Anja HeussAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Heuss-ről van szó. A Anja Heuss-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Heuss-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Heuss-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Heuss-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Heuss-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Heuss (született March 3, 1964-ben a Baden-Baden ) német történész . Többek között a nácik által kifosztott mvészet témájával foglalkozik .

Élet

Heuss németül, filozófiát és filmet tanult Frankfurt am Mainban. 1992 -tl ideiglenesen a Zsidó Követelmények Konferenciájának dolgozott . 1997-ben végzett kutatásokat mtárgyak, amelyeket elkoboztak a szovjet kormány után októberi forradalom , elárverezik a Sztálin kormány berlini aukciós házak a közép-1920-as, és amelynek jóvátételként a kisajátított tulajdonosokra elutasította a Court of Appeal . 1998 -ban volt az els kutató, aki bemutatta a Reichi Kulturális Kamara hatását a német mkereskedelem árianizálódására .

Heuss 1999 -ben a frankfurti egyetemen dolgozott a Franciaországban és a Szovjetunióban él nácik mvészetérl és kulturális rablásáról szóló dolgozatával dr. phil. PhD . Részt vett a Svájc Független Szakérti Bizottság Bergier -jelentésében - II . Világháború .

2001 és 2006 között történészként és származási kutatóként dolgozott az Oberfinanzdirektion Berlinben, és többek között felels volt a Hitler és Göring gyjteményeibl származó , jelenleg szövetségi tulajdonban lév malkotásokért . Heuss 2005/2006 -ban vendégtudós volt a Bielefeldi Egyetemen, és 2009 és 2014 között a Württembergisches Landesmuseumban és a Staatsgalerie Stuttgartban végzett származási kutatásban .

Bettípusok

 • Sztálin aukciói Berlinben . In: Sedimente 2 , Mitteilungen zur Geschichte des Kunsthandels, Bonn, 1997, 8594.
 • A Birodalmi Kulturális Kamara és a mvészeti kereskedelem ellenrzése a Harmadik Birodalomban . In: Sedimente 3 , Mitteilungen zur Geschichte des Kunsthandels, Bonn, 1998, 4962.
 • Mvészeti és kulturális javak lopása. Összehasonlító tanulmány a náci megszálláspolitikáról Franciaországban és a Szovjetunióban. Winter, Heidelberg 2000, ISBN 3-8253-0994-0 ( értekezés is , University of Frankfurt am Main 1999).
 • Esther Tisa Francinivel és Georg Kreissel : Fluchtgut - Raubgut. A kulturális javak Svájcban és Svájcon keresztül történ átadása 19331945 és a restitúció kérdése (=  Svájc Független Szakérti Bizottságának kiadványai - Második világháború , 1. kötet). Chronos, Zürich 2001, ISBN 3-0340-0601-2 .
 • A származás története . In: Maria Eichhorn: Restitution Policy. A restitúció politikája , szerk. a Städtische Galerie im Lenbachhaus kiállítási katalógusából, München 2003.
 • A Max Silberberg Gyjtemény Breslauban . In: Andrea Pophanken, Felix Billeter: Modernizmus és gyjti. Francia mvészet német magántulajdonban a Birodalomtól a Weimari Köztársaságig . Akademie-Verlag, Berlin 2001, ISBN 3-05-003546-3 , 311-325.
 • A Tintoretto: elszigetelt eset . In: Horst Keßler: Karl Haberstock . Vitatott mkeresked és mecénás . Szerk .: Christof Trepesch, közremködik Anja Heuss, Ute Haug és Christof Trepesch. Deutscher Kunstverlag, München / Berlin 2008, ISBN 978-3-422-06779-0 , 56. o.
 • A Littmann Gyjtemény és a Degenerált mvészet kampány . In: Inka Bertz, Michael Dorrmann (szerk.): Fosztogatott mvészet és restitúció. Zsidó tulajdon 1933 -tól napjainkig . Megjelent a Berlini Zsidó Múzeum és a Zsidó Múzeum Frankfurt am Main nevében, Frankfurt am Main, 2008, ISBN 978-3-8353-0361-4 , 69. o.

web Linkek

Egyéni bizonyíték

 1. GND bejegyzés
 2. Der Spiegel : Fischer az asztalnál . 48/1998
 3. Britta Janssen (dpa): Ismeretlen: kifosztott mvészet a német mvészeti múzeumokban . A Frankfurter Allgemeine Zeitungban , 2002. február 22 -én
 4. Vendégkutatók a Bielefeld Egyetem Történelem Tanszékén : Rövid életrajz, publikációik listájával
 5. Provenance kutatás az Állami Múzeumban ; Provenance kutatás a Staatsgalerie Stuttgartban és a Landesmuseum Württembergben .

Opiniones de nuestros usuarios

Peter Csorba

A hozzám hasonlók számára, akik a Anja Heuss keresnek információt, ez egy nagyon jó választás.

Antal Orbán

A Anja Heuss nyújtott információk igazak és nagyon hasznosak. Jól van

Melitta Baranyi

Köszönöm. A cikk a Anja Heuss hasznos volt számomra., Nagyon érdekes cikk a Anja Heuss

Oliver Bán

Ebben a Anja Heuss szóló bejegyzésben olyan dolgokat tudtam meg, amiket nem tudtam, úgyhogy most már mehetek aludni