Anita MuiAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anita Mui-ről van szó. A Anita Mui-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anita Mui-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anita Mui-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anita Mui-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anita Mui-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Mui -
Anita Mui bronz szobra.JPG
Anita Mui szobor - Avenue of Stars , Kowloon 2014
Anita Mui, Avenue of Stars.JPG
Anita Mui sztárja a Csillagok sugárútján Hong Kongban

Anita Mui Yim-Fong ( kínai  / , pinjin Mei Yànfng , Jtphing Mui 2 Jim 6 Fong 1 , kantoni  Mui Yim-Fong ; született október 10-, 1963-as in Hong Kong ; December 30-, 2003-as uo) volt egy kínai énekes és színészn .

Karrier

Anita Muis 1982 -ben a Hong Kong -i TVB magántelevíziós msorszolgáltató New Talent Singing Contest ( Ta ) gyzelmével énekesnként kezdte nemzetközi karrierjét.

Hatalmas sikere miatt gyakran "hongkongi madonnának" nevezik. Madonnához hasonlóan is gyakran változtatott a megjelenésén, és a tet "rossz lányának" tartották .

Anita Mui színésznként is sikeres volt. 1983 -tól Anita Mui elssorban akció- és harcmvészeti szerepekben játszott. De kitnt Rouge által Stanley Kwan , egy tragikus szerelmi történet, ami most úgy egy klasszikus. Több más filmet is készített filmpartnerével , Leslie Cheung -nal (pl. Ki a n, ki a férfi 1996 -ból). Sok sikeres dalt is rögzítettek együtt. k ketten közeli barátok voltak. volt neki, mondta egyszer, mint egy kishúga. Emellett aktív és sikeres volt a hazai képernykön világhír filmes partnerével, Chow Yun Fat -nel az 1980-as években.

Nemzetközi áttörése színésznként, melynek Anita Mui Németországban köszönheti hírnevét, Jackie Chan mellett a Rumble in the Bronx (1994) és a Drunken Master II (1993) mellett érte el . Zhang Yimou neki ajánlotta a Repül trök háza (2004) cím filmjét .

halál

Anita Mui 2003. december 30 -án halt meg 40 éves korában a méhnyakrák szövdményei miatt a hongkongi szanatóriumban és kórházban . Húga, Ann Mui , szintén Cantopop énekes , 2000 -ben halt meg ugyanebben a betegségben.

Film (válogatás)

 • 2001: Éjfélrepülés
 • 1995: Jet Lee hs (Apám hs)
 • 1995: Rumble a Bronxban
 • 1994: Heroic Trio 2: The Executioners
 • 1993: Harc vissza az iskolába 3
 • 1993: Hs trió
 • 1993: Az rült szerzetes
 • 1993: Részeg mester 2 (A részeg mester legendája)
 • 1991: Silver Fox (a lélek megmentje)
 • 1990: A szerencse kódja
 • 1990: Sanghaj
 • 1989: City Wolf III: Hexenkessel Saigon (Egy jobb holnap III)
 • 1989: Csodák (The Canton Godfather)
 • 1988: Rouge
 • 1986: Csokoládé ellenr
 • 1986: Scared Stiff
 • 1985: 100 módja a feleség meggyilkolásának

Forrás: Hong Kong Movie Database

Apróságok

A 2001 -ben felfedezett aszteroidát - "55384 Muiyimfong aszteroida" - róla nevezték el.

Lásd még

web Linkek

Egyedi hivatkozások és megjegyzések

 1. a b c Anita Mui Yim -Fong - . Itt: hkmdb.com. Letöltve: 2019. október 4 (kínai, angol).
 2. Hong Kong Performing Artists Guild. ( Memento a május 11, 2008 az Internet Archive ) In: hkpag.org, elérhet október 4, 2019 (kínai, angol)
 3. New Talent Singing Contest ( kínai  /  , Pinyin Xnxiù gchàng bsài , Jyutping San 1 sau 3 * 2 go 1 coeng 3 at 2 coi 3 ), a hongkongi televíziós msorszolgáltató énekes tehetségkutató versenye Korlátozott (TVB).  
 4. a b Anita Mui. In: The Telegraph . 2004. január 22., hozzáférés: 2019. október 4 .
 5. ^ Richard Corliss: Búcsú a hongkongi savanyú szépségtl. In: Id . 2004. január 4., hozzáférés: 2019. október 4 .
 6. Hong Kong Szanatórium és Kórház ( / , Ynghé Yiyuan , Jtphing Joeng 5 wo 4 ji 1 jyun 6 * 2 ), egy magánkórházban Happy Valley a sziget Hong Kong .

Opiniones de nuestros usuarios

Zsofia Földi

Tetszik az oldal, és a Anita Mui szóló cikk az, amit kerestem

Timea Szabados

Nem tudom, hogyan jutottam el ehhez a Anita Mui szóló cikkhez, de nagyon tetszett.

Nikoletta Berényi

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Anita Mui íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Anita Mui

Blanka Gál

Néha, amikor az interneten keresel információt valamiről, olyan cikkeket találsz, amelyek túl hosszúak, és olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem érdekelnek téged. Tetszett ez a cikk a Anita Mui, mert lényegre törő, és pontosan arról beszél, amit szeretnék, anélkül, hogy elveszne a haszontalan információkban., Ez egy jó cikk a Anita Mui., Ez egy jó cikk a Anita Mui