Anja MeulenbeltAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Meulenbelt-ről van szó. A Anja Meulenbelt-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Meulenbelt-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Meulenbelt-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Meulenbelt-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Meulenbelt-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Henriette Meulenbelt (született január 6-, 1945-ben az Utrecht ) egy holland feminista író , esszéista és politikus . 2003 júniusától 2011-ig a Szocialista Pártij (Hollandia Szocialista Párt) elnökének , az államfk els tanácsának , a Holland Parlamentnek volt a tagja. A The Shame is Over cím nemzetközi feminista bestseller révén vált ismertté .

Karrier

Meulenbelt Utrechtben született és Amszterdamban tanult .

A Németországban , Anja Meulenbelt lett ismert , mint a feminista . Olyan publikációiban, mint a Feminisme en socialisme (1975) és különösen a De ziekte bestrijden, niet de patient. A szexisme, racisme en klassisme "(németül:" választóvonalak. A szexizmusról, a rasszizmusról és a klasszicizmusról "cím témában) feltárta a szexizmus , a rasszizmus és a klasszicizmus átfedésének kérdését .

Az elmúlt években az Admira Alapítványnál dolgozott , ahol a volt Jugoszláviában ncsoportokat vezetett . Támogatja a Gázai övezet fogyatékkal élket a Stichting Kifaia- val végzett munkájában is . 2008-ban volt a vendég az els Gay Pride in Ankara .

Anja Meulenbelt mintegy harminc könyvet jelentetett meg, amelyeket több nyelvre és szinte mindegyikre lefordítottak németre.

Magán

Meulenbelt fiatal korában feleségül vett egy osztrákot; fiuk, Armin (* 1962) született a házasságból.

2007 januárjában Meulenbelt feleségül vette a palesztin Khaled Abu Zaid-ot, a volt terrorista és a Gázai Nemzeti Rehabilitációs Központ (NFS) alapító igazgatóját , és 2010-ben elváltak.

Mvek (válogatás)

Esszék
Önéletrajz
 • De szégyelli voorbij .
  • Német: A szégyennek vége. Személyes történet . 16. kiadás Frauenoffensive, München 1995, ISBN 3-88104-044-7 (EA München 1976)
Kitaláció
Nem fikció
 • Casablanca. De onmoglijkheden van de heteroseksuele fielde . Van Gennep, Amszterdam, 1991, ISBN 90-6012-646-7 .
  • Német: A férfi és a n közötti szeretet lehetetlenségérl . Rowohlt, Reinbek 1994, ISBN 978-3-499-19591-4 (korábbi cím: Csak egy munkád van - hogy boldoggá tegyél! ),
 • Voor onszelf, Vanuit vrouwen bekeken . FUS, Amszterdam, 1979, ISBN 90-6328-015-7 .
  • Német: Magunknak: test és szexualitás a nk szemszögébl . Ullstein, Frankfurt / M. 1992, ISBN 3-548-34576-X (EA München 1990).
 • Emancipatie en overspel. Ontrouw, intimiteit, modern moederschap, rivalizálás, a férfiak mint öröm tárgyak, mint hallgatók, mint apák a slachtoffers-ben . Van Gennep, Amszterdam, 1993, ISBN 90-6012-896-6 .
  • Német: emancipáció és htlenség. Az intimitásról, htlenségrl és rivalizálásról . Rowohlt, Reinbek 1993, ISBN 3-498-04358-7 .
 • De ziekte bestrijden, niet de patiënt. Túl szexisme, rasszizmus és klasszikus . Van Gennep, Amszterdam, 1986, ISBN 90-6012-644-0 .
  • Német: választóvonalak. A szexizmusról, a rasszizmusról és a klasszicizmusról . Rowohlt, Reinbek 1988, ISBN 978-3-498-04316-2 .

irodalom

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. anjameulenbelt.nl: Khaled Abu Zaid
 2. likud.nl: Mit csinált Anja Meulenbelttel Gázában

Opiniones de nuestros usuarios

Zsofia Kun

Tetszik az oldal, és a Anja Meulenbelt szóló cikk az, amit kerestem

Richard Veres

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Anja Meulenbelt szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Izolda Asztalos

Ezt a bejegyzést a Anja Meulenbelt-ről pont ezt kerestem.