Anja MaierAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Maier-ről van szó. A Anja Maier-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Maier-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Maier-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Maier-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Maier-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Maier (született október 20-, 1965-ös a kelet-berlini ) egy német újságíró és író .

Élet

Anja Maier Kelet -Berlinben ntt fel. képzett, mint a betszed és dolgozott egy könyvkiadó, de esett ki újra a berlini Iskola Advertising and Design . A berlini fal leomlása után a tazba ment, és ott újságíró lett. Többek között hírszerkeszt , riporter és "sonntaz" osztályvezet volt . A fordulatot 1989/1990 -ben tapasztalta meg az Oranienburger Vorstadt -ban, a Strelitzer Strasse egyik sarokházában, mindössze néhány méterre a berlini faltól , frissen elvált els lánya apjától. Maier az ezredfordulóig Prenzlauer Bergben élt, majd a Berlin környéki Oranienburgba költözött . 2012 -tl a taz parlamenti tudósítója volt, fként az Unióért és a Kancelláriáért felels. 2012 és 2018 között Maier tagja volt a szövetségi sajtótájékoztatónak . Három évtizede taz után 2020 végén elhagyta a tazt. 2021 óta parlamenti tudósítója a die-korrespondenten.de-nek, ahol fként a Weser-Kurier-nek tudósít.

Maier gyakran vendég televíziós programok, mint például a sajtó klub , Maybrit Illner , a ZDF reggel magazin , a Deutschlandfunk , a Fakt ist! valamint kerekasztal -beszélgetések a Phoenixben .

2010 Maier megjelent els könyvét, A Pubertistin ket az els személy forma egy anya egy serdül lánya Berlin agglomerációs mondja. korábban dolgozott a témában minden 2-4 hétben 2008 óta az oszlopban Speckgürtel a taz . 2011 -ben vitába kezdett Engedd át, anya vagyok cím könyvével, amelybl a Frankfurter Rundschau szerint Sarrazin vom Prenzlauer Berg lett. Harmadik könyvét, Nagymamaként igazán kedves vagy írta együtt két lánya nagyobbikával, Hanna Maier -vel, aki 1988 -ban született és újságíró is lett.

Vélemények

A pubertás

Uwe Badouin ( Oberhessische Presse ) számára Maier könyve nem útmutató, hanem egyfajta helyzetleírás . Mindenki, aki a pubertás influenza közepén van, olvasás után tudja: nem vagyunk egyedül. Az valami. "

Silke Teschner ( Ärztezeitung ) számára a könyv vicces olvasmány anyáknak és lányoknak, és csodálatosan ironikus és találó volt.

Nicola Bardola ( Börsenblatt ) a könyvet a pubertás ideális bevezetjeként a problémás területre ajánlotta : Maier vicces és pimasz nyelvezete, amely megfelelen érzékeli a problémát, például érzelmi étrendrl beszél, vagy szerepváltást ír le. a lánya sikeresen vállalja az anyai feladatokat. Mintha egy humoros, megható regényt olvasna, a lázadó utódokkal való bánásmód szempontjából fontos alapvet ajánlásokat átmenetileg adják meg, miközben leírják a konfliktus számos területét.

Engedj el, anya vagyok

Mert Reinhard Jellen , Maier le az átalakulás Prenzlauer Berg egy hatalmas játszótér nemes szülk, akik élvezik villásreggeli, latte macchiato és üzlet bioboltok, akik szeretnék, hogy a kar a gyermekek késbbi életében az állandó verseny korán, és vonzza a könyörtelen egoistákat. "

Anna-Maria Kunath ( Potsdam legfrissebb hírei ) könyörtelennek és szatirikusnak találta Maier a berlini Prenzlauer Berg kerület modern anyaságáról szóló leírásait. Maier féktelen öngenerifikációként írja le azt a generációt a divatos városrészekben, ahol csak a médiahamisítók és a macchiato-ivó anyák mondhatják el szavukat, és ahol az autoriterellenes nevelés [...] lehetvé teszi, hogy a gyerekek függ és egocentrikus emberekké váljanak. .

Caroline Bock ( Kölnische Rundschau ) szerint a drága babakocsival ellátott latte macchiato anya kliséje [...] Maier leírása szerint Berlinhez tartozik, mint Harald Juhnke szokta . A gyermekekben gazdag Terhesség-dombon , A kicsik négyéves korukban elmennének jógázni, megtanulnának zongorázni, és a szüleiket határozottan kézben tartanák - ha nem csinálnak valamit a médiával vagy zsarnokolják a tanárt, hogy bio kolbász az iskolai fesztiválon is rácsra teszik.

