AnjalaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anjala-ről van szó. A Anjala-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anjala-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anjala-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anjala-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anjala-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anjala [ njl ] egy volt település Finnország délkeleti részén, és ma közigazgatásilag Kouvola része . A településközpont ( taajama ) Anjala körülbelül 2000 lakosú, és Kouvola várostól délre, a Kymijoki folyó nyugati partján, Inkeroinen- nel szemben található .

Anjala területe eredetileg az Elimäki plébániához tartozott . 1692-ben Anjala megkapta saját imaházat . Az Åbo-békeszerzdésben , amely az orosz-svéd háborút 1741-tl 1743- ig lezárta , Oroszország nyugati határa a Kymijokiba került; Anjala Svédországnál maradt. 1788-ban egy svéd tisztcsoport az Anjala-kúriában megalapította az Anjalabundot , amely összeesküvés III. Gusztáv király ellen volt . 1789-ben Anjalát kápolnai plébániára emelte Elimäki. A hely 1863-ban önálló községgé vált. Anjala község területe utoljára 154 négyzetkilométer volt, és 5854 lakosa volt (1973). Az egykori önkormányzati terület az azonos nev települési központ ( taajama ) mellett magában foglalja Ahvio, Junkkari, Caucasuo, Korpi, Muhniemi, Takamaa és Ummeljoki falvakat. 1975-ben egyesült a Anjala település Sippola található, a szemközti parton a Kymijoki, hogy létrehozzák a mezváros Anjalankoski . Ez két évvel késbb megkapta a városi jogokat. 2009-ben Anjalankoskit beépítették Kouvola városába.

Anjala nevezetességei közé tartozik az Anjala- templom, az 1755 és 1756 között épült fa kereszt alakú templom, a kymijoki Ankkapurha- zuhatag és az Anjala-kastély. Ez utóbbi 1608 és 1837 között az arisztokrata Wrede család tulajdonában volt , akik ma is a környéken tartózkodnak. A kastély fépülete 1800 körül épült, és ma múzeumnak ad otthont.

képek

Egyéni bizonyíték

  1. Suomen Kunnat: Anjala

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Cecilia Balogh

Köszönöm. A cikk a Anjala hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Anjala

Antal Baranyai

A Anjala szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre

Amanda Lovas

Ez a bejegyzés a Anjala segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél