Anke Domscheit-BergAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anke Domscheit-Berg-ről van szó. A Anke Domscheit-Berg-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anke Domscheit-Berg-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anke Domscheit-Berg-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anke Domscheit-Berg-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anke Domscheit-Berg-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anke Margarete Domscheit-Berg (született Domscheit; született február 17-, 1968-as a Premnitz , Rathenow kerület ) egy német publicista , egykori vállalkozó és politikus ( Die Linke párt , korábban független , Bündnis 90 / Die Grünen és Német Kalózpárt ). A 2017 -es szövetségi választásokon párt nélkül lépett be a Bundestagba a Die Linke párt listáján .

Élet

Anke Domscheit-Berg mvészettörténész és orvos lányaként ntt fel Münchebergben ( Strausberg körzet ). Van egy húga és két testvére. Domscheit-Berg részt vett a Mszaki Oberschule a Müncheberg váltás eltt egy hosszabb Oberschule a Strausberg annak érdekében, hogy az Abitur ott. 1987 -tl textilmvészetet tanult a schneebergi iparmvészeti technikumban . Az újraegyesítés után három évig dolgozott azért, hogy megengedhessen magának egy újabb diplomát. 1993 -ban nemzetközi üzleti adminisztrációt kezdett tanulni a Bad Homburg International Business Schoolban . A középpontban a gazdaság és a nemzetközi gazdasági kapcsolatok, valamint a spanyol nyelv állt. fejezte be tanulmányait 1996-ban egy Bachelor of Arts - International Business Administration , és ugyanabban az évben megszerezte a Master of Business Administration európai at Northumbria University in Newcastle .

Tanulmányai befejezése után menedzsment tanácsadóként dolgozott az Accenture -nél és a McKinsey -nél . Domscheit-Berg 2008 és 2011 között lobbistaként dolgozott a Microsoft Németországban . Ezt követen publicistaként és vállalkozóként kezdett vállalkozni. 2016-ban férjével, Daniel Domscheit-Berggel közösen alapította a ViaEuropát a svéd internetes úttörvel , Jonas Birgerssonnal együttmködve. A cégnek el kell mozdítania a száloptikai hálózatok decentralizált bvítését Németországban. 2017 -ben lemondott ügyvezet igazgatói posztjáról.

2010 -ben tiszteletbeli tagja volt a Teach First Germany felügyelbizottságának . Szabadúszó politikai tanácsadó volt a Jöv Világtanácsában a nk és lányok elleni erszak ügyében, valamint a Welthungerhilfe agytröszt önkéntes tagja . 2015 -ben a Német Riporter Díj zsrijének tagja volt .

2017 júniusától 2017 októberéig a Bundestag tagja, Petra Sitte részmunkaids kutatási asszisztense volt .

Domscheit-Berg 2000 óta egy fia édesanyja. Miután elvált a gyermek apjától, egy ideig egyedülálló szül volt . 2010 -ben feleségül ment Daniel Berghez . Fürstenbergben / Havelben él .

Elkötelezettség a nemek közötti egyenlség mellett

Anke Domscheit-Berg támogatja a nemek közötti egyenlséget a társadalom minden területén. Eladásokban, mhelymunkákban és kiadványokban kampányol a szexizmus , a lányok és nk elleni erszak, valamint a munka és a politika egyenltlensége ellen.

2007-ben Anke Domscheit-Berg informatikai stratégiai tanácsadóként dolgozott a McKinsey & Company-nál . Ott volt az A Wake Up Call for Female Leadership in Europe cím tanulmány projektmenedzsere, amely a ni vezetk elrelépési lehetségeit vizsgálta. A tanulmányt a 2007 -es berlini Global Summit of Women konferencián mutatták be, amelyen a világ minden tájáról származó 900 szakmailag sikeres n cserélte ki tapasztalatait. Közremködött a Women Matter tanulmányban is , amely a vezet ni vezetk befolyását vizsgálta a vállalati sikerre.

Alapító tagja volt a FidAR (nk a felügyelbizottságokban) kezdeményezésnek , amely a nk törvényes kvótájáért kampányol a felügyelbizottságokban, és 2003 és 2010 között a párton kívüli ni kezdeményezés Berlin kiterjesztett tanácsának tagja volt - Nk városa . 2009 -ben aláírta a nürnbergi határozatot, hogy több vezet tisztséget betölt n legyen, és aktívan támogatja azt.

