Anja KarliczekAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Karliczek-ről van szó. A Anja Karliczek-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Karliczek-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Karliczek-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Karliczek-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Karliczek-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Karliczek aláírása

Anja Maria-Antonia Karliczek (szül. Kerssen ; 1971. április 29- én született Ibbenbürenben ) német CDU- politikus. 2018. március 14 -tl a szövetségi oktatási és kutatási miniszter (BMBF) a Merkel IV kabinetben . A 2013 -as és 2017 -es szövetségi választásokon Karliczek nyerte el a közvetlen mandátumot a Steinfurt III .

Élet

Anja Karliczek két testvérével ntt fel Brochterbeckben , ahol családja 1902 óta vezet egy szállodát.

Miután 1990-ben elvégezte a középiskolát, kétéves tanoncot végzett banktisztviselként Osnabrückben , ahol alkalmazottként vették fel. 1993-tól szállodai szakemberképzést végzett, majd a családi tulajdonban lév szállodaiparban oktatói képesítést szerzett. 1994 -tl menedzserként dolgozott a testvérei által üzemeltetett szállodában.

Karliczek 1995 óta házas Lothar Karliczek pilótával. A párnak három gyermeke van, és a Brockterbeck kerületben él Tecklenburgban . Karliczek római katolikus .

2003-tól Karliczek elkészült egy részids az üzleti adminisztráció , a távolsága University in Hagen , amit 2008-ban fejezdik egy fokozatot üzleti adminisztráció.

A helyi politika mellett Karliczek 2005-ig független volt a brochterbecki Szent Péter és Pál katolikus egyházközségben, többek között a határozott katekézisben és az Ibbenbürener Goethe Gimnáziumban az osztálylátogatás vezetjeként .

politika

Anja Karliczek, MdL Wilfried Grunendahl (balra) és Markus Pieper európai parlamenti képvisel 2013 -as szövetségi választási kampányuk során, a Mettingen -fiók által szervezett CDU -rendezvényen.

Helyi politika és tiszteletbeli tisztségek

Anja Karliczek 1998 -ban csatlakozott a CDU -hoz a Junge Unionon keresztül . 2004 óta tagja Tecklenburg város tanácsának . Els ciklusában vezette a Családügyi, Idsügyi és Szociális Bizottságot. 2004 és 2010 között vezette a Volkshochschul-Zweckverband Lengerich közgylését . Miután 2009-ben újraválasztották, kezdetben a CDU parlamenti képviselcsoportjának alelnöke volt, mieltt 2011-ben megválasztották a képviselcsoport elnökévé. Ezt a tisztséget 2014 végéig lemondásáig töltötte be. 2011 eleje óta Wilfried Grunendahl utódja , a Tecklenburg CDU városi szövetség elnöke.

Bundestag

A Steinfurt III -as választókerületben a 2013 -as szövetségi választásokon való kandidálás során Anja Karliczek 2012 végén két másik jelölt ellen gyzött. A kampány során a gazdaság- és közép- és családpolitikára helyezte a hangsúlyt, és a munka és a magánélet egyensúlyának javítására , valamint az anyai nyugdíjra szólított fel . A 2013 -as szövetségi választásokon Karliczek az els szavazatok 47,9 százalékát kapta, és elnyerte a közvetlen mandátumot.

A 2017. január Anja Karliczek választották országgylési ügyvezet igazgatója , sikerül Michaela Noll , akit beválasztottak alelnöke a német Bundestag .

A 2017 -es szövetségi választásokon Karliczek ismét a CDU -ban indult választókerületében, és az els szavazatok 44,77% -ával elnyerte a közvetlen mandátumot.

Szövetségi miniszter és kritika

2018 márciusában Anja Karliczeket nevezték ki szövetségi oktatási és kutatási miniszterré a Merkel IV kabinetben. A Der Spiegel és más médiák azt gyanítják, hogy azért kapta a hivatalt, "mert n és katolikus - és Észak -Rajna -Vesztfáliából származik". Saját bevallása szerint a témában való járatlanságára - addig Karliczek fként a pénzpolitika kérdéseivel foglalkozott - úgy akart válaszolni, hogy a megfelel kérdéseket tette fel.

