 3. Zweckverband Kommunale Datenverarbeitung Oldenburg (ZKO)
 4. Zweckverband Kommunale Datenverarbeitung Oldenburg (ZKO)
 5. Hans-Heinz Schütt: A pajzs- és zászlógyártó irodáról, TINUS, Schwerin 2011, ISBN 978-3-9814380-0-0, 310/311 .
 6. a b fszabály 1. § (PDF).

Opiniones de nuestros usuarios

Barbara Elek

Valami mást kellett találnom a Ankershagen, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Ankershagen

Levente Németh

Jó cikk a Ankershagen

Maria Szöllősi

A Ankershagen szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Marianne Fehér

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Ankershagen íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Ankershagen