A berlini napilap 2009 -es hozzászólásában a gazdasági és pénzügyi válság nyomán foglalkozott azzal, hogy több vezet tisztséget betölt nre van szükség, ami szerinte "új súlyt és teljesen más jelentést" nyert a válságról. Domscheit-Berg "a magánszektor egyenlségi törvényét és a felügyelbizottságok nemi kvótáját" kérte. A Die Zeit hetilap egyik cikkében néhány hónappal késbb leírta saját tapasztalatait anyaként és menedzserként, ami miatt bekapcsolódott olyan ni hálózatokba, mint az Európai Ni Menedzsment Fejlesztési Hálózat. Domscheit-Berg nagyvállalatok vezetit is képezte, és eladásokat tartott a témában az egyetemeken.

Részt vett a németországi mindennapi szexizmusról szóló #aufschrei vitában is , amely 2013 januárjában kezddött , és ösztönözte a nemi szerepek új modelljének keresését.

2017-ben társszerzje volt a Der goldene Zaunpfahl-nek , az abszurd gender marketingért elnyert negatív díjnak.

Nyílt kormány

Anke Domscheit-Berg a Government 2.0 Network Germany társalapítója, és elkötelezett a kormány nyitása mellett , vagyis a kormány és az adminisztráció megnyitása a nyilvánosság eltt. Web 2.0 technológiák is használhatók. Követeli, hogy a közigazgatási adatbázisok-hacsak nem személyes vagy biztonsági szempontból fontosak-hozzáférhetk legyenek engedély nélkül és gépen olvashatók az interneten ( nyílt kormányzati adatok ). Részt vett a szövetségi belügyminiszter Internetes párbeszéd cím kerekasztal -sorozatán, amelyen Thomas de Maizière 2010 -ben szakérti testülettel megvitatta a németországi internetpolitika kilátásait .

Ebben az összefüggésben volt a kezdeményezje a német kormányzati tábornak , amelyre 2009 -ben került sor elször, és amely a Gov20 hálózat létrehozásához vezetett . 2011 -ben harmadik alkalommal került megrendezésre Berlinben, Open Government Camp néven.

Emellett a Berlin Open Data platformon is tevékenykedik, és az els német alkalmazópályázat, az Apps4Berlin és az EU Open Data Challenge zsrijének tagja volt.

A 2016. november végén megjelent Európai Unió Digitális Alapjogi Chartájának egyik támogatója .

Hozzáállás a WikiLeakshez

Anke Domscheit-Berg 2010 nyara óta házas a korábbi WikiLeaks szóvivvel és könyvszerzvel, Daniel Domscheit-Berggel , aki saját közzétételi platformot akart létrehozni az OpenLeaks segítségével . Az 2010-ben, írta le általában pozitív, hanem kritikai attitd, hogy a WikiLeaks a Deutschlandfunk . Üdvözölte azt a tényt, hogy a WikiLeaks a kormányzati dokumentumok közzétételével az átlátható kormányok és államok célkitzéseiért dolgozik, és elmagyarázta a WikiLeaksnek küldött dokumentumok hitelesítésének részleteit. Sajnálatát fejezte ki, hogy a németben nincs olyan pozitív kifejezés, amely megfelel az angol whistleblower -nek. Ugyanakkor titkos dokumentumokat közzétevk lelkiismeretére és felelsségére is fellebbezett. Nem látott összeférhetetlenséget a Microsoftnál végzett munkájával, mivel mindketten az átláthatósággal foglalkoznak.

A pár támogatja a Wikileaks által mködtetett izlandi kezdeményezést a modern médiáért (IMMI), amely elssorban az oknyomozó online újságírás jogi védelmét szolgálja. Az IMMI fejldésének története szorosan kapcsolódik a WikiLeaks -hez.

Pártpolitikai elkötelezettség

Anke Domscheit-Berg a berlini Mitte kerületben a Bündnis 90 / Die Grünen párt tagja volt . 2012 májusában csatlakozott a Kalózpárthoz . 2013 augusztusától 2014 júliusáig Domscheit-Berg a Brandenburgi Kalózok elnöke volt.

A szövetségi választások szeptember 2013 , Domscheit-Berg második helyre került a Brandenburg állam listája kalózok és közvetlen jelöltje a választókerületben Oberhavel - Havelland II és az európai választások május 2014 volt a harmadik a szövetségi kalóz lista. Mindkét választáson azonban hiányzott egy hely a parlamentben.

2014 szeptemberében Anke Domscheit-Berg kilépett a kalózpártból. A 2017 szövetségi választások futott, mint egy non-párt jelöltje Die Linke a választókerületben Brandenburg an der Havel - Potsdam-Mittelmark I - Havelland III - Teltow-Fläming I és harmadik helyen a párt Brandenburg állami listán. A CDU jelöltje, Dietlind Tiemann választókörzetében vereséget szenvedett , de az államlistán keresztül megválasztották a Bundestag tagjává.

A Digitális menetrend bizottság baloldali parlamenti képviselcsoportjának elnöke, az oktatási, kutatási, technológiai hatásokkal, valamint a forgalommal és a digitális infrastruktúrával foglalkozó bizottságok, valamint a Mesterséges Intelligencia bizottság helyettes tagja .

2021. április 24 -én bejelentette, hogy belép a Baloldali Pártba, de csak azután, hogy megnyerte a választásokat a Brandenburg -állam listájának els helyeiért. El akarta kerülni azt a hamis benyomást, miszerint taktikailag motivált volna jelöltségének népszersítése.

Díj

2010-ben Anke Domscheit-Berg megkapta a berlini ni díjat , amelyet a szenátus 1988 óta ítél oda. A szenátus a honlapján kijelentette: Anke Domscheit, a nk menedzsere és lobbistája kapta a 2010 -es ni díjat a nk kapcsolatteremtése és az üzleti esélyegyenlség elmozdítása terén elért hosszú szakmai, politikai és újságírói elkötelezettségéért. Harald Wolf , gazdasági, technológiai és ni szenátor , 2007 -ben elhozta a nk globális csúcstalálkozóját Berlinbe. Közel 90 országból érkeztek nk Berlinbe, szövetségeket kötöttek és hálózatokat hoztak létre - a politika, a nem kormányzati szervezetek és a vállalatok képviseliként. "

Könyvek

 • Döntsd le a falakat! Mert hiszem, hogy megváltoztathatjuk a világot . Heyne Verlag, München 2014, ISBN 978-3-453-20042-5 .
 • Egy kicsit ugyanaz nem elég! Miért vagyunk még messze a nemek közötti egyenlségtl. Ébreszt . Heyne Verlag, München 2015, ISBN 978-3-453-60311-0 .

