AniszaldehidAz internet a tudás kimeríthetetlen forrása, akkor is, ha Aniszaldehid-ről van szó. A Aniszaldehid-ről szóló évszázadok és évszázadok emberi tudását öntötték és öntötték a hálóba, és még mindig öntözik, és éppen ezért olyan nehéz hozzáférni, hiszen találunk olyan helyeket, ahol a navigáció nehézkes vagy akár kivitelezhetetlen is lehet. Javaslatunk az, hogy ne szenvedjen hajótörést a Aniszaldehid-re vonatkozó adatok tengerében, és hogy gyorsan és hatékonyan elérje a bölcsesség minden kikötőjét.

Ezt a célt szem előtt tartva tettünk valamit, ami túlmutat a nyilvánvalón: összegyűjtöttük a legfrissebb és legjobban megmagyarázott információkat Aniszaldehid-ről. Emellett úgy alakítottuk ki, hogy könnyen olvasható legyen, minimalista és kellemes dizájnnal, biztosítva a legjobb felhasználói élményt és a legrövidebb betöltési időt. Megkönnyítjük a dolgát, hogy Önnek csak azzal kelljen foglalkoznia, hogy mindent megtudjon a Aniszaldehid-ről! Ha tehát úgy gondolod, hogy elértük a célunkat, és már tudod, amit tudni akartál Aniszaldehid-ről, akkor örömmel látunk újra a sapientiahu.com nyugodt tengerében, amikor újra feléled a tudásvágyad.

Szerkezeti képlet
Az anisaldehid szerkezeti képlete
Tábornok
Vezetéknév Aniszaldehid
más nevek
  • 4-metoxi-benzaldehid
  • p- metoxi-benzaldehid
  • ANISALDEHYDE ( INCI )
Molekulaképlet C 8 H 8 O 2
Rövid leírás

jellegzetes szagú sárgás folyadék

Küls azonosítók / adatbázisok
CAS-szám 123-11-5
EK-szám 204-602-6
ECHA InfoCard 100.004.185
PubChem 31244
ChemSpider 21105937
Wikidata Q174937
tulajdonságait
Moláris tömeg 136,15 g mol -1
Fizikai állapot

folyékony

srség

1,12 g cm 3 (25 ° C)

Olvadáspont

0-2 ° C

forráspont

Olvadáspont: 247-249 ° C

Gznyomás

1 hPa (20 ° C)

oldhatóság

szegény vízben (2 g l 1 20 ° C-on)

Törésmutató

1.5731

biztonsági utasítások
GHS veszélyjelzés
nincs GHS piktogram
H és P mondatok H: nincsenek H-mondatok
P: nincsenek P-mondatok
Toxikológiai adatok

3210 mg kg 1 ( LD 50patkányorális )

Lehetség szerint és szokás szerint SI egységeket használnak. Eltér rendelkezés hiányában a megadott adatok a standard feltételekre vonatkoznak . Törésmutató: Na-D vonal , 20 ° C

Ánizsaldehid egy aromás vegyület , amely szerkezetileg származó benzaldehiddel vagy anizol és csoportjába tartozik a methoxybenzaldehydes .

Esemény

A természetben , ánizs aldehid elfordul csillagánizs , ánizs , édeskömény és egyéb illóolajok. Növényekben szintetizálódik sikiminsav útján .

Kivonás és bemutatás

Ánizsaldehid állíthatjuk el oxidálással (például salétromsavval vagy krómsav ) az anetol , vagy 4-methoxytoluene vagy anizol egy Vilsmeier reakciót .

tulajdonságait

Az anizaldehid oxidálószerekkel történ reakciójával (pl. Fehling - vagy ezüst tükörminta ) lehet anisinsav ( p- Metoxi-benzoesäure).

használat

Az aniszaldehidet intermedierként használják gyógyszerek, illatanyagok és egyéb vegyi anyagok szintézisében.

Ánizsaldehid használják vékonyréteg-kromatográfiás formájában egy permetez reagenst kimutatására különböz osztályok természetes anyagok (különösen a terpén-származékok ). Ehhez 0,5 ml anizaldehidet összekeverünk 10 ml jégecettel , 85 ml metanollal és 5 ml tömény. Kénsav a megadott sorrendben keveredik. Miután ezt az oldatot a TLC lemezre permetezték, majd a lemezt kb. 110 ° C-ra melegítették 5-10 percig, a megfelel zónák nappali fényben jellegzetes módon megváltoztatták a színüket. Ez a reagens az anizaldehid-reagens R név alatt szerepel az Európai Gyógyszerkönyvben (Ph. Eur.). A reagens csak korlátozott ideig stabil. Dobja el, ha vörös-ibolyára változik.

biztonsági utasítások

Az anizaldehid gzei robbanékony keveréket képezhetnek a levegvel ( lobbanáspont 116 ° C, gyulladási hmérséklet 220 ° C).

Egyéni bizonyíték

  1. bevitel ánizsaldehid a CosIng adatbázisa az Európai Bizottság, elérhet február 25-én, 2020-ra.
  2. a b c d e f g h i j A CAS-szám bejegyzése . 123-11-5 a GESTIS anyag adatbázisa az IFA , megajándékozzuk november 7, 2016. (JavaScript szükséges)
  3. CRC Handbook of Tables for Organic Compound Identification , harmadik kiadás, 1984, ISBN 0-8493-0303-6 .
  4. Jayanta Kumar Patra, Gitishree Das, Sankhadip Bose, Sabyasachi Banerjee, Chethala N. Vishnuprasad, Maria Pilar Rodriguez - Torres, Han - Seung Shin: csillag (Illicium verum): Kémiai vegyületek, vírusellenes tulajdonságai, és a klinikai jelentsége . In: Fitoterápiás kutatás . szalag 34 , no. 6. , 2020. június, p. 1248-1267 , doi : 10.1002 / ptr.6144 .
  5. ^ A b Egon Stahl, Werner Schild: A természetes anyagok izolálása és jellemzése . 1. kiadás. Gustav Fischer Verlag, Stuttgart / New York 1986, ISBN 3-437-30511-5 , p. 173 .
  6. Európai Gyógyszerkönyv . 4.00 kiadás. szalag 1 . Deutscher Apotheker Verlag / Govi-Verlag - Pharmazeutischer Verlag GmbH, Stuttgart / Eschborn 2002, ISBN 3-7692-2947-9 , p. 384 .

Opiniones de nuestros usuarios

Ilona Szép

Ez a bejegyzés a Aniszaldehid segített abban, hogy az utolsó pillanatban befejezzem a holnapi munkámat. Már láttam magam előtt, hogy visszamegyek a Wikipédiához, amit a tanárnő megtiltott nekünk. Köszönöm, hogy megmentettél

Adrien Lakatos

Nagy felfedezés ez a cikk a Aniszaldehid és az egész oldalról. Egyenesen a kedvencek közé kerül., Nagyszerű felfedezés ez a cikk a Aniszaldehid és az egész oldal

Evelin Sári

A nyelvezet réginek tűnik, de az információk megbízhatóak, és általában minden, ami a Aniszaldehid íródott, nagy bizalmat ad., Nagyon érdekesnek találtam ezt a cikket a Aniszaldehid