Tom Riens ( Berliner Morgenpost ) úgy látta Maier néha aprólékos, néha polemikus, néha gyászos könyvét, amely 43 jelenetben van leírva, hogyan változott meg a volt otthon. Maier polarizál a Prenzlauer Berg szülkrl szóló leírásával, amelyek néha polgári utáni hódítók, néha hedonisták , az anyák szexuális anyák vagy marhák, az apák kés fiúk vagy ártatlan részmunkaidk. apák .

Tanja Dückers úgy érezte, hogy Maier a valódi szülség képét rajzolta, és mindenkit gúnyol, aki ettl eltér. "Még akkor is, ha bizonyos dolgok indokoltak", "az a hangnem, amelyben egy" tapasztalt anya "tükröt tart más - ahogy jelenti: butább - anyák zavarják."

Publikációk

web Linkek

Commons : Anja Maier  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. a b Teljes húsgombóc . In: Oranienburger Stadtmagazin . 2012. június / július / augusztus, 8. o.
 2. a b c Anja Maier . In: Sajtóklub . 2019. november 8.
 3. Anja Maier: A játszótér a korlátozott területen . In: taz . 2011. december 27.
 4. Anja Maier: Már messzebb voltunk . In: Süddeutsche Zeitung . 2019. november 7.
 5. Anja Maier . In: Emma .
 6. Igazgatóság . ( Memento 2018. augusztus 29 -tl az Internet Archívumban ) Szövetségi sajtótájékoztató .
 7. Ex-taz menedzser: Anja Maier a fvárosból a Weser-Kurier-nek jelent. In: kress news. 2020. október 12, 2020. október 21 .
 8. Anja Maier kressköpfe - részlet: kress.de. Letöltve: 2021. március 29 .
 9. Thomas Hummel: Sóvárgás a friss fejek után . In: Süddeutsche Zeitung . 2019. november 1.
 10. ^ Sajtószemle Anja Maierrel . In: ZDF reggeli magazin . 2019. július 19.
 11. Christine Heuer: Indokolt -e az elégedetlenség In: Deutschlandfunk . 2019. augusztus 26.
 12. kérdezte Fnix . In: Fnix . 2019. január 30.
 13. kérdezte Fnix . In: Fnix . 2019. május 7.
 14. fnix választási forduló . In: Fnix . 2019. augusztus 31.
 15. Fnix kör: SPD balra, CDU jobbra - koalíció válságban . In: Fnix . 2018. június 5.
 16. Fnix kör: Seehofer kvótája - fordulópont a menekültpolitikában . In: Fnix . 2019. szeptember 16.
 17. Anja Maier , itt: Bastei-Lübbe
 18. Anja Maier: Colume Speckgürtel . In: taz .
 19. Gyermektl terroristáig . In: Main-Echo . 2011. március 10.
 20. Anja Maier . In: Az id .
 21. Carmen Böker: Tejhab mindenütt . In: Frankfurter Rundschau . 2011. december 8.
 22. Ursula März : És te nagymama vagy . In: Az id . 17/2014, 2014. április 16.
 23. Uwe Badouin: A mama kicsomagol a Pubertist -rl . In: Upper Hessian Press . 2017. augusztus 25.
 24. Silke Teschner: Nem akarod, hogy odaadd ket! In: Ärzte Zeitung . 2011. december 16.
 25. Nicola Bardola: idegháború az utódokkal . In: Börsenblatt . 2011. szeptember 28.
 26. Reinhard Jellen : "Engedj át, anya vagyok" . In: telepolis . 2012. április 26.
 27. Anna-Maria Kunath: Engedj át, anya vagyok! Anja Maier bemutatja könyvét a 11 soros kávézóban . In: Potsdam Legfrissebb hírek . 2012. március 7.
 28. Caroline Bock: Nemes szülktl és határozott gyermekektl . In: Kölnische Rundschau . 2011. november 14.
 29. Tom Riens: "Túl sok Gütersloh, túl kevés Berlin" . In: Berliner Morgenpost . 2011. november 2.
 30. Tanja Dückers : Mi olyan rossz a Café Latte -ben In: A világ . 2011. december 14.

Opiniones de nuestros usuarios

Bianka Hegyi

Ez egy jó cikk a Anja Maier_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Dalma Bodor

A Anja Maier szóló bejegyzés nagyon hasznos volt számomra., Köszönöm

Tibor Földi

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anja Maier-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anja Maier-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anja Maier itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Viktor Ferencz

Köszönöm ezt a bejegyzést a Anja Maier, pont erre volt szükségem., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anja Maier, pont erre volt szükségem.