AnkaranAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Ankaran-ről van szó. A Ankaran-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Ankaran-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Ankaran-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Ankaran-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Ankaran-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Ankaran
Ancarano
Ankaran címer
Ankaran (Szlovénia)
Párizsi terv mutató b jms.svg
Alapadatok
Ország SzlovéniaSzlovénia Szlovénia
Történelmi régió Primorska (parti szárazföld)
Statisztikai régió Obalno-kraka
Koordináták 45 ° 35 '  N , 13 ° 44'  E
magasság 19  m. I. J.
terület 8,0  km²
Lakosok 3216 (2018. július 1.)
Nép srség 402 lakos / km²
Telefonszám (+386) 05
Irányítószám 6280
Rendszámtábla KP
Felépítés és adminisztráció
Közösségi típus helyi közösség
szerkezet 1 kerület
Polgármester : Gregor Strmnik
Weboldal

Ankaran ( olasz Ancarano ) település Szlovénia délnyugati részén , az Adriai-tengeren . Az Ankaran korábban Koper kerület volt, és 2011. június 9-én önálló községgé szakadt. Az újonnan megválasztott polgármester és az önkormányzati tanács 2015. január 1-jén kezdte meg munkáját. Az önkormányzat hivatalos nyelve a szlovén és az olasz .

földrajz

Ankaran a négy szlovén önkormányzat közül a legkisebb, tengerhez jutással. A hely az isztriai Muggia-félsziget déli partvidékén található (Szlovéniában többnyire Ankaran- félszigetnek hívják ), amelynek északi része Muggia városával (4 km-re) Olaszországhoz tartozik. Ankaran községben található a Muggia-félsziget köpenye, a Debeli rti (olasz Punta Grossa ), amelynek egy részét 1991 óta természeti emlékként nevezik ki. Koper ipari kikötje kb. 2 km-re délre, Ankarantól kezddik, míg Koper óvárosa, még délebbre, 6 km-re található. További szomszédos városok, az óramutató járásával megegyez irányban, északról keletre: Lazzaretto-San Bartolomeo (Muggia körzet, Olaszország), valamint Barizoni , Kolomban és Hrvatini (Koper összes kerülete). A legközelebbi nagyobb város Trieszt , amelynek városközpontja Ankarantól 15 km-re északkeletre található.

Ankaran község csak az azonos nev körzetbl áll, amelyben 25 utcát és 754 házszámot tartanak nyilván. A következ helyek, települések és lakóhelyek tartoznak az önkormányzathoz: Ankaran / Ancarano, Valdotra (Ankarantól nyugatra a tengerparton), Miloki / Milocchi (Ankarantól északnyugatra a szárazföldön, közvetlenül Valdotrától északra), Debeli Rti / Punta Grossa (található az azonos nev köpenyen), Kavarjola / Cavariola (Ankaran és Miloki között), Kolombini / Colombini, Ronik / Roseto, Na Logu / Al Boschetto és Norbedi. Az északi része az ipari Koper kikötje is található a kerület Ankaran, a folyó Riana ( Risano az olasz ) képezi a települési határán van.

népesség

Ankarannak 3216 lakosa van, ebbl 91,3% szlovén, 8,7% pedig külföldi (2018. július 1.). A 2002. évi népszámlálás szerint Ankaran lakóinak 11,7% -a külföldön született, míg 20,4% Ankaranban, 43,8% Koper településen, a fennmaradó 24,1% pedig Szlovénia többi részén született. 2015-ben a lakosság 77,1% -a született Szlovéniában és 22,9% külföldön, ebbl 12,2% Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában született, 9,4% az Európai Unió országaiban, 0, 5% -ban más európai országokban és 0,7% Európán kívül.

A lakosság fejldése:

web Linkek

Commons : Ankaran  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. a b c SI-STAT adatportál Szlovén Köztársaság Statisztikai Hivatal. Letöltve: 2019. január 10.
  2. 116. Népesség a migráció típusa szerint, települések, Szlovénia, 2002. évi népszámlálás. A Szlovén Köztársaság Statisztikai Hivatala: POPIS 2002 (2002. évi népszámlálás eredményei). Letöltve: 2015. december 28.
  3. Ankaran. Koper önkormányzatának honlapja. Letöltve: 2015. december 28.

Opiniones de nuestros usuarios

Galina Mayer

Köszönöm ezt a bejegyzést a Ankaran, pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Ankaran, pont erre volt szükségem.

Melitta Kertész

A Ankaran szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Sandor Vámos

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Ankaran íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Ankaran