Anja Kling



Az internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Kling-ről van szó. A Anja Kling-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Kling-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Kling-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Kling-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Kling-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Kling (született March 22-, 1970-ben a Potsdam ) egy német színészn és hang színészn . 1989 -ben vált ismertté Herrmann Zschoche Zöld esküv cím játékfilmjének fszerepével . Az újraegyesített Németországban a ZDF Hagedorns Daughter sorozatában Helke Hagedorn szerepe jelentette az áttörést.

Élet

Eredete és korai évei

Anja Kling nvérével, a nála öt évvel idsebb Gerit Kling színésznvel ntt fel 1975 óta a Potsdam melletti Wilhelmshorstban . Édesapja a stúdió vezetje a DEFA stúdió dokumentumfilmek bemutatása Babelsberg 2007-ig , az anyja rajztanár és már () ható szer 1994 óta .

Els osztály óta orvos akart lenni . 16 évesen egy évig a berlini balettiskolába járt. Miután a középiskolában 1989-ben a Helmholtz-EOS Potsdamban akart Medicine tanulmány. Nvére, aki gyerekkorában debütált Egon Günther Anlauf cím mvében (1971), azt tanácsolta neki, hogy vegyen részt egy nyílt castingon , amelyet a szívére vett és sikeresen befejezte. Elbb volt elfoglalva, a szerepeket a DEFA produkciók Köszönöm a Flowers (1988, a második kertész), A test és lélek (1988, mint Melanie barátja) és Polizeiruf 110: Amoklauf (1989, mint egy lány) . Végül Herrmann Zschoche- t alakította a DEFA Zöld esküv cím film fszerepére , amelyben a 17 éves gyári munkást, Susanne-t alakítja, aki véletlenül teherbe esik a barátjával, Roberttel ( Marc Lubosch ) töltött éjszaka után. és ikreket szül. 1989 májusában ezzel a filmmel szélesebb közönség számára ismertté vált.

1989 -tl kezdve két évig a Paula lánymagazin házigazdája volt az Elf 99 ifjúsági programban . Saját elmondása szerint kimutatások Kling és húga elmenekült a Bavaria keresztül SSR eltt öt nappal a bukása a berlini fal - a november 4, 1989 .

A fordulás után

A kilencvenes évek elején színészi tanulmányait a berlini Ernst Busch drámaiskolában kezdte , de ismét abbahagyta, mert Helke Hagedorn szerepeket ajánlott fel a ZDF Hagedorns Daughter cím sorozatában . Kling számára ez a szerep volt az áttörés az újraegyesített Németországban. 1995 -ben ez a szerep elhozta neki az Arany Fényképezgépet a Legjobb fiatal színészn kategóriában. Kling kijelentette, hogy késbb magán színészi és beszédleckéket vett. 1996-ban állt elször ötéves húga mellé a kamera elé a tízrészes ZDF Lost in Thailand kalandsorozathoz . Katja mellékszerepét játszotta, míg Gerit Constanze Strauten fszerepét. Mert az vezet szerepet Barbara Greenberg Altamurában a nyolcadik és kilencedik szezonban az olasz televíziós sorozat Polip 8 , megkapta az Arany Nimfa és a Nemzetközi Filmkritikusok díja a Monte Carlo TV Festival 1998 .

Az ezredfordulón Kling a Von Hölle zu Hölle cím német-fehérorosz filmdrámában szerepelt , amelyet 1996-ban mutattak be Fehéroroszországban, a kelcei születés zsidó Helena Golde szerepében , akit férjével, Hendrikkel együtt deportálnak. túléli a koncentrációs táborban töltött tartózkodását. A Johannes Fabrick kétrészes televíziós sorozat Der Seerosenteich , regénye alapján az azonos nev által Christian PFANNENSCHMIDT , járt el, mint a legjobb barátja a divattervez Isabelle Corthen, festik a Natalia Wörner . 2003 elején Lisa Martinek mellett Gerit Raische -ként látták Uwe Janson Hunt for the Flame Man cím krimijében . 2003 októberében játszotta mellett Maja Maranow a Matti Geschonneck a melodráma Kedves nvér, a vezet szerepet a Judith Wlassek, akinek a mellrák. Geschonneck a Die Ärztin cím televíziós filmben (2004 március) egy másik fszereplnek jelölte , ahol Inga Neumann érsebészt alakította, aki magán boldogságot keres, és akit a forvos elléptet, mivel maga is mtétet végezhet. . Ugyanebben az évben volt a filmben (T) rhajó Surprise - 1. idszak , hogy hol vette át a szerepét királyn Metapha egy paródia a Star Wars -Figuren Leia hercegn és Padme Amidala . Szintén 2004 -ben kezdett el játszani Christian Tramitz -szal a Tramitz & Friends cím vígjátéksorozatában, és megkapta a Német Vígjáték Díjat és a Bambit .

A történelmi Sat.1 két részes televíziós sorozatban We Are the People - Love Knows No Borders (2008) a fiatal anya, Katja Schell vezet szerepét vállalta, aki követni akarta a Nyugatra menekült férjét évvel ezeltt, a magyar határon túl, ahol azonban felvettek, és a hohenschönhauseni Stasi elzetes letartóztatásában van börtönben. Az ottani színészi teljesítményéért három díjat kapott: az Arany Kamera (Legjobb színészn), a Bajor Televíziós Díj (A TV -film legjobb színésznje) és a Német Televíziós Díj mint együttes díj . 2009 februárjában a német mozikban Lilli anyjaként látták a Lilli a boszorkány - A sárkány és a varázskönyv cím gyermekfilmben . is leadott Lilli anyja a folytatások Hexe Lilli - Die Reise nach Mandolan (2011) Harald Safeitz és Hexe Lilli menti Christmas (2017) szerint Wolfgang Groos , a boszorkány Lilli által játszott három különböz fiatal színészn.

A címszerepet a kemény nyomozó Hannah Mangold a bncselekmény film Hannah Mangold & Lucy Palm -ban elnyerte a bajor televízió-díjat a Legjobb ni sorozat 2012-ben. 2013 márciusában a film folytatását adták Tot im Walddal . A Thomas Schadt a televíziós dokumentumfilm film a lemondását (2014), vette a szerepét Bettina Wulff, az akkori felesége tizedik német elnök Christian Wulff . A német -osztrák televíziós tragikus vígjáték Chutzpah - Az embereknek Klopsra van szükségük! (2015) a holokauszt -túlél Edek Rotwachs ( Dieter Hallervorden ) lányaként látták .

2015 áprilisában a ZDF új bnügyi filmsorozatot indított Die Wallensteins sugárzási címmel, Bärbel Wallenstein fbiztosként a fszerepben. A Dresden Mord új adáscíme alatt megjelent második epizód után a sorozat 2016 nyarán megsznt a rossz kritikák és a vártnál 4,96 millió néz alatti nézettség miatt.

A Súgó, elcsuktam a tanárom cím gyermekfilmben , amelyet 2015 decemberében mutattak be Sabine Ludwig azonos cím gyerekkönyve alapján , volt a szigorú iskolaigazgató, dr. Schmitt-Gössenwein, akit hüvelykujjnyira zsugorít tizenegy éves problémás tanítványa, Felix, akit Oskar Keymer alakít , az egyik fszerepben látható. A Súgó folytatásban a Szüleim zsugorodtak , 2018 januárjától ismét ezt a szerepet játszotta.

2019 -ben Stefanie -ként látták Jan Georg Schütte improvizációs filmes osztálytalálkozójának egyik f szerepében, egy olyan iskolai osztályról, amely 25 évvel ezeltt fejezte be a középiskolát, és ennyi id után újra találkozni fog. 2019 októbere óta Kling a ZDF Das Quartett bnügyi sorozatának lipcsei gyilkossági bizottságának 14. bizottságának vezetjeként nyomoz . 2020 márciusában Philipp Hochmair mellett Sophia von Szápáry grófnként látták t az ORF és a Netflix Freud cím nyolcrészes osztrák-német-cseh televíziós sorozatának egyik fszerepében .

Ezenkívül a kilencvenes évek közepe óta hangszínészként mködik, beleértve 1997-ig szinkronizálva Meg Ryant , az amerikai színésznt , Anastasia ni fszerepét a névadó rajzfilmben .

Vegyes és privát

2007 -ben Kling önéletrajza megjelent az én kis kiterjesztett családom címmel : 6 felntt, 3 gyermek és sok cselekvés a List Verlagnál. 2020 áprilisában, nvérével, Gerittel együtt kiadta a könyvet, majd cím nélkül , tiszta párbeszéd formájában ... Nem tudtunk ismét egyetérteni: Két nvér, egy történet , amelyben személyes tapasztalatokat és privát történeteket mesélnek magukról.

Együtt a húga, rendszeresen részt vesz a kutyaszán versenyen a balti fények, amelyek elkötelezettek a Welthungerhilfe .

Kling nvérével él Wilhelmshorstban, Potsdam közelében, ahol felntt. Két gyermek, egy fiú és egy lány, húszéves kapcsolatból származnak Jens Solf egységvezetvel. 2012 novemberében Kling bejelentette, hogy és Solf külön élnek. 2018 szeptemberében feleségül vette Oliver Haas filmgyertyatartót a Blankensee -kastélyban , akivel három évvel korábban találkozott film forgatása közben.

