Anja HaasAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anja Haas-ről van szó. A Anja Haas-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anja Haas-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anja Haas-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anja Haas-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anja Haas-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anja Haas (született May 30-, 1971-es a Zell am Ziller ) egykori osztrák sí versenyz . Az 1990-es évek els felében az egyik legersebb osztrák lesiklópálya volt, és kombinációban is jó eredményeket ért el . A lesiklásban három világkupaversenyt és bronzérmet nyert az 1993-as világbajnokságon .

életrajz

Anja Haas a Neustift f síiskolájába , majd Stams síkereskedelmi iskolájába járt . Els nemzetközi sikereit a junior világbajnokságon érte el , amelyen 1988 és 1990 között vett részt. Miután 1988 már a lesiklásban elérte az ötödik helyet, 1989- ben Aleyskában két bronzérmet nyert a lesiklásban és a kombinációban , 1990-ben pedig Zinalban egy újabb bronzérmet a kombinációban. Ugyanebben az idszakban többször is dobogón állt az osztrák junior bajnokságon. Bár a junior versenyeken minden tudományágban jól teljesített, a vb-n elssorban a lesiklásra koncentrált. Hogy szlalomban is van potenciálja, többször bizonyította jó eredményekkel a kombinációkat.

Az 1989/90-es szezonban a Haas elször nyert világkupa pontokat két kilencedik hellyel a Steamboat Springs és a Haus im Ennstal kombinációiban . 1990-tl tagja volt az Osztrák Síszövetség válogatottjának, és rendszeresen szerepelt a világbajnokságon. További négy legjobb 10 helyezett után az akkor 19 éves lány 1991. február 24-én ünnepelte els Világkupa- gyzelmét a furanói lejtn . Ez a siker azonban túl késn érkezett a saalbach-hinterglemmi világbajnokságon való lehetséges részvételhez , ott csak néz volt. Három héttel a gyzelme után Haas elért a lesiklásban Vail második helyére , ezzel a hetedik lett a lesiklás világkupájában és a tizenkettedik az összesített világkupában az 1990/91-es szezonban . Ezen felül az elz évhez hasonlóan a nyolcadik helyen végzett a kombinált rangsorban, 1991- ben pedig osztrák downhill bajnok lett .

Az 1991/ 1992- es szezonban a Haas-nak némi gondja volt megersíteni az els teljes vb-tél jó eredményeit. Végül Schruns kombinációjában a második hely volt a legjobb vb-eredménye. A downhill nem kap már az ötödik helyre, mert a február elején szenvedett egy keresztszalag szakadás a Grindelwald , majd a szezon véget ért id eltt neki. A következ télen Haas ötödik lett a Vail Downhillben. Ezt követen azonban január végéig nem jutott vissza a legjobb tíz közé. Miután tavaly sérülés miatt kimaradt az olimpiai játékokból, idén elször vehetett részt egy nagy eseményen. A gyenge idjárási viszonyokkal jellemzett 1993-as japán Morioka - Shizukuishi világbajnokságon meglepetésre lesiklásban harmadik lett, és bronzérmet szerzett a kanadai Kate Pace és a norvég Astrid Lødemel mögött . Ezután a világbajnokságon ismét emelkedett, és két héttel a lesiklás után a világbajnokság második helyén az els helyen állt a svájci Veysonnazban . A szezon végén végül negyedik lett a Downhill Világkupában, ami a legjobb eredménye volt egy szakágbeli világkupán.

Az 1993/94-es szezonban a Haas a 18. helyig kezdte Tignes- ben a harmadik vb-gyzelmével St. Anton am Arlberg távozásakor . Ezt követen azonban nagyrészt nem voltak els helyezések, csak januárban érte el a hatodik helyet a lesiklásban Cortina d'Ampezzótól . Még az 1994-es téli olimpián , Lillehammerben sem ért el vonzó eredményt. A Kvitfjellben megrendezett lesikláson csak a 31. helyezést érte el, több mint három másodperc hátránnyal, a kombinációban pedig az els szlalomfutásban kiesett, miután a kombinált lesiklásban 23. lett. A tél végén súlyos kismedencei sérülést szenvedett a lejtn Vailtl, ezért késett az edzésrl a következ szezonra. Az 1994/95-ös szezonban azonban tartós hátfájás érte esése következtében, és az Åre- i lesiklás 24. helye volt a legjobb vb-eredmény ezen a télen. Eredményei nem sokkal jobbak a következ tél elején, és Haas úgy döntött, hogy 24 évesen visszavonul az 1995/96-os szezonban .

sikerek

téli olimpia

Világbajnokságok

Világbajnokság

dátum hely ország fegyelem
1991. február 24 Furano Japán Indulás
1993. február 27 Veysonnaz Svájc Indulás
1993. december 18 Szent Anton Ausztria Indulás

Junior világbajnokság

Osztrák bajnokság

irodalom

web Linkek

Opiniones de nuestros usuarios

Ivan Novák

Végre egy cikk a Anja Haas, ami könnyen olvasható., Köszönöm ezt a bejegyzést a Anja Haas

Henrietta Forgács

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Anja Haas

Yvette Benedek

Örömmel találtam ezt a cikket a Anja Haas., Örömmel találtam ezt a cikket a Anja Haas.

Irma Szarka

A Anja Haas szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Anja Haas szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Roberta Gulyás

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anja Haas