2018 júniusában a Spektrum der Wissenschaft magazinnak adott interjúban kritizálták Karliczek nyilatkozatát, miszerint a Prisma cím újság Micsoda algoritmus Cikke szerint hasznos, mert sok kutató és tudós folyamatosan használja a kifejezéseket amelyekrl nem tudják elképzelni, hogy mások számára nem mindennapi élet. A többiek pedig gyakran nem is merik megkérdezni. Ezt néha úgy értették, mintha csak a cikk elolvasása után értette volna meg, milyen algoritmusok.

Karliczek több ellentmondásos kijelentéssel váltott ki vitát 2018 novemberében. A msorszolgáltató n-tv-nek adott interjújában például bírálta azt a módot, ahogyan Németországban megszületett az azonos nemek házasságának bevezetésérl szóló döntés, és elmagyarázta, hogy szükség van egy hosszú távú tanulmányra a homoszexuális párkapcsolatban él gyermekek fejldésérl. . Izgalmas kutatási kérdés, hogy valóban hosszú távon vitassuk meg ezt a témát. Ez az igény ers kritikát váltott ki, mivel ezek a tanulmányok már régóta rendelkezésre állnak nagy mennyiségben.

Bvíteni a mobil rádiós szabvány 5G Karliczek mondta a FAZ , hogy 5G nem szükséges minden egyes tej kancsó, és kijelentette: Meg kell most már csak egyszer alap 4G . Erre volt többek között a német Gazdaszövetség a Julia Klöckner szövetségi mezgazdasági miniszter és késbb a CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer, valamint Dorothee Bär (CSU) digitális államminiszter bírálta.

A Hochschulrektorenkonferenz (HRK) kritizálta Karliczek azon terveit, hogy új megnevezéseket vezet be a szakmai képesítésekhez professzionális szakember, professzionális agglegény és hivatásos mester címmel. Peter-André Alt , a HRK elnöke szerint fennáll annak a veszélye, hogy ezeket a kifejezéseket összetévesztik az egyetemi diplomákkal . Az érettségi megjelöléseknek átláthatónak és egyértelmnek kell lenniük, és nem vezethetnek zrzavarhoz.

2019 februárjában a Der Spiegelnek adott interjújában azt válaszolta, hogy az egykulcsos lakhatási támogatás 250-rl 325 euróra történ emelése a BAföG számára olyan városokban, mint Hamburg, Köln vagy München, aligha lesz elegend egy szobához: nem kell a legdrágább városokba menni. "

Karliczek azt mondta, hogy minden technológiai fejldést a keresztény emberkép mögé kell sorolni.

2019 júniusában az általa vezetett szövetségi minisztérium úgy döntött, hogy 500 millió euróval finanszíroz egy münsteri akkumulátorfejlesztési kutatóközpontot. Karliczeket azzal vádolták, hogy azért választotta Münstert, mert a város Ibbenbüren választókörzetének közvetlen közelében van. A Szövetségi Számvevszék bírálja azt a tényt, hogy "az eljárás során [...] Észak-Rajna-Vesztfália államot többször is ellátták olyan lényeges információkkal, amelyeket csak jóval késbb bocsátottak a többi kérelmez rendelkezésére".

A 2020 -as koronavírus -járvány idején Karliczek bírálatot kapott azért, mert ellenzik a diákhitel -Öffnung által kiadott diákhiteleket azoknak a diákoknak, akiknek a részmunkaids állása a járvány miatt megsznt. Az Állandó Konferenciának küldött levelében azzal indokolta elutasítását, hogy az ehhez szükséges parlamenti jogalkotási folyamat túl sokáig tart. Nincs erre idd. Kai Gehring zöld politikus megjegyezte: "Karliczek olyan diákokat akar látni, akik anyagilag az életük végén járnak a korona miatt."

2020 szén a Szövetségi Számvevszék kimondta, hogy az adófizetk pénzének milliárdjaival visszaéltek többek között az egyetemeken. Ezenkívül Karliczek alatt a BMBF nem szabályozta a felelsségi és visszafizetési kötelezettségeket az egyetemi paktumban. A BMBF egy kis megkeresésre adott válasza szerint az egyetemi paktum utódja, a tanulmányok és oktatás megersítésére vonatkozó jövbeni szerzdés nem tartalmaz ilyen szabályozást. Karliczeket ezért kritizálták.