Filmográfia (kiválasztás)

mozi

tévé

szinkronizálás

Hangoskönyvek

Önéletrajzok

 • 2007: Kis nagycsaládom: 6 felntt, 3 gyermek és sok akció. List, Berlin 2007, ISBN 978-3471795668
 • 2020: Akkor cím nélkül ... Ismét nem tudtunk megegyezni: két nvér, egy történet. ARISTON, ISBN 978-3424202236

Díjak

1998 -ban, a Festival de Télévision de Monte -Carloban, a La Piovra - Lo scandalo ( Amíg van szeretet ) cím minisorozat nyolcadik évadában , amelyben Kling Barbara Greenberg Altamura szerepét játszotta, mindketten az "Arany nimfa" "és egy Kiváló kritikusok díjjal.

irodalom

 • Az osztatlan ég. Az NDK színészei mesélnek . New Life Berlin kiadó, 2009. ISBN 978-3-355-01764-0
 • Manfred Hobsch , Ralf Krämer, Klaus Rathje: Filmszene D. A 250 legfontosabb fiatal német sztár a moziból és a tévébl. Közremködik: Jonas Demel, Simone Falk, Thomas Gensheimer, Claudia Nitsche, Yvona Sarvan és Harald Tews. Schwarzkopf & Schwarzkopf Verlag GmbH, Berlin 2004, ISBN 3-89602-511-2 , 227. o.

web Linkek

Commons : Anja Kling  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. a b c Anja Kling a Munzinger archívumban ( a cikk eleje szabadon hozzáférhet)
 2. a b c d Jessica Schulte am Hülse: Anja Kling: "Nem akarom az NDK -t" online kiadás Die Welt 2005. szeptember 11 -tl.
 3. a b c d e Anja Kling. In: prizma . Letöltve: 2021. március 22 .
 4. a b "Mi vagyunk a nép - a szerelem nem ismer határokat": Anja Kling gyermekként menekült át a határon. In: RP Online 2008. október 6 -tól. Hozzáférés: 2020. március 9.
 5. Doris Banuscher: A világ emberei. Anja Klings szerelmi nyilatkozata Hamburgnak. A berliniek együtt állnak Maja Maranow -val az "Elször álmodsz, aztán meghalsz" cím filmért a ZDF kamera eltt ( mementó 2019. április 12 -tl az Internet Archívumban ) In: Die Welt , 2002. szeptember 3.
 6. Anja Kling ügynökség profilja vita -val. Letöltve: 2020. március 9.
 7. Manuel Weis: A ZDF véget vet a "Dresden Mord" -nak In: quotemeter.de 2018. február 14 -tl. Letöltve: 2020. március 9.
 8. Újdonság a moziban: Segítség, lecsökkentem a tanárom. In: Nordkurier 2015. december 16 -tól. Letöltve: 2020. március 9.
 9. Sebastian Loskant: Újdonság a moziban: "Segítség, összehúztam a tanárom" In: nord24.de , 2015. december 18., Hozzáférés : 2020. március 9.
 10. Családi vígjáték: "Segítség, szkítettem a szüleimet" In: Focus Online 2018. január 13 -tól. Letöltve: 2020. március 9.
 11. Osztálytalálkozó: A színészek és szerepeik In: Das Erste , 2019. március 6 -tól. Letöltve: 2020. március 21.
 12. ^ "Osztálytalálkozó" az ARD -n: Impro film Anja Klinggel . In: Hamburger Abendblatt , 2019. március 6. Letöltve: 2020. március 21.
 13. ^ "A kvartett": Új ZDF szombati krimi Anja Klinggel . Arany fényképezgép. Letöltve: 2019. október 19.
 14. A kvartett megoldja az els esetet - a kezdet nem túl inspiráló . A tévé áttekintése. In: Berliner Morgenpost , október 12, 2019. Letöltve: 2019. október 19.
 15. Sorozatok az ORF -tl és a Netflix -tl: The Sorrows of Young Freud In: Süddeutsche Zeitung , 2020. március 13 -tól. Letöltve: 2020. március 21.
 16. Irodalom a kis nagycsaládomból és arról: 6 felntt, 3 gyermek és sok akció a Német Nemzeti Könyvtár katalógusában
 17. Baltic Lights verseny TV hírességekkel és 500 szán kutyával In: welt.de 2020. február 26 -án. Hozzáférés 2020. március 21 -én.
 18. Anja Kling idt szakít a kapcsolatukból. In: RP Online 2012. november 9 -tl. Letöltve: 2020. március 9.
 19. Röd Ildiko: Anja Kling színészn igent mondott. In: maz-online.de . 2018. szeptember 27, megtekintve 2020. március 9 .

Opiniones de nuestros usuarios

Vera Király

Ezt a bejegyzést a Anja Kling-ről pont ezt kerestem.

Sandor Nemes

Ez egy jó cikk a Anja Kling_. A szükséges információkat adja meg, túlzások nélkül

Andrea Lukács

Valami mást kellett találnom a Anja Kling, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Anja Kling