Anja LechnerAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Lechner-ről van szó. A Anja Lechner-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Lechner-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Lechner-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Lechner-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Lechner-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Lechner François Couturier -vel a Stadtkirche Darmstadtban tartott koncertjén 2015. október 11-én.

Anja Lechner , (* 1961 in Kassel ) német klasszikus csellista, aki szintén otthon improvizáció.

Élet

Anja Lechner Neubünsch am Innben ntt fel. Heinrich Schiff tanítványa volt, és Starker Jánosnál tanult Bloomingtonban a Német Nemzeti Akadémiai Alapítvány ösztöndíjával . 1980-ban els díjat nyert az akadémiák és télikertek országos versenyén, és a német Phono Akadémián. 1990-ben megkapta München város támogatói díját. Az ARD 1992-ben készített róla portrét.

Anja Lechner a Rosamunde Quartet alapító tagja , amelyhez 1992-tl 2009-es feloszlatásáig tartozott, és akivel együtt a. a. Felvett mvei Joseph Haydn , Dmitrij Sosztakovics és Tigran Mansurjan . Az ECM felvételei számos nemzetközi kritikát és díjat kaptak.

A leggiero, pesante felvételt Valentin Silvestrov zenéjével 2003-ban Grammy- díjra jelölték .

A 90-es évek eleje óta az argentin bandoneonistával, Dino Saluzzival dolgozik sokféle formációban. 2007- ben megjelent az Ojos Negros duójuk , amelyet 2007 elején egy nagyra értékelt amerikai turnén mutattak be, és a Downbeat magazin 2007-ben az év legjobb CD-jének titulálta . Az Anja Lechner & Dino Saluzzi duóról készült "El Encuentro" cím filmet (Norbert Wiedmer és Enrique Roos rendezésében) elnyerte a 2013. évi német lemezkritikusok díja.

Anja Lechner 2006 óta játszik a Tarkovsky Quartet-ben, François Couturier zongoramvész és zeneszerz , Jean-Marc Larché szaxofonos és Jean-Louis Matinier harmonikamvész mellett . A kvartett 2017-ig három albumot adott ki.

Anja Lechner és François Couturier szintén duóban játszik 2012 óta . Joachim Kronsbein a Der Spiegel cím hírmagazinban a 2014- ben megjelent Moderato Cantabile albumot az év egyik legszokatlanabb albumának minsítette.

Más projekteket valósított meg Patricia Kopatchinskaja , az Amsterdam Sinfonietta, a Tallinni Kamarazenekar, a Reto Bieri, Alekszej Ljubimov , Anna Gourari és Silke Avenhaus társaságában .

Az improvizációs területen Vassilis Tsabropoulos , Maria Pia De Vito , Michele Rabbia , Misha Alperin , Arkady Shilkloper , Peter Ludwig , Sylvie Courvoisier és Mark Feldman mellett dolgozott .

Számos mvet mutatott be, amelyek közül néhányat neki szenteltek. Készítette : Valentin Silvestrov , Tigran Mansurjan, Arvo Pärt , Dino Saluzzi, Tõnu Kõrvits, Zad Moultaka és Günter Bialas .

1993 és 1998 között vendégprofesszor volt a grazi Zenemvészeti Egyetemen .

Anja Lechner Münchenben él és tanít .

Diszkográfia (válogatás)

 • Kultrum , Dino Saluzzi és Rosamunde Quartet, ECM 1998
 • Valentin Silvestrov: leggiero, pesante, ECM 2002
 • Énekek, himnuszok és táncok, Vassilis Tsabropoulos-szal, GI Gurdjieff zenéjével , ECM 2004
 • Nosztalghia - Dal Tarkovszkijnak , Tarkovszkij kvartett, ECM 2006
 • Negros Ojos , Dino Saluzzival, ECM 2007
 • Navidad de los Andes , Dino és Felix Saluzzi, ECM 2011
 • Il Pergolese , Maria Pia De Vito, ECM 2013
 • Tigran Mansurian: kvázi parlando , Patricia Kopatchinskaja , Amszterdam Sinfonietta, Candida Thompson, ECM 2014
 • François Couturier / Anja Lechner Moderato Cantabile , ECM New Series 2367, 2014
 • Tõnu Kõrvits: Tükör , a Tallini Kamarazenekarral és Tõnu Kaljuste, ECM 2016
 • Valentin Silvestrov: Az éj hieroglifái , Agnès Vestermannal , ECM 2017
 • Franz Schubert : Az éjszaka , Pablo Márquezzel, ECM 2018
 • Anja Lechner, François Couturier : Lontano , ECM 2020

web Linkek

Commons : Anja Lechner  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. Klassik-Pop-et stb . Közvetítése a DLF Deutschlandfunk-on 2010. augusztus 14-én
 2. Joachim Kronsbein, Anja Lechner csellista szokatlan albuma , in: Der Spiegel , 43. szám, 2014. október 20., 124f.
 3. Improvizáció öt mentkötéllel a FAZ- ben 2015. február 16-tól, 10. oldal

Opiniones de nuestros usuarios

Dominik Tar

Végre egy cikk a Anja Lechner, ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anja Lechner

Nora Forgács

Nagyon érdekesnek találom, ahogy ez a poszt a Anja Lechner_ íródott, az iskolás éveimre emlékeztet. Milyen szép idő volt, köszönöm, hogy visszavittél hozzájuk.

Martina Kardos

A Anja Lechner szóló információ nagyon érdekes és megbízható, mint a többi cikk, amit eddig olvastam, ami már sok, mert már majdnem egy órája várok a Tinder-randimra, és nem jön, szóval szerintem felültetett. Megragadom az alkalmat, hogy hagyjak néhány csillagot a társaságnak és szarok a kibaszott életemre