2021 májusában, a BMBF "Karliczek találkozik ..." cím sorozatának keretében a diákokkal folytatott beszélgetés során Karliczeket kritizálták a járvány idején az egyetemekkel folytatott kapcsolataik miatt. A résztvev diákok többek között azzal vádolták a minisztert, hogy szándékosan figyelmen kívül hagyta az ország egyetemein kialakult helyzetet, és nem vette komolyan a hallgatók igényeit. Karliczek kijelentette, hogy az egyetemek elhitették velük, hogy a digitális tanítás zökkenmentesen megy.

2021 júniusában több ezer egyetemi alkalmazott kritizálta a német egyetemek munkakörülményeit, különösen a tudományi szerzdésrl szóló törvényt és a határozott idej szerzdések magas arányát a Twitter #IchbinHanna hashtag alatt, valamint az újságok megjegyzéseiben és interjúiban . Karliczek és a BMBF azért foglalkoztak a kritikával, mert honlapjukon magyarázó videót tettek közzé, amely a fiktív Hanna biológus segítségével magyarázta a törvényhez kapcsolódó tudományos alkalmazottak munkakörülményeit. Különösen azt a kijelentést kritizálták, hogy az állandó alkalmazottak "az egyetemi rendszer eltömdésével" fenyegetznek. Wolf-Dieter Lukas államtitkár ezután ismertette a BMBF álláspontját. A Bundestagban a Die Linke képviselcsoport által igényelt , a tudományos munkakörülmények témájában folytatott vitában a baloldal, az SPD, a Zöldek és az FDP szóvivi bírálták az egyetemek bizonytalan munkakörülményeit és a BMBF politikáját. Nicole Gohlke (Die Linke) kritizálta a nem professzionális tudományos alkalmazottak "nyomorúságos körülményeit", akiknek az idkorlátjait "kivágták", mint az innovációt. Karliczek kijelentése, miszerint a tudományos ideiglenes szerzdésrl szóló törvényt nem lehetett értékelni az eredetileg tervezett határidn belül, mert "jelenleg egyáltalán nem történik semmi az egyetemeken" a koronavírus -járvány miatt, további kritikákat váltott ki számos kommentel részérl, akik ezt a helyzet romlásának tekintették. a tudományos alkalmazottak munkája bizonyos körülmények között a járvány.

Tagságok

 • A CDU Tecklenburg városi egyesületi elnöke
 • Tecklenburg városi tanácsának tagja

