Anita ShapiraAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anita Shapira-ről van szó. A Anita Shapira-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anita Shapira-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anita Shapira-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anita Shapira-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anita Shapira-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Shapira (született March 25-, 1940-es a Varsó ) egy izraeli történész.

Élet

Anita Shapira a németek által megszállt Varsóban született zsidó szülknél. Túlélte a holokausztot, és 1947-ben Palesztinába emigrált , ahol Tel-Aviv Yad Eliyahu kerületében ntt fel.

Shapira történelmet tanult a Tel Avivi Egyetemen, és 1974-ben doktorált Daniel Carpi vezetésével, a zsidó munkásmozgalom történetével foglalkozva. A cionizmus történetével kapcsolatos tanulmányok mellett ezt követen életrajzilag orientált tanulmányokat mutatott be Berl Katznelson , S. Yizhar , Jigal Allon , David Ben-Gurion és Josef Chaim Brenner munkásságáról . 1985-ben a Tel Avivi Egyetem professzorává nevezték ki, 2000-tl pedig a Weizmann Cionizmus Kutató Intézet igazgatójaként. Megalapította a Yitzhak RabinCenter for Israel Studies , amelynek 19961999 között az els igazgatója lett. 1990 és 1995 között a Filozófiai Kar dékánja volt, és ebben az idben tagja volt az Izraeli Oktatási Tanács tervbizottságának.

Shapira az Izraeli Történelmi Társaság alelnöke és a Jewish Review of Books társszerkesztje. 2008-ban megkapta Izrael történelemdíját. Nyugdíjba vonulása után a Tel Aviv-i Izraeli Demokrácia Intézet vezet munkatársa lett . 2020-ban az Izraeli Tudományos Akadémia tagjává választották . A negevi Ben Gurion Egyetem díszdoktora .

Az új történészekkel folytatott revizionista vita során azt a régebbi álláspontot képviselte, hogy a palesztinok 1948/49-es menekülése tlük származott, és nem a tervezett kiutasítás következménye.

Shapira ns és három gyermeke van.

Bettípusok (fordítások kiválasztása)

 • Yosef Haim Brenner : Élet , Stanford University Press, 2014
 • Ben-Gurion : A modern Izrael apja , Yale University Press, 2014
 • Izrael: A történelem , Brandeis University Press, 2012 Részleges online nézet
 • Yigal Allon , bennszülött fiú: életrajz . University of Pennsylvania Press, 2008
 • (Szerk.): Az izraeli identitás átalakulóban . Westport, CT: Praeger, 2004
 • Anita Shapira, Derek Penslar (szerk.): Izraeli történelmi revizionizmus: balról jobbra, Routledge Chapman & Hall, 2002
 • Hirbet Hizah: Az emlékezés és a felejtés között, in: Jewish Social Studies , 2000, 162.
 • Shmuel Almog, Jehuda Reinharz , Anita Shapira (Szerk.): Cionizmus és vallás . Hannover: Brandeis University Press, 1998.
 • Jehuda Reinharz , Anita Shapira (Szerk.): Alapvet cikkek a cionizmusról . New York: New York University Press, 1996
 • Föld és hatalom: A cionista erszakos üdülhely, 1881-1948 . Oxford University Press, 1992
 • Berl Katznelson : szocialista cionista . Leo és Marianne Koppel héberül. Walter Hesselbach elszava. Frankfurt am Main: zsidó. Kiadja az Athenaeum, 1988

web Linkek

Commons : Anita Shapira  - képek, videók és hangfájlok gyjteménye

Egyéni bizonyíték

 1. Dominik Peters: Szenvedélyes aszkéta , az angol fordítás áttekintése, a Zenith - Kelet magazinban , 2015. január 8.

Opiniones de nuestros usuarios

Alexander Seres

Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anita Shapira., Azt hittem, már mindent tudok a Anita Shapira., Nagyon érdekes ez a bejegyzés a Anita Shapira.

Adrien Lévai

Ez a bejegyzés a Anita Shapira segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél