Anja SchillhaneckAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Schillhaneck-ről van szó. A Anja Schillhaneck-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Schillhaneck-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Schillhaneck-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Schillhaneck-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Schillhaneck-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Schillhaneck (született August 12-, 1973-as a Nyugat-Berlin ) egy német politikus ( Bündnis 90 / Die Grünen ). 2006 és 2019 között a berlini képviselház tagja volt .

Élet

Miután 1992-ben befejezte a középiskolát, Schillhaneck a Mszaki Egyetemen , a Humboldt Egyetemen és a Berlini Szabadegyetemen tanult . 2003-ban szakképzett pedagógusként fejezte be tanulmányait . 2004 és 2006 között a berlini képviselház Bündnis 90 / Die Grünen parlamenti csoportjának tudományos és európai ügyekért felels asszisztense volt. 2008 augusztusáig a Berlini TU Szociológiai Intézetének tudományos asszisztense volt a Networks for Women Founders projektben.

Schillhaneck tagja a GEW , a Bildungswerk Alternatív Kommunalpolitik eV és a Digitalcourage .

Ns, lánya és fia van.

politika

Schillhaneck 1995 óta a Zöldek tagja, 2007 és 2016 között a tudományos, egyetemi és technológiai szövetségi munkacsoport szóvivje volt.

2006-ban Schillhaneck beköltözött a berlini képviselházba a Zöldek állami listáján a 9. helyen, parlamenti csoportvezet-helyettes és a tudományos és kutatási parlamenti csoport szóvivje volt, 2008 októberétl pedig ott az európai ügyek szóvivje. Ült a Tudományos és Kutatási Bizottságban, valamint az Európai és Szövetségi Ügyek, Média Bizottságban, Berlin-Brandenburgban, és számos berlini egyetem kurzusainak (alvó) kuratóriumi tagja, valamint a berlini Katolikus Társadalomtudományi Egyetem kuratóriumának tagja.

A 17. törvényhozási idszakra az állami listán az 5. helyen került vissza a parlamentbe. Parlamenti képviselcsoportja a tudomány, a kutatás és a technológia szóvivjévé, valamint az európai és szövetségi ügyek szóvivjévé választotta. 2014 szeptembere óta a sportpolitika szóvivje is.

A képviselház 2011. október 27-i alakuló ülésén a Bündnis 90 / Die Grünen képviselcsoport javaslatára a képviselház alelnökévé választották.

A 2016. szeptember 18-i képviselházi választásokra pártja állami listáján az 5. helyet foglalta el, és közvetlen jelöltként a Tempelhof-Schöneberg 6. választókerületben . A választás az állami listán keresztül történt. A jogalkotási idszak alatt a pénzügyi és tudományos szóviv szerepét vállalta.

2019 májusában bejelentette, hogy b 13 év után személyes okokból 2019. július 31-én lemond a képviselházról. Petra Vandrey , a Zöldek korábbi vezetje a Charlottenburg-Wilmersdorfi Járási Közgylésben vette át Schillhaneck helyett .

Schillhaneck Berlin-Marienfelde-ben él .

web Linkek

Commons : Anja Schillhaneck  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. életrajz. In: anja-schillhaneck.de. Letöltve: 2015. december 13 .
  2. ^ Szövetségi tudományos, egyetemi és technológiai politikai munkacsoport (BAG WHT). (Már nem kapható nálunk.) Archivált az eredeti szóló december 22, 2015 ; megtekintve 2015. december 13-án .
  3. A fül mögött még mindig zöld. In: taz.de. 2006. április 4., Hozzáférés: 2009. március 18 .
  4. Új politikai felszólalókat választottak. 2018. január 19., Hozzáférés: 2019. június 6. (német).
  5. ^ VILÁG: Anja Schillhaneck: A zöld képviselk lemondanak . 2019. május 31. ( welt.de [hozzáférés: 2019. június 6.]).
  6. Dr. Petra Vandrey és Eva Marie Plonske elfogadják megbízatásukat. A berlini képviselház, 2019. július 31, hozzáférés: 2019. július 31 .
  7. Személyes weboldal

Opiniones de nuestros usuarios

Albert Antal

A hozzám hasonlók számára, akik a Anja Schillhaneck keresnek információt, ez egy nagyon jó választás.

Zsuzsanna Veres

Ezt a bejegyzést a Anja Schillhaneck-ről pont ezt kerestem.

Otto Révész

A Anja Schillhaneck szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anja Schillhaneck szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Melitta Csányi

Valami mást kellett találnom a Anja Schillhaneck, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Anja Schillhaneck