web Linkek

Commons : Anja Karliczek  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. a b c d e Anja Karliczek önéletrajza a honlapján ; A teljes névrl 2013. szeptember 21 -én lekérve,
  lásd a különszámot: A 18. német Bundestag 2013 -as választási jelöltek . Információk a Szövetségi Visszatér Tisztviseltl, Wiesbaden 2013, 93. és 201. oldal ( PDF ( Memento 2013. szeptember 21 -tl az Internet Archívumban ))
 2. sueddeutsche.de 2018. február 26 .: Karliczek kinevezése jelzés - de rossz ( megjegyzés )
 3. Irja Most: Karliczek nyer a Steinfurt III . Liveticker ( Memento 2013. szeptember 27-tl az Internet Archívumban ) az ivz-aktuell.de oldalról ( Ibbenbürener Volkszeitung ) 2013. szeptember 22-tl (regisztráció szükséges ); Letöltve: 2013. szeptember 22 -én
  A Steinfurt III -as választókerületben a 2017 -es Bundestag -választás elzetes eredményei - els szavazatok , letöltve 2017. szeptember 24 -én a Kreis-steinfurt.de oldalon
 4. a b Profil a CDU Tecklenburg városi egyesületnél ; Letöltve: 2013. szeptember 21
 5. a b Választás 2013: Anja Karliczek, aki Ibbenburgban született, a Bundestagba akar menni, Peter Henrichmann interjúja Anja Karliczekkel. In: Ibbenbürener Volkszeitung , 2013. január 27 -i online verzió (regisztráció szükséges ) videóval a helyi televízió mazzTV -jén ; Letöltve: 2013. szeptember 22
 6. NN (sajtóközlemény): Jelenleg tárgyalt témák . In: Westfälische Nachrichten , online változat ( Memento 2013. szeptember 28 -tól az Internet Archívumban ) 2003. március 25 -tl a Westline helyi archívumában; Letöltve: 2013. szeptember 22
 7. NN: Goethe nemet mond a kötött egész napos iskolára . In: Ibbenbürener Volkszeitung , online változat ( Memento 2013. szeptember 28 -tól az Internet Archívumban ) 2008. szeptember 26 -tól a Westline helyi archívumában; Letöltve: 2013. szeptember 22
 8. NN (sajtóközlemény): Reiner Deutsch veszi át a széket . In: Westfälische Nachrichten , online változat ( Memento 2013. szeptember 28 -tól az Internet Archívumban ) 2010. január 14 -tl; Letöltve: 2013. szeptember 22
 9. ^ NN (sajtóközlemény): Anja Karliczek vezeti a CDU parlamenti képviselcsoportját . In: Westfälische Nachrichten , online változat február 27-ei, 2011; Letöltve: 2013. szeptember 22
 10. www.cdu-tecklenburg.de - A CDU képviselcsoportja Egbert Friedrich -t választja a képviselcsoport új elnökévé. Letöltve: 2017. augusztus 19 .
 11. ^ Anja Karliczek az új elnöke a CDU-Stadtverband Tecklenburg , jelentés a CDU-Stadtverband Tecklenburg re január 19, 2011; Letöltve: 2013. szeptember 22
 12. Achim Giersberg: Szk vezetés Anja Karliczek számára. A CDU a Bundestag jelöltjét választja Steinfurt III . In: Westfälische Nachrichten , 2012. december 10, online verzió , 2012. december 9 .; Letöltve: 2013. szeptember 22
 13. Karliczek politikai hangsúlya a weboldalán ; Letöltve: 2013. szeptember 22
 14. ^ NN (sajtóközlemény): Választási kampány - Anja Karliczek jelölt: Az anya nyugdíja és oktatása . In: Westfälische Nachrichten , online változat 2013. július 25 -tl; Letöltve: 2013. szeptember 22
 15. A 2013 -as szövetségi választások választókerületi eredményei, 128. számú választókerület
 16. ^ Karliczek a CDU / CSU parlamenti csoport új parlamenti ügyvezet igazgatója . In: Politika és kommunikáció . 2017. január 27. ( politik-kommunikation.de [letöltve: 2017. július 26.]).
 17. Ruth Jacobus: Anja Karliczek Berlinben akar maradni. In: Westfälische Nachrichten. 2016. augusztus 18. Letöltve: 2017. július 26 . A 2017 -es Bundestag -választás elzetes eredménye a Steinfurt III. Választókerületben - els szavazatok , hozzáférés 2017. szeptember 24 -én atkreis-steinfurt.de
 18. ^ Életrajz a német Bundestagban. German Bundestag , hozzáférés: 2018. március 26 .
 19. Verena Töpper: Anja Karliczek: "Az én oktatási utam olyan, amilyen". Der Spiegel , 2018. március 9, hozzáférve 2021. április 13 -án .
 20. Thomas Görger: Interjú Anja Karliczekkel, a CDU -val. Westdeutscher Rundfunk, 2018. február 26., hozzáférés 2018. szeptember 18 -án .
 21. Ismeri ezt a» Prismat «, ezt az újságkiegészítést A mi házunkban van, és nemrég olvastam egy cikket, címe: Mi az algoritmus Ezt hasznosnak találtam. Sok kutató és tudós folyamatosan olyan kifejezéseket használ, amelyeket elképzelni sem tud, és amelyek nem mindennapi élet mások számára. És a többiek gyakran nem mernek kérdezni. From »Ez idegesít, hogy egy nap több mint gyorsan« (Interjú Spektrum.de származó június 11, 2018), elérhet december 15-én, 2018.
  szövetségi oktatási miniszter Anja Karliczek irritálja az egyetemeket . In: Der Tagesspiegel , 2018. július 20., hozzáférés 2018. december 15 -én
 22. Miért kell Anja Karliczeknek ennyi kritikát fogadnia jelenleg . In: Südwestpresse, 2018. november 23., hozzáférés 2018. december 15
 23. Klamroth ellentámadása: Karliczek a melegházasságban él gyermekekrl szóló tanulmányért In: n-tv , 2018. november 20.
 24. Karliczek a melegházasságban él gyermekekrl szóló tanulmányhoz. n-tv , letöltve: 2018. november 22 . Karliczek oktatási miniszter borzalmat okoz a "házasság mindenkiért" kijelentésekkel. Focus Online , hozzáférés 2018. november 22 . Karliczek kritikája a házasságról szóló nyilatkozatok miatt mindenkinek In: Der Tagesspiegel , 2018. november 22., hozzáférés 2018. december 15 -én

