Anjelica HustonAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anjelica Huston-ről van szó. A Anjelica Huston-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anjelica Huston-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anjelica Huston-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anjelica Huston-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anjelica Huston-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anjelica Huston (* 1951. július 8. , Santa Monica , Kalifornia ) amerikai színészn . Az 1985-ben elnyerte a Oscar a legjobb ni számára a becsületét a Prizzis .

Család és korai élet

Anjelica Huston a filmrendez John Huston és az olasz primabalerina, Enrica Soma (1929-1969) lánya , aki 39 éves korában autóbalesetben halt meg. Anjelica Huston nagyapja az Oscar-díjas színész, Walter Huston volt . Testvérei között van Tony Huston forgatókönyvíró és Danny Huston színész . Leginkább Írországban és Angliában ntt fel, ahol egy bencés iskolába járt.

Anjelica Huston az egyetlen Oscar- díjas, aki elnyerte a trófeát egy apja által rendezett filmért. Sofia Coppolával együtt az egyetlen harmadik generációs Oscar-díjas. Apja, John Huston elnyerte A Sierra Madre kincse cím film Oscar-díját a legjobb rendeznek és a legjobb forgatókönyvnek , nagyapját, Walter Hustont ugyanannak a filmnek ítélték a legjobb mellékszerepl díjban.

Karrier

Tizenhét éves korában debütált, apja rendezésében 1969-ben készült egy utazás szerelemmel és halállal . Az 1970-es években fleg modellként dolgozott, és csak alkalmanként vállalt kis filmszerepeket egészen a nyolcvanas évek elejéig - A színjátszó órák évei. Áttörése apja utolsó két filmjében, a Die Ehre der Prizzis fekete maffia szatírában , amelyért Oscar-díjat kapott a legjobb ni mellékszereplnek , és a James Joyce The Dead cím adaptációjában született meg .

Azóta számos filmben szerepelt, különös dicsérettel az Enemies - A Love Story , a Grifters és a The Royal Tenenbaums cím filmekben nyújtott alakításáért . Nagy népszerségnek örvendett Morticia Addams szerepével az Addams Family és az Addams Family in Crazy Tradition filmekben is . Ma fleg mellékszerepekben jelenik meg, mint karakter színészn .

Huston is rendezett két alkalommal, elször az debütáló Védtelen - Shadows felett Carolina , és a második a film ni egymás között , amelyben játszotta a fszerepet.

2002-ben megválasztották az Amerikai Mvészeti és Tudományos Akadémiára . 2010. január 22-én egy csillaggal (6270 Hollywood Blvd.) tisztelték meg a hollywoodi hírességek sétányán .

Magán

Anjelica Huston 1973 és 1989 között élt Jack Nicholson színésszel . 1992-tl 2008 decemberében bekövetkezett haláláig házasságot kötött Robert Graham szobrászmvésszel .

2015-ben önéletrajza német nyelven jelent meg Das Mädchen im Spiegel: An Autobiography címmel .

Filmográfia (válogatás)

Díjak

web Linkek

Commons : Anjelica Huston  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Philip Galanes: Sofia Coppola és Anjelica Huston számára Oscar családbarát . In: The New York Times . 2015. február 20, ISSN  0362-4331 ( nytimes.com [Hozzáférés: 2019. szeptember 2.]].

Opiniones de nuestros usuarios

Johanna Szalai

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anjelica Huston-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anjelica Huston-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anjelica Huston itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Igor Szöllősi

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Anjelica Huston íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Anjelica Huston

Karola Orosz

A Anjelica Huston nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Angela Varga

Ezt a bejegyzést a Anjelica Huston-ről pont ezt kerestem.