Ánizs módAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Ánizs mód-ről van szó. A Ánizs mód-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Ánizs mód-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Ánizs mód-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Ánizs mód-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Ánizs mód-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Ánizs mód
Anisodus stramoniifolius

Anisodus stramoniifolius

Szisztematika
Nukleáris eikotikok
Aszteridák
Euasteridák I
Rendelés : Éjszakai árnyék (Solanales)
Család : Éjszakai árnyékcsalád (Solanaceae)
Mfaj : Ánizs mód
Tudományos név
Ánizs mód
link

Anisodus egy növény nemzetség a család a nadragulya család (Solanaceae). Négy típusból áll, amelyek fleg Kínában találhatók .

leírás

Vegetatív tulajdonságok

Az Anisodus fajok ével, lágyszárú növények, amelyek húsos, répa alakú gyökér révén maradnak életben. (Ritkán csak 0,4) 11,5 m magasak, szrtelenek vagy finom szrek. A levelek levélpengéi oválisak, elliptikusak vagy széles lándzsás alakúak, 815 cm hosszúak. Teljesek, hullámosak vagy szabálytalanul fogazottak.

virágzik

A virágok magányosak és 1,58 (11) cm hosszú pedicellákon bólogatnak a hónaljban. A sugárirányban szimmetrikus csésze nagyjából harang alakú vagy enyhén urna alakú, vastag és tomentózus, körülbelül 20-35 (40) mm hosszú és így olyan hosszú vagy kissé hosszabb, mint a corolla cs. A csészét öt szabálytalan csésze állítja be, ezek rövidek, szélesebbek, mint a hosszúak, különböz alakúak és szembetnen keresztbe vannak keresztezve tíz bordával. A korona széles, harang alakú vagy harangurnás alakú, hossza 2040 (45) mm, öt azonos alakú corolla lebengyel rendelkezik, amelyek lényegesen szélesebbek, mint a hosszúak, így a corolla tubus hossza 1/31 / 4 részek, szemük és hajlítottak.

Az azonos alakú porzók túlnyúlnak a koronán, a portokok (5) 5,56,5 (7) mm hosszúak, a rövid trichómákkal borított egyenes porzók akár 1,5-szer hosszabbak, mint a portokok a korona alsó széléhez rögzítve. A pollen közepes méret, 43,548,5 µm.

A petefészek kúpos, a megbélyegz korong alakú, a nektáriumok gyr alakúak, vastagok és kiállóak.

Gyümölcsök és magvak

A gyümölcsök a kapszulagyümölcsök speciális formája, a pyxidia , ezek gömb alakúak, és csak 1/ 21 / 4-ig terjednek , amíg a táguló, bordázott, 3,57,5 cm hosszú kelyhek vannak. A magok 3-4 mm hosszúak, a magok felülete kicsi.

Egyéb elírások

Az alap kromoszóma száma az .

Esemény

A nemzetség négy faja Nepál , India , Bhután és Kína hegyeiben fordul el , ahol 2000 és 4500 m közötti magasságban nnek. Két faj ( Anisodus acutangulus és Anisodus carniolicoides ) csak Kínában található meg. Egy faj ( Anisodus tanguticus ) Nepálban, Tibetben és Kínában fordul el. A leggyakoribb faj, az Anisodus stramoniifolius mind a négy országban megtalálható.

Szisztematika

A nemzetség négy fajból áll:

  • Anisodus acutangulus C.Y. Wu & C. Chen : Szecsuán délnyugati része, Yunnan északnyugati része.
  • Anisodus carniolicoides (CY Wu és C. Chen) D'Arcy & Zhang : Qinghai délkeleti része Szecsuánig és északnyugati Yunnan.
  • Anisodus stramoniifolius (Wall.) G.Don (Syn.: Anisodus luridus Link ): Himalája Szecsuánig és Északnyugat-Yunnan.
  • Anisodus tanguticus (Maxim.) Pascher : Nepál, Qinghai, Tibet és Kína középs része.

A típusfaj az Anisodus luridus .

irodalom

  • Armando T. Hunziker: A Solanaceae nemzetségek . ARG Gantner Verlag KG, Ruggell, Liechtenstein 2001. ISBN 3-904144-77-4 .

Egyéni bizonyíték

  1. a b c d adatlap Anisodus at POWO = Plants of the World Online a Royal Botanic Gardens kuratóriumától, Kew: Kew Science .

web Linkek

Commons : Anisodus  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Opiniones de nuestros usuarios

Olga Császár

A Ánizs mód szóló cikk teljes és jól magyarázott. Én nem vennék el vagy tennék hozzá vesszőt., A Ánizs mód szóló cikk teljes és jól elmagyarázott

Mariann ábrahám

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Ánizs mód., Azt hittem, már mindent tudok a Ánizs mód., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Ánizs mód.