Anke Besser-GüthAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anke Besser-Güth-ről van szó. A Anke Besser-Güth-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anke Besser-Güth-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anke Besser-Güth-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anke Besser-Güth-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anke Besser-Güth-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anke Besser-Güth (született December 16-, 1940-es az Erfurt ; február 23-, 2019-re a Waren (Müritz) ) német szobrász , keramikus és fest .

Élet

Anke Besser-Güth kfaragó tanonc után 1960-tól 1966-ig Walter Arnold mellett szobrászatot tanult a drezdai Képzmvészeti Egyetemen . Azóta szabadúszóként dolgozik. Tanulmányai során találkozott leend férjével, Siegfried Besserrel , akivel tanulmányai befejezése után Erfurtba költözött.

Ott végzett munkája mellett részt vett az NDK Képzmvészek Szövetségében (VBK), ahol 1970 -tl 1983 -ig a szobrászati szekciót vezette.

Férjével együtt 1869 -ben az Eisenach -párti konferencián tervezte a német munkásmozgalom történetérl szóló emlékmvet . Egyéb közterületi munkái Erfurtban, Weimarban, Gera -ban, Nordhausenben, Eisenachban, Röbelben és Warenben találhatók.

Besser-Güthnek el kellett fogadnia az értékes mvészi alkotások elvesztését az erfurti közterületen 1990 után lebontott vagy átalakított épületek miatt: 7,5 m hosszú domborm a VEB Schuhkombinat-ban, öt kerek kerámia domborm az Orvosi Akadémián és nyolc kerámia domborm az étteremben "A régi városfalnál".

1996-ban Anke Besser-Güth és Siegfried Besser Erfurtból a mecklenburgi Marxhagenbe költöztek , ahol tovább élt és dolgozott.

Mvek (válogatás)

Kerámia munkák

Szobrok és dombormvek

  • 1971 Rosa Luxemburg , bronz, Erfurt
  • 1973 üzbég szamárlovas , bronz
  • 1975 Öt domborm a város történetérl , Erfurt, Horngasse
  • 1979 Käthe Kollwitz , Weimar
  • 1990 Noé bárkája , gipsztervezés
  • 2001 Eulenspiegel Erfurtban, bronz

Kiállítások és kiállításokon való részvétel (válogatás)

Díjak

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. Obituary értesítést . Türingiai tábornok , 2019. március 9.
  2. Harmónia és nyugalom - ez volt számára a boldogság . Nordkurier - Müritz -Zeitung, 2019. február 26., 16. oldal.
  3. Peter Michel: Érkezés a szabadságba. Esszék az idveszteség ellen , Berlin 2011, 190f.
  4. ^ Önéletrajz a Galerie Zimmerben, Mühlhausenben ( Memento 2015. január 28 -tól az Internet Archívumban )

Opiniones de nuestros usuarios

Natalia Hajdu

Végre egy cikk a Anke Besser-Güth, ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anke Besser-Güth

Patrik Puskás

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anke Besser-Güth

Linda Bodnár

Örömmel találtam ezt a cikket a Anke Besser-Güth., Örömmel találtam ezt a cikket a Anke Besser-Güth.

Eliza Gábor

A Anke Besser-Güth szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Anke Besser-Güth szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.