Anjou (Montreal)Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anjou (Montreal)-ről van szó. A Anjou (Montreal)-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anjou (Montreal)-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anjou (Montreal)-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anjou (Montreal)-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anjou (Montreal)-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anjou
Anjou elhelyezkedése Montrealban
város Montreal
terület 13,7 km²
Lakosok 41,928  (2011)
anyanyelv Francia : 76,3%
angol : 7,9%
egyéb: 15,8%
Közösségi szám REM09
Weboldal Kerület

Anjou egyike a kanadai Québec tartományban fekv Montreal város 19 körzetének . 2002 eltt külön önkormányzat volt. 2011-ben a 13,7 km²-es körzetben 41 928 lakos élt.

földrajz

Anjou a Île de Montréal északi részén található . Montreal városának szomszédos kerületei: Mercier-Hochelaga-Maisonneuve keleten, Saint-Léonard délen, Montréal-North nyugaton és Rivière-des-Prairies-Pointe-aux-Trembles északnyugaton. Anjou északkeleten a független Montréal-Est községgel határos . A kerületet két itt keresztezd autópálya, az Autoroute 25 és az Autoroute 40 jellemzi . A kedvez közlekedési helyzet miatt számos ipari és kereskedelmi vállalkozás telepedett ide.

sztori

1886 -ban megalapították a Saint-Léonard-de-Port-Maurice kerületet . 1915-ben a déli rész szétvált és egy várost alkotott, amelynek területe ma megfelel Saint-Léonard körzetnek. Az északi megmaradt terület vidéki körzet maradt. Az 1950-es években a terület beszivárgott a gyorsan növekv agglomerációba. 1956-ban a járás városi jogú községgé vált. Ehhez társult az átnevezés Anjou-ra. A név a nyugat- franciaországi Anjou történelmi tartományra emlékeztet , ahonnan Új-Franciaország gyarmatosítói közül sokan származnak. Az autópálya megépítése jelents fejlesztési lendületet eredményezett; Csak a hatvanas években a népesség több mint megháromszorozódott.

2002. január 1-jén Anjou beolvadt Montrealba, és azóta megalakult egy kerület. Népszavazást tartottak a tartományi kormány által elrendelt egyesülés ellen. Noha a többség 2004. június 20-án a leválasztás mellett szavazott, a szükséges határozatképességet (az összes szavazó 35% -ának jóváhagyása) nem sikerült elérni.

népesség

A 2011-es népszámlálás szerint Anjou-nak 41 928 lakosa volt, ami 3060 lakos / km² népsrségnek felel meg. A megkérdezettek 76,3% -a mondta franciát , 7,9% -a pedig angolul beszélt anyanyelvként. További fontos nyelvek: spanyol (3,6%), arab (2,1%), olasz (1,7%), román (1,7%), haiti (1,3%) és vietnami (1, 3%).

Személyiségek

web Linkek

Commons : Anjou  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Anjou. Commission de toponymie Québec, hozzáférés: 2011. szeptember 2. (francia).
  2. Référendums du 20. juin 2004. Directeur général des élections du Québec, hozzáférés: 2011. szeptember 2. (francia).
  3. Annuaire statistique de l'agglomération de Montréal, recensement de 2011. (PDF, 728 kB) Montreali Városi Tanács, Kanadai Statisztikai Hivatal, 2011, megtekintve 2014. február 25-én (francia, Montreali Agglomeráció statisztikai évkönyve 2011).

Opiniones de nuestros usuarios

Jennifer Kovács

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anjou (Montreal)

Adam Péter

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Anjou (Montreal). Nekem tetszik

Fatime Czakó

Ez a bejegyzés a Anjou (Montreal) segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél