AnkawaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Ankawa-ről van szó. A Ankawa-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Ankawa-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Ankawa-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Ankawa-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Ankawa-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Térkép: Irak
jelz
Ankawa
Magnify-clip.png
Irak

Ankawa ( arámi ; arab , DMG 'Ankw ) egy külvárosában Erbil az iraki , amely a becslések szerint mintegy 40.000 ember. Ankawában többnyire asszírok / arámiak és kaldeusok laknak , más néven egész chaldo asszírok . Irak egyik legrégebbi keresztény települése .

Látnivalók

Ankawának több mint tíz temploma van, köztük három székesegyház . A legfontosabb templomok közé tartozik a Szent József (Joseph Mar) bekezdése a Erbil Archeparch az a Káld Katolikus Egyház , 1981-ben megnyílt , a székesegyház Szent János az az Asszír Keleti Egyház, 2008-ban megnyílt, és a székesegyház a Béke királynje az az egyházmegye, amely-ben szentelték 2019 Adiabene az a szír katolikus templom káld katolikus egyház. 2012-ben a Church of Our Lady of Light of a szíriai ortodox egyház Antiochiai ben nyitotta meg. A legrégebbi templom a Szent György (Mar Giorgis, szintén Mar Kurkis) templom, amelyet 816- ban említenek . 2003 óta számos egyház jött létre a menekültáradatból, köztük az örmény Apostoli Szent Kereszt templom (Surb Chatsch) , amely 2019. április 6-án nyílt meg . Két templom és a környez ingatlanok képezték 2014 és 2016 között a menekülttáborok központját, nevezetesen a Szent Elias (Mar Elia) káld katolikus templom és a Mart-Schmoni-Kirche szír katolikus templom . Ezenkívül a külváros az újonnan épült Erbil nemzetközi repültéren található .

történelem

Az Egyesült Államok 2003-as iraki inváziója óta az iraki keresztények helyzete az ország nagy részén egyre fenyegetbb és életveszélyesebb. Számos belföldön lakóhelyét elhagyni kényszerült személy érkezett Ankawába olyan városokból, mint Bagdad és Basra , de sokan csak a külföldre menekülésre használták. Miután Moszul városát és a túlnyomórészt keresztény Ninive síkság nagy részét , köztük legnagyobb városát, Bagdidát 2014-ben a Daesch (Iszlám Állam, Iszlám) terrorszervezet meghódította , számos más menekült érkezett Erbil területére, A keresztények fleg a keresztény környéken, Ankawa külvárosban jöttek. Körülbelül 15 ezer embert szállásoltak el a Mart Schmoni menekülttáborban, ahol 2014- ben felszentelték az új szíriai katolikus egyházat, Mart Schmonit , és mintegy 4000-et az Ankawa bevásárlóközpontban. Miután az iszlamistákat 2016 októbere és 2017 júliusa között kiutasították, a korábban 9000 keresztény családból körülbelül 5000 visszatért Bagdidába 2018 áprilisáig. A Szent József káldeus-székesegyház is menekülteket fogadott be. Bashar Warda ankawa káldea érsek 2019 márciusi szavai szerint a Ninivei-síkságról 6000 menekült továbbra is a város káldeus egyházának gondozásában volt, míg 6000 család menekült külföldre, fleg az Egyesült Államokba , Kanadába vagy Ausztráliába , de 8000 család tért vissza hazájába, a Ninive síkságra.

Személyiségek

Hivatkozások

Egyéni bizonyíték

  1. ^ Megnyílik az els örmény apostoli egyház Kurdisztán régió fvárosában, Erbilben. Masis Post, 2020. április 7.
  2. Pascal Meguesyan: Mart Shmoni templom Ankawában. Mezopotámia öröksége, 2017. július.
  3. Zara Sarvarian: iraki asszír keresztények: újjáéledési üldöztetés és. World Watch Monitor, 2018. április 4.
  4. Sajtóközlemény: Irak - további 146 000 dolláros sürgsségi segítség, amelyet a Segély nyújt a rászoruló egyháznak. Segítség az egyháznak Kanadában, 2014. augusztus 8.
  5. Robert Edwards ( Bashar Wardának adott interjúban ): Erbil érseke: Az iraki keresztényeknek boldogulniuk kell, nemcsak túlélniük. Rudaw , 2019. március 13.

Opiniones de nuestros usuarios

Viktor Markó

A Ankawa szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Ankawa szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Gertrud Jenei

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Ankawa_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Andras Balog

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Ankawa