Anja Stahmann



Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Stahmann-ről van szó. A Anja Stahmann-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Stahmann-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Stahmann-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Stahmann-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Stahmann-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja STAHMANN (született június 30-, 1967-es a Bremerhaven ) egy német politikus ( Bündnis 90 / Die Grünen ). már Szociális szenátor a Freie Hansestadt Bremen óta június 30, 2011 és korábban tagja volt a brémai állampolgárságot 1999 .

életrajz

oktatás és szakma

Stahmann Bremerhavenben ntt fel és ott adta át Abiturt. 1986-tól 1992-ben tanulmányozta a társadalomtudományok , a University of Göttingen és diplomát a szociális gazdaság . Színházpedagógusként és terapeutaként is végzett. 1992-ben ifjúsági oktatási tiszt, majd 1993-ban a Naturfreundejugend Deutschlands ügyvezet igazgatója lett Bréma államban.

1992-ben megalapította az els improvizációs színházi csoportot Bremenben, a Buchtstrasse 14/15 címen, Boris Radivoj színésszel. A rendszeres koncertsorozat mellett a fiatalok számára oktatási színházi ajánlatok is meghonosodtak.

Anja Stahmann ns, két felntt gyermeke van.

politika

Stahmann 1999. június 24. és 2011. június 30. között a brémai parlament tagja volt.

A 17. választási ciklus volt a szóvivje az állampolgárságot a küldöttséget az oktatásban (állami és önkormányzati). Tagja volt

 • Információs és kommunikációs technológiai és médiaügyi bizottság,
 • Tudományos és Kutatási Bizottság,
 • A Nkkel Egyenlség Bizottsága,
 • állami és önkormányzati petíciós bizottság,
 • Jogi Bizottság és
 • A föderalizmus II. Reformjának ideiglenes bizottsági végrehajtása Bréma államban.

Tagja volt a városi és az állami oktatási képviseletnek. Emellett az állami politikai oktatási központ tanácsadó testületében és a Gewoba felügyelbizottságának tagja is volt.

Stahmann a Bündnis 90 / Die Grünen parlamenti csoport parlamenti csoportvezet-helyettese és a csoport oktatáspolitikájának szóvivje volt. A parlamenti csoport médiapolitikai szóvivjeként töltötte be a posztot. 2001 és 2010 között Anja Stahmann a Bündnis 90 / Die Grünen szövetségi média munkacsoportjának hosszú távú szóvivje volt. A ZDF televíziós tanácsának tagjaként vezette az úgynevezett háromlépcss teszt eljárását.

A f politikai érdekek a média és az oktatáspolitika, valamint a befogadás, mint a demokratikus közösség alapja. Több beleszólási jog és fontos a részvétel, különösen a gyermekek és a fiatalok számára. "Az akadályok lebontása az emberek fejében" - mondja Stahmann - ugyanolyan fontos cél, mint az utcakép akadályainak eltávolítása.

Miután újraválasztotta a 18. állampolgárságot, 2011. június 30-án megválasztották a szociális ügyek, a gyermekek, az ifjúság és a nk szenátorává ( Böhrnsen III szenátus ). Így lett a Zöldek els szociális minisztere Németországban. 2015 júliusában és 2019. augusztus volt a nevek szenátor szociális, ifjúsági, ni, az integráció és a sport és 2019 szenátor szociális, ifjúsági, sport és integrációs újra Szociális szenátor választják. a leghosszabb ideig tartó szociális miniszter Németországban.

További tagságok

 • 2008 júliusától 2011 júliusáig Stahmann a ZDF televíziós tanácsának tagja volt, mint az oktatás, a tudomány, a mvészet, a kultúra, a filmipar, a szabadfoglalkozások, a családi munka, a gyermekvédelem, az ifjúsági munka, a Consumer képviselje. védelem és az állatok jóléte.
 • 2010 júniusa óta a Televíziós Tanács alelnöke és a Telemédia Bizottság elnökhelyettese, a Kiterjesztett Elnökség, az Iránymutatások és Koordinációs Bizottság, a Programbizottság, a Programmenedzsment és a Programbizottság fszerkesztje.
 • 20032007 a Bréma Innovációs Ügynökség (BIA) felügyelbizottsága
 • 20072011 a GEWOBA Felügyel Bizottságának tagja
 • 20112015 a Bremen Economic Development Corporation (WfB) felügyelbizottságának tagja
 • 2011 óta a Bremer Heimstiftung kuratóriumának elnöke
 • 2011 óta a Martinshof Mhely Alapítvány kuratóriumának tagja
 • 2015 óta a Bremer Weserstadion GmbH (BWS) felügyelbizottságának tagja
 • A GEWOBA felügyelbizottságának tagja 2019 óta
 • A 2019. és 2020. évi sportminiszterek konferenciájának (SMK) elnöke
 • Az SMK 2021 elnökségének tagja
 • A szövetségi államok integrációs minisztereinek konferenciájának (IntMK) elnöke, 2020/21
 • A Munkaügyi és Szociális Minisztérium (ASMK) 2021. évi konferenciájának elnöke, Kristina Vogt szenátorral együtt
 • A 2023- as Speciális Olimpia Világjátékok kuratóriumi tagja

irodalom

web Linkek

Commons : Anja Stahmann  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. ^ Kommunikáció a ZDF-tl.
 2. http://www.soziales.bremen.de/sixcms/detail.phpgsid=bremen69.c.2445.de

Opiniones de nuestros usuarios

Ivan Barta

Azt hittem, hogy már mindent tudok a Anja Stahmann, de ebben a cikkben rájöttem, hogy néhány általam jónak hitt részlet nem is olyan jó. Köszönöm az információt

Szabolcs Biró

Ezt a bejegyzést a Anja Stahmann-ről pont ezt kerestem.

Kati Erdős

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anja Stahmann-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anja Stahmann-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anja Stahmann itt. Ezért adom neked az öt csillagot