Anja UtlerAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Utler-ről van szó. A Anja Utler-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Utler-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Utler-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Utler-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Utler-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Utler (* 1973 in schwandorfi ) német költ, esszéíró, mfordító.

Élet

Anja Utler tanult szlavisztika , anglisztika és beszéd képzés és doktorált 2003-ban a University of Regensburg a dolgozat annak fontosságát, hogy a létesítmény a nemi munkájában négy orosz költk ( Zinaida Nyikolajevna Hippiusz , Elena Guro , Anna Ahmatova és Marina Cvetaeva ).

2004 -ben jelentette meg münden - entzüngeln cím verseskötetét , amelyet Leonce és Lena díjjal jutalmaztak. Anja Utler szöveggel, mint írással és hanggal dolgozik, 2006 -ban a brinnen könyvként és beszél CD -ként jelent meg, két útvonalon keresztül a szövegben, a jana, bequacht 2009 -ben is megjelent könyvként akusztikus szöveginstallációval .

2007 -ben az ORF sugározta rádiójátékát, az úgynevezett siketet , az "Irodalom mint rádiómvészet " sorozatban , amelyet Karl Sczuka -díjjal jutalmaztak .

2011 -ben Utler volt a 11. Frauenfelder Lyriktage kurátora. 2014-ben Utler ösztöndíjas volt az Iowai Nemzetközi Írási Programban, 2015-ben pedig Writer-in-Residence az Oberlin College-ban , Ohio.

2019 -ben meghívást kapott a Medellín Nemzetközi Versfesztiválra .

A Német PEN Központ és a Német Nyelvi és Költészeti Akadémia tagja .

Regensburgban és Bécsben él.

Díjak és támogatások (kiválasztás)

növény

nyitva - meggyújtani

A münden - Unlagging kötet hét költészeti ciklust fog össze, és két részre rendezi ket.

Az els rész két hasonló felépítés, kilenc versbl álló ciklusból és egy "Zwischenstücke" cím részbl áll. Bevezet a líra költészetének (metaforikus) áramlásába, amely hangon és beszéden alapul, szintén tematikusan, és amelyben a test és a természet áthatol. Utler költészete ritmus és hang tekintetében mindig precíz marad , hiszen a szerz nagy jelentséget tulajdonít szóbeli eladásának, mint az írás megvalósításának.

A kötet második része négy mitológiai témát nyit meg. A mítoszok a Chronos , Marsyas , Daphne és Sibylle fejlesztik a töretlen intenzitással egyéni lírai hangon. Anja Utler itt is kidolgozza a (gyakran fájdalmas) kapcsolatot a természet és a test között, ugyanakkor engedi, hogy a 20. századi irodalom- és irodalomelméleti fejlemények ismerete felcsillanjon .

Végtére is, a Daphne és Sibylle figurák feldolgozása ( Marina Cvetaeva eltagú szövegével ) ismét egyértelmen megmutatja a niség differenciált tudatosságát, amint azt Utler tudományos munkája is kifejezi.

gyakorolt. Tanfolyam korrekció

A próza gyakorolt. A kurzuskorrekció felveszi az emberi és növényi-állati testek kapcsolatát, amelyet Utler költészetében már problematizáltak. Egy ökológiailag motivált terrorista jelenik meg els szöveg elbeszélként a szövegben. Egyéniben, a szövegben is úgynevezett "lapok", megpróbál számot adni önmagáról tetteirl, motivációjáról, saját történetérl. Az elbeszélési stílus kevésbé követi az idrendi logikát, mint a gondolatok emlékezésének és önfeltárásának útjai. A rögzített, gyakran fájdalmasan empatikus felfogások és elmélkedések sokfélesége megfelel a kreatív szinten használt irodalmi formák sokféleségének, a narratív prózától a költi szakaszokon és verseken át a dialógus-drámai jelenetekig.

Publikációk

Esszé és elmélet

  • "Néha nagyon izgalmas". A beszélt költészet költi tapasztalatairól . Átirat, Bielefeld 2016. ISBN 978-3-8376-3357-3
  • A szelídség csontjaiból: állítások, beszédek, keresztezdések . Kiadás Korrespondenzen, Bécs, 2016, ISBN 978-3-902951-18-2 .

Fordítások

Tudományos publikációk

  • Mesék és niesség, Ljudmila Petrushevskaja mvészeti meséi és orosz népmesék. Regensburg forgatókönyvei irodalomtudományról, Regensburg 2000.
  • Ni válaszok az emberi kérdésekre A nemhez az orosz költészetben kategóriához (Z. Gippius, E. Guro, A. Achmatova, M. Cvetaeva) Dissz. (Lásd a webes linkeket)

vegyes

  • Dokumentálása szöveges telepítési mind jelen tökéletes származó jana, hagyta a hat emlékeztetk a következ ... ed. Jörg van den Berg et al., Modern Mvészeti Könyvkiadó: Bécs, 2016.

Egyéni bizonyíték

  1. Neue Akademiker , sueddeutsche.de, hozzáférés 2021. augusztus 28 -án.
  2. Anja Utler: engulf - enkindle, németbl fordította: Kurt Beals. Burning Deck Press, Providence, ISBN 978-1-936194-03-2 .
  3. Anja Utler kapja a Basler Poetry Prize In: Tageswoche díjat 2013. november 27 -tl

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Antal Katona

A Anja Utler nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Lea Mező

A Anja Utler szóló bejegyzés megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon., A Anja Utler szóló információ megnyert nekem egy fogadást, mi kevesebb, hogy jó pontszámot hagyjon.

Tamara Elek

Nagyon hasznosnak és élvezetesnek találtam a Anja Utler talált információkat. Ha egy 'de'-t kellene mondanom, talán az lenne, hogy nem eléggé befogadó a megfogalmazása, de egyébként nagyszerű., A Anja Utler szóló cikk nagyon hasznos és élvezetes., A cikk nagyon hasznos és élvezetes

Benjamin Forgács

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anja Utler, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anja Utler., Ez egy jó cikk a Anja Utler