web Linkek

Commons : Anke Domscheit -Berg  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. https://mdb.anke.domscheit-berg.de/persoenliches/lebenslauf/
 2. Varinia Bernau: Mrs. Microsoft ugrálni mer. In: Süddeutsche Zeitung. 2011. február 28., hozzáférés: 2018. március 25 .
 3. Anke Domscheit-Berg. Német vállalkozó és politikus. Munzinger Archiv Personen, hozzáférés 2013. január 4 -én (részben felár ellenében).
 4. Életrajz ( Memento 2013. szeptember 24 -tl az Internet Archívumban )
 5. A ViaEuropa -ról. Hozzáférés: 2018. április 1 .
 6. Anke Domscheit-Berg távozik a Microsoft-tól. (Már nem érhet el online.) In: Frankfurter Neue Presse. 2011. február 23, archiválva az eredetibl 2011. március 1 -jén ; Letöltve: 2011. február 23 .
 7. a b accadis Bad Homburg University of Applied Sciences; Anke Domscheit: Amit a nk akarnak. Letöltve: 2010. december 31 .
 8. a b European Academy for Women in Politics and Business ( 2014. február 2 -i emléklap az Internet Archívumban ), 2010. november 15.
 9. Anke Domscheit-Berg politikai tanácsadóként ersíti a Jöv Világ Tanácsát. In: Jöv Világtanácsa. 2016. január 18., hozzáférés: 2018. április 1 .
 10. Amelie Fried: A nyugati felsbbrend fantáziák veszélye - Amelie Fried tudósít Etiópiából. In: Welthungerhilfe.de. 2015. március 6., hozzáférés: 2018. április 1 .
 11. German Reporter Award 2015 reporter-forum.de
 12. Christina Bylow: Senki sem egyedül - Az egyedülálló anya megsznt modell . In: Berliner Zeitung , 2011. április 16.
 13. a b Die Zeit 31/2009, 2009. július 23.: "Az üvegplafon inkább betonszer volt". Letöltve: 2010. december 31 .
 14. Anke Domscheit-Berg: Léteznek, a többi férfi! (Már nem érhet el online.) Women Make New Lands, 2010. július 28., archiválva az eredetibl 2012. június 28 -án ; Letöltve: 2011. január 2 .
 15. Tina Groll : Egyenl jogok: Intelligens utasítások a nemek közötti igazságos világhoz. In: Az id. 2015. március 17., hozzáférés: 2018. április 1 .
 16. ^ McKinsey & Co, "A Wake Up Call for Female Leadership in Europe". (Már nem kapható nálunk.) Archivált az eredeti szóló október 12, 2011 ; Letöltve: 2011. augusztus 8 .
 17. Az új McKinsey -tanulmány a ni vezetk elrelépési lehetségeit vizsgálja - Németország csak középszer Európában - A férfiaknak is át kell gondolniuk ( Memento 2011. január 29 -tl az Internet Archívumban )
 18. A napilap 2007. június 14-én: Részmunkaidben megöli a karriert. Letöltve: 2010. december 30 .
 19. A teljesítmény növekedése a nkön keresztül a csúcson ( Memento 2012. szeptember 4 -tl a webarchívum archívumában. Ma )
 20. Önleírás a FidAR 2006.-ból. (PDF) Letöltve: 2011. augusztus 8 .
 21. Párton kívüli ni kezdeményezés Berlin - Nk városa e. V: A 2003. augusztus 29 -i közgylés jegyzkönyve (PDF; 50 kB) (Online már nem érhet el.) Archiválva az eredetibl 2004. július 19 -én ; Letöltve: 2011. augusztus 8 .
 22. nuernberger-resolution.de
 23. Az új törmelékasszonyok. In: A napilap. 2009. március 23., hozzáférés: 2010. december 30 .
 24. heute.de: "Hogy legyenek most a férfiak" ( Memento 2013. április 12 -tl a webarchívum archívumában.today ), beszélgetés Wolfgang Gründingerrel
 25. "Az eladó által"
 26. Az "Arany kerítésposta" díjról. Letöltve: 2018. április 1 .
 27. Spiegel online 2010. július 7 -én: Jobb kormányzás az internettel. Letöltve: 2010. december 30 .
 28. ^ Government 2.0 Network Germany: Anke Domscheit-Berg jelentése: A harmadik hálózati párbeszéd a szövetségi belügyminiszterrel részletesen. (Online már nem érhet el.) Az eredetibl 2010. december 6 -án archiválva ; megtekintve: 2010. december 31 .
 29. Szövetségi Belügyminisztérium: Jelentés a harmadik hálózati párbeszédrl: A párbeszéd folytatódik. (Már nem érhet el online.) Az eredetibl 2010. június 19 -én archiválva ; megtekintve: 2010. december 31 .
 30. Szövetségi Belügyminisztérium, Willy Brandt Közpolitikai Iskola: Dokumentációs kormány 2.0 tábor, 2009. augusztus 28. Berlin. (PDF) (Online már nem elérhet.) 2011. július 25 -én archiválva az eredetibl ; Letöltve: 2011. augusztus 8 .
 31. Innovatív Verwaltung 2011. október 5 -én: Jelentés az eseményrl. Letöltve: 2012. március 6 .
 32. Nyílt adatok Berlin. Letöltve: 2011. augusztus 8 .
 33. Apps4Berlin. Letöltve: 2011. augusztus 8 .
 34. EU Open Data Challenge. (Már nem érhet el online.) Archiválva az eredetibl 2011. augusztus 16 -án ; Letöltve: 2011. augusztus 8 .
 35. "Az átláthatóság nem a német közigazgatás erssége". Deutschlandfunk, 2010. július 28., hozzáférés: 2020. július 1 (Anke Domscheit-Berg beszélgetésben Dirk-Oliver Heckmann-nal).
 36. Süddeutsche Zeitung, 2011. február 25 .; Arckép: Anke Domscheit-Berg. Mrs. Microsoft ugrálni mer. Letöltve: 2011. február 27 .
 37. A jogalkotási csomag támogatóinak listája . (Már nem kapható nálunk.) Archivált az eredeti július 18-, 2011-es ; Letöltve: 2011. február 27 .
 38. A BBC hírei 2010. február 12 -én: A Wikileaks és az izlandi képviselk újságírói menedéket javasolnak. Letöltve: 2011. február 27 .
 39. A 2011. február 5 -i éves közgylés dokumentumai. (Online már nem érhet el.) Archiválva az eredetibl 2011. október 5 -én ; megtekintve: 2017. szeptember 28 .
 40. Tweet: Anke Domscheit-Berg, 2012. május 10. Letöltve: 2012. május 10 .
 41. Fókuszáljon online 2012. május 10-én: Anke Domscheit-Berg a kalózokra vált. Letöltve: 2012. május 10 .
 42. Domscheit-Berg kalózokat vezet Brandenburgban. In: Spiegel Online . 2013. augusztus 10. Letöltve: 2013. augusztus 11 .
 43. Berliner Morgenpost, 2012. október 28 .: A kalózok megragadják Domscheit-Berg esélyét a Bundestag mandátumára. Letöltve: 2012. október 28 .
 44. Domscheit-Berg hálózati aktivista csak a második helyen áll a listán. Märkische Oderzeitung , 2012. október 28., archiválva az eredetibl 2016. december 30 -án .;
 45. ^ Pártkongresszus Bochumban: A kalózok meghatározzák az európai választások legjobb jelöltjeit. In: Spiegel Online . 2014. január 5., hozzáférés: 2014. január 15 .
 46. Az utolsó csepp túl sok volt. Viszlát, kalózparti. (Már nem érhet el online.) Anke Domscheit-Berg, 2014. szeptember 21., archiválva az eredetibl 2014. szeptember 24-én ; Letöltve: 2014. szeptember 22 .
 47. 2017 -es Bundestag -választás: Steinmeier kiemelked versennyel néz szembe - Domscheit -Berg kihívja a külügyminisztert. In: Märkische Allgemeine Zeitung. Letöltve: 2016. május 21 .
 48. ^ Ulrich Wangemann: Pártkongresszus Die Linke Brandenburg - a szavazatok 100 százaléka Kirsten Tackmannra. In: Märkische Allgemeine Zeitung. 2016. november 26. Letöltve: 2016. november 27 .
 49. Kik vannak a digitális menetrend bizottságában | UdLDigital. Hozzáférés: 2018. április 1. (német).
 50. Bundestag választási kampány: Balra Görke és Domscheit-Berg mellett. In: Az id. 2021. április 24, hozzáférve 2021. április 24 -én .
 51. Thorsten Metzner: Domscheit-Berg internetes politikus gyz Mayer pártelnök ellen. In: Tagesspiegel . 2021. április 24, hozzáférve 2021. április 24 -én .
 52. Der Tagesspiegel Berlin, 2010. március 9 .: Agresszív és karriert forró. Letöltve: 2010. december 31 .
 53. a b A berlini ni díj. A 2010 -es ni díj átadása Anke Domscheitnek. (Már nem érhet el online.) Szenátus Gazdasági, Technológiai és Ni Tanszéke Berlin, archiválva az eredetibl 2011. augusztus 7 -én ; megtekintve: 2010. december 31 .
 54. Tina Groll : Intelligens utasítások a nemek közötti igazságos világhoz. In: Az id. 2015. március 17, hozzáférve 2020. november 6 .

Opiniones de nuestros usuarios

Piroska Szöllősi

Valami mást kellett találnom a Anke Domscheit-Berg, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Anke Domscheit-Berg

Elena Benkő

A Anke Domscheit-Berg szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Albin Kis

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anke Domscheit-Berg

Magdolna Kecskés

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Anke Domscheit-Berg

Elza Oláh

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anke Domscheit-Berg-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anke Domscheit-Berg-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anke Domscheit-Berg itt. Ezért adom neked az öt csillagot