Anita BryantAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Anita Bryant-ről van szó. A Anita Bryant-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Anita Bryant-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Anita Bryant-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Anita Bryant-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Anita Bryant-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Anita Bryant (született March 25-, 1940-es a Barnsdall , Oklahoma , USA ) amerikai énekesn , aki egy sor televíziós reklámok esetében narancslé származó Florida és vezetett több politikai kampányok ellen egyenl jogokat leszbikusok és melegek .

Korai karrier

Bryant kétéves korában kezdett el énekelni a nyilvánosság eltt. 1958-ban Miss Oklahoma nevet kapta, és az 1959-es Miss America szépségversenyen harmadik helyet kapott . Ezután három popdallal vált ismertté: "Till There Was You" (1959); " Paper Roses " (1960) ( fedett szerint Marie Osmond 13 évvel késbb ); és "A világ kis sarkában" (1960).

1960-ban feleségül ment Bob Green, a lemezlovas , a Miami . Bryantnek és Greennek négy gyermeke van. 1969-ben Bryant a Florida Citrus Commissionnél dolgozott, és ezt az egész Egyesült Államokban sugárzott televíziós reklámot is elkészítette, amelyben elénekelte a "Come to the Florida Sunshine Tree" cím dalt, és elterjesztette a reklámszlogenet: "Egy nap nélkül a narancslé olyan, mint egy napsütés nélküli nap . Ezt követen a Coca-Colát , a Kraft Foods-t , a Holiday Inn-et és a Tupperware -t is hirdette . 1973-ban Lyndon Johnson temetése közben énekelte a " Köztársaság harci himnuszát ", a Super Bowl III-ban (1969) a nemzeti himnuszt énekelte .

Kampány leszbikusok és melegek ellen

Anti-Bryant gomb : "Anita Bryant narancsot szar" Ez a szavak játékán alapul: a szopás egyszerre jelenti a "szopás, szívás" (a narancs) és az "igazi szar lenni" kifejezést.

1977-ben a floridai Dade megye emberi jogi rendeletet adott ki, amely tiltotta a szexuális identitáson alapuló megkülönböztetést . Bryant, a Déli Baptista Egyház tagja kampányt indított a rendelet visszavonására, amely széles kör figyelmet kapott. A kampány azon a vallási felfogáson alapult, hogy a homoszexualitás bnös, és az észlelt fenyegetés, hogy gyermekeket toboroznak a homoszexualitásra.

A homoszexuális toborzás miatti aggodalom még a nevét is megadta Bryant politikai szervezetének: Mentsük meg gyermekeinket . A kampány során Bryant különféle kijelentéseket tett, például: Például: Anyaként tudom, hogy a homoszexuálisok biológiailag képtelenek gyermekeket termelni; ezért nekik kell toborozni gyermekeinket "és" Ha a melegek jogokat kapnak, akkor legközelebb a prostituáltaknak és a St. Bernard kutyákkal aludó embereknek, valamint a körömrágásnak kell jogot adnunk . "

1977. június 7-én Bryant kampánya 69% -os szavazatot eredményezett, szemben 31% -kal a rendelet visszavonására. Másnap Bryant azt mondta:

A gyzelemben nem leszünk bosszúállóak. Továbbra is segítséget és változást keresünk a homoszexuálisok számára, akiknek beteg és szomorú értékei hiszik azt a meleg szót, amelyet szánalmasan használnak boldogtalan életük fedezésére. "

Nem leszünk bosszúállóak a gyzelemben. A homoszexuálisok továbbra is ezt keresik, segítik és változtatják beteg és szomorú értékeik elérése érdekében a meleg "[eng: ders ] szót . Az a hazugság, amelyet szánalmas módon használnak boldogtalan életének elfedésére"

Késbb Bryantnek sikerült is betiltania a melegek és leszbikusok örökbefogadását Florida államban. Emellett az Egyesült Államokban másutt kampányokat vezetett a helyi diszkriminációellenes intézkedések megszüntetése érdekében. 1998-ban azonban Dade County felülvizsgálta Bryant 20 évvel ezeltti sikeres kampányának következményeit, és újból rendeletet fogadott el, amely megvédi az embereket a szexuális irányultságon alapuló diszkriminációtól. A floridai törvény, amely megtiltotta a meleg emberek örökbefogadását, továbbra is érvényben maradt.

Visszahatás és csd

Anita Bryant politikai sikere felizgatta ellenfeleit. volt az els olyan ember, akit politikai okokból sütöttek ( sütemény landolt az arcán Des Moines-ban 1977-ben ). A meleg aktivisták a narancslé bojkottjára szólítottak fel , amelyben számos híresség, például Barbra Streisand , Bette Midler , John Waters és Jane Fonda vett részt nyilvánosan.

Politikai aktivizmusa pusztító hatással volt szórakoztató karrierjére. A Florida Citrus Bizottsággal kötött szerzdését nem hosszabbították meg a kampányai által generált negatív címsorok és az azt követ bojkottok miatt.

1980-ban elváltak Bob Green-tl. 1990-ben Bryant feleségül vette Charlie Hobson Dry-t. Új férjével együtt kisebb szereplések sorozatával próbálta feléleszteni karrierjét. Nem volt azonban tartós kereskedelmi siker. 1997-ben Arkansasban , 2001- ben Tennessee -ben csdöt jelentettek .

Mások

  • Bryant Flint -látogatása Michael Moore Roger & Me cím 1989 - es dokumentumfilmjében is megjelenik .
  • A Will & Grace amerikai szituáció egyik epizódja 2005-ben megtréfálta azzal, hogy leszbikus vagy biszexuális volt.
  • A hihetetlen utazás egy rült repülgépben cím filmben (eredeti cím: Repülgép! ) Leslie Nielsen elmondja dr. Rumack - miután az utasok halmérgezésbe estek és hánytak - a mondat: "Az Anita Bryant koncert óta nem láttam ilyet" (a legutóbbi Anita Bryant koncert óta nem láttam ilyet). Mivel Anita Bryant az Egyesült Államokon kívül nem vált túlságosan ismertté, a vele kapcsolatos poén nem hallható a film német szinkronjában, és ezt egy általános utalás tette lehetvé dr. Rumack váltotta.
  • Az énekes, David Allan Coe írt egy dalt Fuck Aneta [sic!] Briant címmel , amely 1978-ban megjelent Nothing Sacred albumán jelent meg .
  • A Dead Kennedys kiadta a Moral Majority cím dalt az In God We Trust, Inc. albumán . Ott Bryantra és Phyllis Schlafly- ra hivatkoznak az Isten halott, ha élsz kórussal.
  • A Milk cím film életrajzában a meggyilkolt meleg aktivistáról, Harvey Milkrl Anita Bryant többször is megemlítik, mint a melegek és leszbikusok jogaiért folytatott polgárjogi mozgalom ellenzjét.
  • A Fáklyás daltrilógia (német Das Kuckucksei ) cím filmben ruhák vásárlásakor az egyik drag queen azt mondja a másiknak: "Ez túl sok Anita Bryant, nem tudom megtenni."

web Linkek

Egyéni bizonyíték

  1. http://www.corsinet.com/braincandy/slogans.html
  2. http://answers.yahoo.com/question/indexqid=20070909033107AAU4oCn
  3. Az ókori világ ( Memento , 2008. október 7., az Internetes Archívumban )

Opiniones de nuestros usuarios

Szabolcs Révész

Valami mást kellett találnom a Anita Bryant, nem a tipikus dolgokat, amiket mindig az interneten olvasol, és tetszett ez a _változós cikk., Nagyszerű poszt a Anita Bryant

Leila Hornyák

Végre! Manapság úgy tűnik, hogy ha nem írnak neked tízezer szavas cikkeket, akkor nem örülnek. Uraim tartalomírók, ez egy jó cikk a Anita Bryant

Amanda Kulcsár

Meglepett ez a cikk a Anita Bryant, érdekesnek találom, hogy milyen jól kimértek a szavak, olyan... elegáns., Végre egy cikk a Anita Bryant