AnizogámiaAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anizogámia-ről van szó. A Anizogámia-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anizogámia-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anizogámia-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anizogámia-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anizogámia-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anizogámia ( ógörög ánisos nem egyenl, gamos házasság, a házasság: egyenltlen házasság) ismerteti a házasság szabály ethnosociology hogy elnyben vagy elírás szerinti házasságot kívül az egyén saját társadalmi-gazdasági státusz csoport , a partner lehet vagy kell egy másik társadalmi osztály , osztály vagy Jöjjön kaszt . Ennek ellentéte az azonos státuszú vagy a saját társadalmi osztályán belül él partner izogám házassága .

Az anizogámia kétféle formában fordul el:

  • Hipergámia : A férj magasabb társadalmi státusszal rendelkezik, a n felfelé házasodik a csoportjában (bizonyos körülmények között a férfi lefelé házasodik).
  • Hipogámia: A n magasabb társadalmi státusszal rendelkezik, a férfi felfelé házasodik a csoportjában (a n lefelé házasodhat).

A hiper- és hipogám szabályok eltér módon érinthetik a férfiakat és a nket, a származás és a társadalom rétegzdésének mértékétl , valamint bizonyos társadalmi csoportok és rétegek megítélésétl függen , tekintet nélkül arra, hogy a férj vagy a feleség családját felsbbrendnek tekintik-e.

A házasság minden szabályához hasonlóan az anizogámia is kétféle formában található meg:

  • preferenciaként (preferenciális): csak a státuskülönbségeket javasoljuk, az azonos státuszú házastársakat nem utasítják el, vagy státuszukat megváltoztatják;
  • Általános szabály (vényköteles): A házassági unió alapfeltétele a megfelel státuskülönbség szükséges.

Az anizogám házassági szabályok egyfell kifelé irányulnak ( egzogám ), mivel a házastársat a saját státuscsoportján vagy társadalmi osztályán kívül kell vagy kell keresni. Másrészt befelé irányított ( endogám) szabályokkal mködnek együtt, például a házastársnak alapveten saját helyi vagy vallási vagy etnikai közösségéhez kell tartoznia.

A tényleges házassági gyakorlatuk eltérhet egy csoport anizogám szabályától , és fordítva, az anizogám házassági magatartás megtalálható a közösségekben, annak ellenére, hogy erkölcsi , vallási vagy jogi formában nincs megfelel házassági szabályuk .

Lásd még

web Linkek

Wikiszótár: Anisogámia  - jelentésmagyarázatok, szóeredet, szinonimák, fordítások
  • Helmut Lukas, Vera Schindler, Johann Stockinger: Anisogamie. In: Online interaktív szószedet: Házasság, házasság és család. A Bécsi Tudományegyetem Kulturális és Szociális Antropológiai Intézete, 1997. , 2014. április 6-án látogatták meg (mélyreható megjegyzések a házassági szabályokról, hivatkozásokkal).
  • Gabriele Rasuly-Paleczek: Aniszogámia . (PDF; 853 kB) In: Bevezetés a társadalmi szervezet formáiba. 3/5. Rész, Bécsi Egyetem Kulturális és Szociális Antropológiai Intézete, 2011, 101102. Oldal , az eredetibl 2013. október 17-én archiválva ; megtekintve 2014. április 6-án (52 oldal; dokumentumok eladásához a 2011. nyári félévben).

Egyéni bizonyíték

  1. Lukas, Schindler, Stockinger: Anisogamie. In: Online interaktív szószedet: Házasság, házasság és család. A Bécsi Egyetem, 1997., 2014. április 6 .
  2. ^ Gabriele Rasuly-Paleczek: Anisogamie . (PDF; 853 kB) In: Bevezetés a társadalmi szervezet formáiba. 3/5. Rész, Bécsi Egyetem, 2011, 101102. Oldal , az eredetibl 2013. október 17-én archiválva ; megtekintve 2014. április 6-án : Az anizogámia különböz társadalmi státusú vagy társadalmi osztályú emberek házassági kapcsolata. (lásd: SEYMOUR-SMITH 1986: 13. o. és BARNARD / SPENCER 1997: 595. o.) [...] " .
  3. Lukas, Schindler, Stockinger: Preferenciális Anisogamie. In: Online interaktív szószedet: Házasság, házasság és család. A Bécsi Egyetem, 1997., 2014. április 6 .
  4. Lukas, Schindler, Stockinger: Vényköteles anisogámia. In: Online interaktív szószedet: Házasság, házasság és család. A Bécsi Egyetem, 1997., 2014. április 6 .

Opiniones de nuestros usuarios

Jennifer Sági

Mindig jó tanulni. Köszönöm a cikket a Anizogámia

Attila Vámos

Régen láttam ilyen didaktikusan megírt cikket a Anizogámia. Nekem tetszik

Cecilia Mészáros

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anizogámia., Azt hittem, már mindent tudok a Anizogámia., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anizogámia.