 25. Szupergyors mobil kommunikáció: "5G nem szükséges minden tejeskannához" In: Frankfurter Allgemeine Zeitung , 2018. november 21.
 26. TKG | Az Unió és az SPD a törvény szerint a nemzeti barangolást szolgálja . In: golem.de , 2018. november 23., 2018. december 15 -én hozzáférve
  5G nem minden tejeskanna Althusmann ellentmond Karliczeknek . In: Neue Osnabrücker Zeitung , 2018. november 25., hozzáférés 2018. december 15 -én
  "Még nem érkezett meg 2018 -ban". Karliczek oktatási minisztert továbbra is bírálják. Spiegel Online , 2018. november 25, 2018. december 15 .
 27. "Szakmester" - Az egyetemek nem így gondolják . In: Die Welt , 2018. november 18., 2018. december 15 -én hozzáférve
  Karliczek tervezett képzési reformjának kritikája. (Online már nem elérhet.) Deutschlandfunk , 2018. november 18., archiválva az eredetibl 2018. november 25 -én ; megtekintve: 2018. december 15 . Most jön a hentesmester . In: Frankfurter Allgemeine Zeitung , 2018. november 20., hozzáférés 2018. december 15 -én
 28. Armin Himmelrath: Anja Karliczek oktatási miniszter: A láthatatlan. Der Spiegel, 2019. február 12, hozzáférés: 2019. március 19 .
 29. ^ Anja Karliczek szövetségi oktatási és kutatási miniszter beszéde. Letöltve: 2019. május 3 .
 30. Karliczek állítólag figyelmen kívül hagyta a szakérti véleményt. Süddeutsche Zeitung, hozzáférés: 2019. július 20 .
 31. ^ Josephine Andreoli: Akkumulátor ügy: Hogyan került egy 500 millió eurós kutatási projekt Anja Karliczek kutatási miniszter otthonába | Parliamentwatch.de. Parliamentary Watch , 2020. szeptember 22, hozzáférés: 2020. szeptember 26 .
 32. Pénz nélküli diákok: oktatási miniszter a diákhitel megnyitása ellen. In: Bonner Generalanzeiger. 2020. április 17, 2020. április 20 .
 33. Egyetemi paktum : Anja Karliczek nem akarja szigorúbban ellenrizni a milliárdos kiadásokat. In: Der Spiegel. Letöltve: 2021. január 28 .
 34. ^ "Karliczek találkozik ..." - diákok. BMBF , hozzáférés 2021. május 12 -én .
 35. Ulrike Wagener: Idkorlát - normális állapot az egyetemen. Új Németország , 2021. július 6 -án .
 36. ^ Bizonytalan munkakörülmények a tudományban. Deutsche Welle, 2021. június 25., hozzáférés 2021. július 6 -án .
 37. #IchbinHanna - a BMBF válasza a közösségi hálózatokban folytatott vitára. BMBF, hozzáférés 2021. július 6 -án .
 38. ^ Sandra Schmid: Német Bundestag - vita az egyetemek bizonytalan munkakörülményeirl. Német Bundestag, hozzáférés 2021. július 6 -án .
 39. Hogy Hanna maradhasson. A napi tükör , hozzáférhet 2021. július 6 -án .

Opiniones de nuestros usuarios

Lili Szanyi

Helyes. Megadja a szükséges információkat a Anja Karliczek., Helyes

Martin ádám

Nagy felfedezés ez a cikk a Anja Karliczek és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Anja Karliczek és az egész oldal

Eszter Halász

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anja Karliczek., Azt hittem, már mindent tudok a Anja Karliczek., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anja Karliczek.

Eliza Simon

A Anja Karliczek nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van