Anja KampeAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Kampe-ről van szó. A Anja Kampe-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Kampe-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Kampe-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Kampe-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Kampe-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Kampe (* a Zella-Mehlis , Suhl-Land kerületben , GDR ) egy német-olasz operaénekes (drámai szoprán ).

Élet

Anja Kampe véletlenül került operajátékba. Valójában a gitárt szerette volna megtanulni, de nem volt hol tanulni: "Az els énektanárom véletlenül hallotta énekelni, és megkérdezte, megpróbálkozom-e énektanítással." A középiskola befejezéséig szülvárosában maradt, és nála tanult. els zenetanár Hannelore Schlegelmilch. Ezután éneket tanult a drezdai Carl Maria von Weber Zeneakadémián . Röviddel a fal leomlása eltt még az NDK-ban élve feleségül ment egy olaszhoz, és Torinóba költözött , ahol a konzervatóriumban fejezte be tanulmányait. Anja Kampe Gretel szerepében debütált a torinói Teatro Regio-ban a Hansel und Gretel cím operában 1991-ben . Számos versenyt nyert, köztük a Giovanni Battista Viotti von Vercelli Nemzetközi Zenei Versenyt és a harmadik nemzetközi Wagner Voices versenyt Saarbrückenben .

Számos eljutás vitte a szopránt Olaszország, Franciaország, Izrael, Spanyolország, Németország, Ausztria, Belgium, az Egyesült Államok, Anglia, Japán és Hollandia nagy zenei színpadára. 2002 nyarán debütált a Bayreuth Fesztiválon Freia- ként Rheingoldban és Gerhilde szerepében a Die Walküre-ben . 2013 és 2015 között a Sieglinde-t énekelte Bayreuthban Kirill Petrenko zenei irányításával. Vele együtt énekelte Isolde-t a Ruhrtriennale 2011-en, olyan szerepben, amelyben korábban debütált a Glyndebourne Fesztiválon. Sikereit ünnepelte a bajor Állami Operaházban , ahol 2006-ban debütált Zentaként a Fliegende Holländerben, majd Ariadne szerepében az Ariadne auf Naxos-ban és Leonore- ként a Fidelio-ban , Sieglinde-ként a Wagner Walküre-ben vagy Katharina-ban Lady Macbeth von Mzenskben. Leonore-ként debütált 2014. december 7-én, a Scala szezonnyitóján Daniel Barenboim vezetésével, akivel a berlini Állami Operaház Tosca és Parsifal cím új produkciójában is hallható volt. A salzburgi húsvéti fesztiválon 2016-ban Christian Thielemann irányításával debütált Brünnhilde néven Wagner Walküre-jében. 2020-ban debütált a New York-i Metropolitan Operában , mint Senta a The Flying Dutchman-ben . További sikerei voltak a londoni Covent Garden operaházakban és a Bécsi Állami Operaházban .

Anja Kampe, akit eladásával egyformán ünnepelnek, az operaszínház legfontosabb rendezivel dolgozik, köztük Harry Kupferrel, Calixt Bieto-val és Dimitri Tcherniakovval.

Nemzetközi színpadi jelenléte mellett Anja Kampe liederként és koncerténekesként dolgozik. Mint ilyen, együtt dolgozott többek között Philippe Jordannal, Daniel Hardinggal , James Conlonnal , Mark Elderrel .

2018 januárjában Anja Kampét "bajor kamaraénekesnek" nevezték el.

Repertoár (válogatás)

Diszkográfia

  • Leone Sinigalia: Dalok és romantika. Kiadó: Stradivari (2007)
  • Wagner: Részletek a Parsifaltól, a repül hollandtól, a nürnbergi és trisztáni mesteremberektl és az Isolde-tól. Kiadó: Hallé (2007)
  • Beethoven: Fidelio. Kiadó: Glyndebourne (2009)

web Linkek

Commons : Anja Kampe  - Képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

  1. Csak ez az egyetlen hangszerem van. ( Az eredeti emléke 2014. szeptember 4-tl az Internet Archívumban ) Információ: Az archív linket automatikusan beillesztették, és még nem ellenrizték. Kérjük, ellenrizze az eredeti és az archív linket az utasításoknak megfelelen, majd távolítsa el ezt az értesítést. Interjú 2008. márciusában az Online Merkerben, hozzáférés: 2014. december 7. @ 1@ 2Sablon: Webachiv / IABot / www.der-neue-merker.eu
  2. Jürgen Otten: "Nem érdekel a tiszta hang", Opernwelt 2009 májusától, 20. o.
  3. Erich Honecker a falon. Merkur-online 2009. április 26-án, hozzáférés 2014. december 7-én.
  4. Stáblista a Die Walküre premierjére 2013. július 27-én a Bayerischer Rundfunk ( Memento 2015. szeptember 24-tl az Internetes Archívum ) oldalain .
  5. Volkmar Fischer beszélgetésben Anja Kampe-val. Podcast 2010. december 21-tl a podcast.de oldalon (a hang már nem érhet el).
  6. Nagy tisztelet a szopránnak. In: BR-Klassik , 2018. január 22., hozzáférés: 2018. február 27.

Opiniones de nuestros usuarios

Cintia Csányi

Apukám kihívott, hogy a házi feladatomat a Wikipédia használata nélkül csináljam meg, mondtam neki, hogy sok más oldal keresésével is meg tudom csinálni. Szerencsémre rátaláltam erre a honlapra, és ez a cikk a Anja Kampe-ról segített befejezni a házi feladatomat. Már majdnem kísértésbe estem, hogy belépjek a Wikipédiára, mert nem találtam semmit a Anja Kampe-ről, de szerencsére itt találtam, mert akkor apám megnézte a böngészési előzményeket, hogy hol jártam. El tudod képzelni, ha bekerülnék a Wikipédiára? Szerencsére megtaláltam ezt a weboldalt és a cikket a Anja Kampe itt. Ezért adom neked az öt csillagot

Richard Bakó

Nagyszerű poszt a Anja Kampe., Nagyszerű poszt a Anja Kampe.

Angela Csapó

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anja Kampe., Azt hittem, már mindent tudok a Anja Kampe., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anja Kampe.